Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azok akik esznek húst, miért...

Azok akik esznek húst, miért találnak ki érveket a húsevés mellett?

Figyelt kérdés
Sokan akik esznek húst azt mondják ha nem eszel húst, ilyen meg olyan hiánybetegségeid lesznek, mert van ami csak a húsban található meg, de miért hazudják ezt? A fehérje például megtalálható a babban a szójában, a tofuban, és ha olyan kategóriába tartozik az ember a tejben a tejtermékekben és a tojásban is. Igaz, hogyha ez nem igazi érv, akkor nincs is érv a húsevés mellett, de mindenevőként mondom, hogy ez nem is baj, mert mindenki maga dönti el, hogy mit eszik.

2015. dec. 8. 16:44
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
19%

Bocsi hogy ezt mondom, de ti húsevők miatt van jelenleg olyan alacsony rezgésszinten a Föld tömegtudata. Normális ember elvárja hogy béke, nyugalom és szeretet legyen a Földön, közben rendszeresen gyilkol (leöli az állatokat)

és az alacsony rezgésű húsukkal táplálkozik. Ez dögevés. Közben meg nem értitek miért van annyi szenvedés erőszak háború a Földön. Hát ezért. Is. Olyan vagy amit megeszel. ha erőszakkal leölt állatokat eszel..sokkal nyugtalanabb erőszakosabb, fusztráltabb vagy mintha növényekkel táplálkoznál. érdemes elgondolkodni ezen.

2015. dec. 13. 11:31
 32/43 anonim ***** válasza:
65%

tehát ha elkezdenék csak növényt enni akkor 24/7 olyan lennék, mint aki be van szívva? :D

Próbáld kicsit pontosabban megfogalmazni ezt a rezgéshullámokat, hátha ettől mi is megértjük, hogy miről beszélsz.

2015. dec. 13. 11:47
 33/43 anonim ***** válasza:
40%

Igazság szerint nem kerestem még érveket.

De az agyam megerőltetés nélkül van egy érvem kapásból: finom.

2015. dec. 15. 15:32
 34/43 anonim ***** válasza:
78%
#31 na az ilyen válaszokért vitatkozom, fogalmazzunk úgy, hogy feltölti a rezgésszintemet a sok hülyeség és szeretek nevetni.
2015. dec. 15. 16:19
 35/43 anonim válasza:
37%

Érdekes így végigolvasni a válaszokat. A pontozás mutatja a vélemények mellett állókat. A rezgésszámos dolog szerintem vallási kategóriába esik, úgyhogy nem méltatnám.

A kérdezőnek válaszolva: Igaza van egy részről, hogy nem feltétlen igaz, hogy hiánybetegsége lesz egy hús nélkül étkezőnek, de az is igaz, hogy macerásabb kiszámolgatni, kisakkozni (de nem lehetetlen, ergo nem valódi érv). Viszont az egyszerűség a mai rohanó világban sajnos érv. Már az egy nyugodtabb életet feltételez, hogy valaki nekiül kisakkozgatni, hogy mit hogy kéne ennie és nem futtában bekap valamit (mondjuk vesz a büfében egy rántott húsos szendvicset) hanem otthon előkészíti a napi ebédjét. (Bár megtehetném én is...) Más valódi érvek is lehetnek a hús mellett, de igaz, hogy sok nem állja meg a helyét. Egy élsportoló nem teheti meg, hogy nem eszik húst vagy egyéb állati származékot, mert sok energiára és fehérjére van szüksége, és ahhoz, hogy növényi tápanyagból felvegye, sokkal több mennyiségű zöldséget kéne ennie. Elhangzott a szója ellen egy érv. A szója valóban női nemi hormon szerű molekulákat tartalmaz, amik bezavarhatnak a hormonháztartásba. Ez elsősorban férfiak érve lehet a húsevés mellett. Korábbi civilizációs korszakokban egyes területeken nem tudta volna fenntartani az ember magát húsevés nélkül, gondolok itt az európára ráhúzódó jégkorszakra, amikor növényi tápanyag termesztése bajosabb volt. Ma is lehet egy érv, hogy sok vitamin és egyéb szükséges származék csak sok és sokféle növényből gyűjthető össze, vagy mesterséges étrend-kiegészítők által. Szerintem az is egy érv, hogy egyes emberek inkább esznek természetes húst, mint mesterséges pirulákat. A mai modern ember sok helyen meg tudja/ meg tudná oldani a hús nélküli táplálkozást, de mint elhangzott mindkét alternatíva elfogadható és nem kell egymást letromfolni egyik tábornak sem. A saját igazunk mellett való érvelés meg szerintem az emberi természetből fakad, így még vegaként is ingerenciát éreztem néhány jogos érvet felsorolni ;)

