Azok akik esznek húst, miért találnak ki érveket a húsevés mellett?
Nem leszek vegán soha akkorsem, s ha hatna rám az ilyesmi, akkor csakazértse lennék, mivel roppant irritáló ez a nyomulás (de nem hagyom, hogy az ilyen alakok befolyásoljanak s a magam szempontjából vizsgálom meg, ilyen étrend való nekem). A világ kicsit jobb hely lenne, ha megennénk az ilyen vegánokat, de őszintén szólva én egészségesebb állati fehérjéket szeretek bevinni (aki pedig jól eszik vegánként, az túl szimpatikus, ahogy a zsírra alapozók is).
Rég írtam ide. Azóta lehet, hogy vega vagyok újra, nem mintha ez sokat számítana. Vegán nem leszek, de az ipari állattartást igyekszem nem támogatni, nem nehéz. Roppant elégedett vagyok ezzel a szinttel, de még mindig szeretem a toleranciát. Az emberek tájékoztatása, de főleg az élelmiszer átalakítása szimpatikus számomra, de hogy én nem fogok emberek táplálkozásába beavatkozni, az is biztos, én is rühellem, ha más azt teszi (illetve olykor szórakoztat egy efféle csörte, befolyásolni úgysem tud).
Nem tudom, ez mennyire szól az előző hozzászólónak, én a bigott és nyomulós, cukorbetegeket is cukorral etetni kívánó emberekkel, nemcsak az élelmiszeriparral szemben intoleráns vegánok ellen vagyok. A jogos pontjaikat megértem, sok közös van a hozzáállásunkban, a normális vegánokat pedig kedvelem.
Én nem vagyok vega, de viszonylag kevés állati élelmiszert eszek.Etikai okokból és némi húsundorom meg lelkifurdalásom is lett felnőtt koromban, mikor ráébredtem, hogy élőlények izomzatát sütjük meg és esszük.
A hússal úgy vagyok, hogy valamikor finom, valamikor kifordulna a számból,mert bevillan evés közben, hogy mi történt azzal, akié a hús volt.
Szóval én a két tábor között állok. Szoktam olvasni a vitáikat és szerintem a vegák tökre nem erőszakosak, sőt, sokan nagyon türelmesek az idiótákkal. Tériteni sem akarnak annyira, mint ahog állitják róluk.A húsevők viszont nagyon szánalmasak, legalábbi a magyar fórumokon. Tényleg hülye érveik vannak , kedvencem, hogy a növények is éreznek, meg ők nem szeretik a salátalevelet.Az a korrekt,aki húsevőként elismeri,hogy némi barbarizmus van a húsevésben ,elismeri az állatkinzás létezését és a sürgős beszüntetése mellett áll ki (állatkinzás meg a húsiparban is van, meg a tudatlan falusiaknál is, akik egyszerűek és nem érzékelik, ha fájdalmat okoznak a jószágnak). De a legtöbb húsevő csak addig jut, hogy a vegákat, vegánokat b-szogatja a fórumokon. Ezzel az erővel addig aláírhatna pl. pár állatkínzás elleni petíciót, de az okoskodás fontosabb neki.Amúgy meg egyszerűen be kéne vallaniuk , hogy lelkileg gyengébbek, mint a vegák és finom számukra a húsos étel, ennyi. Nyilván 100-ból 95-en nem mernéneklevágni egy disznót, sőt sokuknak elmenne a kedve utána a húsevéstől hetekre-hónapokra. A bolti ételnek meg már nincs arca. Elődeink egyébként kényszerből tartottak ás vágtak állatot, éhen nem halhattak,nagyon sok macerea volt az állattal. Köztük is volt, aki szerette,volt aki kínozta, sokszor nem is volt vele tisztában.Eégen nem vagy csak pár évet jártak iskolába az emberek, nem voltak ennyire tanultak, úgyhogy akkor is biztos sok proli volt, akinek nem tudtad volna megmagyarázni, hogy nem kell a jószágba belevágni,belerúgni,fülénél fogva emelgetni. Sok szadista vidéki buta ember volt is és van is. Meg persze a nagyüzemi állattartásban is vannak hardcore helyek. Valaki empátiával születik, valaki nem, ugyanakkor az iskolázottság és a szocializáció kicsit emel a tudatlanságon, ma már több emberrel lehet megértetni, hogy fáj ez vagy az a jószágnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!