Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azok akik esznek húst, miért...

Azok akik esznek húst, miért találnak ki érveket a húsevés mellett?

Figyelt kérdés
Sokan akik esznek húst azt mondják ha nem eszel húst, ilyen meg olyan hiánybetegségeid lesznek, mert van ami csak a húsban található meg, de miért hazudják ezt? A fehérje például megtalálható a babban a szójában, a tofuban, és ha olyan kategóriába tartozik az ember a tejben a tejtermékekben és a tojásban is. Igaz, hogyha ez nem igazi érv, akkor nincs is érv a húsevés mellett, de mindenevőként mondom, hogy ez nem is baj, mert mindenki maga dönti el, hogy mit eszik.

2015. dec. 8. 16:44
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
70%

Ha már itt olyan nagy biológusnak érezzük magunkat, akkor azért nem ártana tudni a tápanyagok Biológiai összetételét. Való igaz, hogy mindenevők vagyunk, és a húsevés nagy előrelépés volt az emberré válás folyamatában, de a tudomány fejlődésének köszönhetően ma már meg tudjuk vizsgálni a táplálékaink összetételét, ezért nem egy nagy kunszt, hogy akár több zöldség együttesével olyan ételt alkossunk, melyben a hasznos anyagok megegyeznek az állati eredetű ételekével.

Aki nem hiszi, az művelje magát kicsit, és nézzen utána a következő fogalmaknak: teljes és nem teljes értékű fehérjék, esszenciális aminosavak, aminosav profil, Biológiai érték

Ha ezeket a fogalmakat ismerjük, rájöhetünk, hogy a hússal egyenértékű táplálék elkészítése csak némi tájékozottságot és egy kis matekot igényel.

2015. dec. 8. 18:14
 12/43 anonim ***** válasza:
87%

Én meg azt nem értem, miért sokan a két végletben gondolkoznak: húsból felvett fehérje vagy csak növényi alapú kombinálása.

A vegetáriánusok 90%-a lakto-ovo, tehát fogyaszt tejterméket, tojást is. Amik pont ugyanúgy tartalmazzák az összes esszenciális aminósavat, mint a hús. Emellett pl. a tojás nagyon magas B-12 tartalmú is.

2015. dec. 8. 18:33
 13/43 anonim ***** válasza:
45%
Te jó ég de utálom a vegákat. Terroristák, vallási fanatikusok, és a vegák. :( Szomorú leszek tőlük.
2015. dec. 8. 19:52
 14/43 anonim ***** válasza:
61%
Kegyetylen az élet ;)Én meg az ilyen gyökereket utálom, de ez van.
2015. dec. 8. 19:55
 15/43 anonim ***** válasza:
28%

Azért én nem tenném rá az életem hogy a felsorolt kajákban lévő b12 meg vas kielégítő az jelenlegi embernek.

A növényi vasak eleve nem olyan jó vasak nézz utána hem vas nak. A b12 babban?? És mi az a tofu hol lehet olyat kapni és mennyiért és a szóját sem érdemes állandóan zabálni mert káros a hormonokra ezzel már meg is bukott az elmélet hogy ezekből az ételekből fedezheted a cuccot.

Tojást meg naponta meg kell enned hármat hogy normál b12 bevitelről beszélhessünk.

Én ezért szedek inkább kiegészítőket vasat naponta és methil cobalamint 600x os tabletta dózist három négy hetente ,ezek a töredékébe kerülnek mintha húst vagy egyéb baromságokat fogyasztanék pl méregdrága bio hülyeségeket .

2015. dec. 8. 21:00
 16/43 zgyzgy ***** válasza:
62%

Mint húsevő, nem szoktam kitalálni érveket a húsevés mellett.

Szeretek húsokat enni, viszont nem szeretnék methil cobalamint reggelizni.

2015. dec. 8. 22:56
 17/43 anonim ***** válasza:
42%
Az összes táplálék kiegészítűre rá van írva, hogy "nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást", szóval lehet, hogy a "hússal és a bio hülyeségekkel" többre mennél.
2015. dec. 8. 23:04
 18/43 anonim ***** válasza:
87%

#15: S mi a baj a napi 3 tojás megevésével? Az nem sok. Akinek az, az majd megoldja máshogyan.

A növényi ásványi anyagok felszívódása néha trükkös, a vas is nehezebben szívódik fel, habár a C-vitamin jelenléte segít benne, ha jól tudom... A fehérje sem hasznosul akkora mértékben, de ezen több növénnyel lehet segíteni ;) Végső esetben akár fehérjeport is lehet használni, az nemcsak a húst is evőknek van fenntartva.

De a növényi dolgoknak nézzenek utána a vegánok,akik közé kicsit sem tartozom. Nekem ott vannak a tojásaim, amiket túlságosan szeretek ahhoz, hogy a fehérjekeretemből húsra is jusson :P Inkább odafigyelek az étkezésemre, mint hogy úgy egyek, ahogy nem esik jól.

2015. dec. 8. 23:15
 19/43 anonim ***** válasza:
64%
Pl. én egész addig nem "találok ki érveket" az evési szokásaimra, amíg valaki nem kezd el piszkálni.
2015. dec. 9. 13:16
 20/43 anonim válasza:
76%
Én is ezt hallgatom már közel 20 éve.. Most leszek 33 és szerencsére eddig semmi bajom nem lett attól, hogy nem eszem húst, sőt! Nagyon ritkán vagyok beteg, még a nátha sem kap el. 4 évvel idősebb bátyám húst hússal eszik, ő 30 éves korára kapott egy csipőprotézist, én pedig lefutottam egy maratont.
2015. dec. 9. 22:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!