2015. dec. 17. 20:14
 36/43 anonim ***** válasza:
78%
#35: Van azért jócskán aktív életet élő vega és vegán... A kalóriát extrém könnyű megoldani, de a fehérjét sem nehéz. Nyilván nem brokkoliból oldja meg :D Gabona, hüvelyesek, szója, olajos mag, ezen kívül gyors kalóriabevitel a zsír vagy gyümölcs... De aki csak húst nem eszik, annak igazán könnyű dolga van (mert egy vegánnak tényleg oda kell figyelni. az sem nagyon bonyolult, de azért tudnia kell, mit csinál), nem kell sakkozgatni semmivel, csak normálisan enni, nem lekváros tésztát, hanem fehérjét is. Napi 8 nagy tojás már határozottan sokat jelent, sajna nem is ehetek többet, mert túl sok lesz a fehérje a többivel együtt... Húsevéssel folyton túlzott fehérjebevitelem lenne, mivel én nem szénhidrátbombákon élek, mint egyesek.
2015. dec. 17. 20:46
 37/43 anonim ***** válasza:
52%

A rezgésszámos hozzászóló érdekesen gondolkodhat, ha azt hiszi, hogy a vegánok nem okoznak állathalált folyton (még állatot is esznek, amikor kukacos a cseresznye és nem szedegetik ki. ez a kivétel, amitől nem tekintem húst is evőnek az embert, bár az étrendjében van állati test)...

A vegák pedig még esznek is dolgokat, amik ipari állatkínzással járnak, kivéve, ha figyelnek erre. De aki simán nem eszik húst, annak semmi oka szépelegni és bűntelennek tartania az étrendjét, de a vegánoktól sem szeretem az ilyen önpiedesztálon tetszelgést.

2015. dec. 17. 20:50
 38/43 anonim ***** válasza:
50%

Még a rezgésszámról. Én ugye egyszerű lény ezt nem értem, de hogy lehet elválasztani az embereket a többi állattól ebben? Állatok ölése folyamatosan van, akkor is, ha az ember nem vesz részt benne. Ez a bolygó így működik.

Amúgy érdekes lenne, ha hirtelen mindenki vegánná válna. Először is rengeteg állatot meg kéne ölni (haszonállatok, ragadozó kedvencek), elég nehezen képzelem el máshogy.

Jó, ez nem volt szép tőlem, nyilván irreális az egész, folyamatos vegánosodással viszont leépülne az ilyesmi (vagy elterjednének a vegánságot jobban bíró macska- és kutyafajták, ha az lehetséges... rosszul hangzik, én direkt nem tartok egészen saját ragadozót - félvad macskák akadnak, nem tehetek róla, de tőlem sok húst aztán nem kapnak. fogni is tudnak maguknak).

2015. dec. 17. 20:55
 39/43 anonim ***** válasza:
68%

Én nem vagyok vega semennyire, imádom a jó fűszeres szaftos húsokat, pörköltet stb. viszont az ilyen hazug érvektől én is ki vagyok.

Naturál Mr Universe meg rendes sportolók is vannak vegánok (tehát se tej, se tojás) szóval ha ők meg tudják oldani, hogy a testük mindent megkapjon még az átlagosnál jóval nagyobb igényeik mellett is, akkor egy átlag ember is.

Szerintem az is, hogy "az orvos mondta, hogy milyen nagyon kisakkozott és kiszámolt étrend kéne" akkora hülyeség. Ha persze valaki ugyanazt eszi, mint előte, csak nem tesz bele húst, akkor persze, hogy nem jár túl jól.

Na de kezdjük ott, hogy az, aki húst tesz bele az jól jár? Mintha az átlag ember egészségesen étkezne. Ugyan már ki eszik naponta többször elegendő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, magvakat stb. Mert kéne nem is keveset. Ami ezekben benne van, az a húsban ugyanúgy nincs benne. Szóval a húst is evők, ha nem rendesen kidolgozott, összerakott ételeket esznek, akkor ugyanúgy nem viszik be azt amit kéne, csak máshogy nem.

A sok tészta, krumpli, kenyér evő esetleg néha egy savanyú uborkát vagy egy almát elfogyasztó embertől azért olyan érdekesen hangzik, mikor előállnak azzal, hogy mer' a vegások nem visznek be elég ezt meg azt. Még lehet, hogy jobban odafigyelnek, hogy minden legyen az étkezésükben mint aki megevett egy tányér pörköltet (hús + fűszer + hagyma + zsír) tésztával és gondolja, hogy ő most aztán mindent bevitt.

Ilyenkor úgy megkérdezném, hogy szerinted konkrétan mit is vittél most be, amit a vega ebből nem tud?

2016. jan. 4. 15:20
 40/43 anonim ***** válasza:
37%

Nem hazudnak. A gond az, hogy egy olyan világban élünk ahol különféle reklámokkal rá akarnak venni bennünket az állati eredetű dolgok fogyasztására. Nem is kell reklámokat látni ,egyszerűen ez épült be a köztudatba, hogy a tejtermékek, hús és egyéb állati eredetű dolgok létszükséglet az ember számára. Sajnos ez nem így van. Szóval én nem mondom azt, hogy a húsevők/vegetáriánusok hazudnak, csupán nem tájékozottak a vegán életmóddal kapcsolatban: [link]

Ezen az oldalon mindent megtaláltok :) És megértem teljesen a hűsevőket, mert engem sem vegánnak neveltek sajnos. Csak kérlek tájékozódjatok és szálljatok ki ebből a szörnyű bizniszből!!

2016. jan. 6. 16:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!