Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azok akik esznek húst, miért...

Azok akik esznek húst, miért találnak ki érveket a húsevés mellett?

Figyelt kérdés
Sokan akik esznek húst azt mondják ha nem eszel húst, ilyen meg olyan hiánybetegségeid lesznek, mert van ami csak a húsban található meg, de miért hazudják ezt? A fehérje például megtalálható a babban a szójában, a tofuban, és ha olyan kategóriába tartozik az ember a tejben a tejtermékekben és a tojásban is. Igaz, hogyha ez nem igazi érv, akkor nincs is érv a húsevés mellett, de mindenevőként mondom, hogy ez nem is baj, mert mindenki maga dönti el, hogy mit eszik.

2015. dec. 8. 16:44
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
15%
én azért próbálok kitalálni érveket a húsevés mellett, amiért a vegák is próbálnak megtéríteni minden bolondsággal. Egyik se jobb a másiknál. ígyis-úgyis meghalunk, akkor nem tök rohadtmód mind1, hogy hogyan élvezzük ki az apró dolgokat? próbáltam már a vega kajákat és képzeljétek, nekem nem okozott akkora örömet megenni, mint amikor egy hússzeletet falok fel. Az a legnagyobb gond, hogy a vegák úgy látnak minket mintha egy élő állatot cincálnánk szét éppen, míg mi annyit látunk belőletek hogy köretet esztek körettel. mondjuk legalább nem eszitek el előlünk a husikát :D
2015. dec. 11. 20:55
 22/43 anonim ***** válasza:
26%

a húsevás tudatszinttől függ.

Minél alacsonyabb valakinek a saját rezgésszintje annál jobban kívánja húst. Egy szexuális kontinenciát ismerő ember

egyáltalán nem kívánja a húst.

2015. dec. 11. 22:18
 23/43 zgyzgy ***** válasza:
67%

Akkor nekem 1 Hz-es lehet a rezgésszintem, mert mindennap eszem húst.

De szívesen olvasnék valamit a rezgésekről, mert az életben nem hallottam még erről.

2015. dec. 11. 22:29
 24/43 anonim ***** válasza:
52%
Aki leszavazta az első válaszomat az vizsgálja meg a fogsorát.
2015. dec. 11. 22:59
 25/43 A kérdező kommentje:
Utolsó, ha a szemfogakra gondolsz, akkor vizsgáld meg egy gorilla fogsorát.
2015. dec. 11. 23:06
 26/43 anonim ***** válasza:
57%
És a gorillák csak növényeket esznek?
2015. dec. 11. 23:10
 27/43 anonim ***** válasza:
70%

Kedves első válaszoló!

Ez nem érv, amit te mondasz. Csak egy állítás, amit nem tudsz megvédeni a "gumós zápfogon" kívül.

Az evolúció során pedig több olyan szervünk is megmaradt (ha más nem, csökevényesen), amire nincs szükségünk. Ilyenek pl a lábujjak. Természetesen erre bizonyos szintig szükségünk van az egyensúlyozás miatt, de 15 millió évvel ezelőtt, amikor az emberek és a majmok közös őse, a Proconsul élt, a lábujjaknak fontos szerepe volt a fára mászásban, Ezáltal az életben maradásban. Ezért ilyen mozgékonyak és ügyesek a lábujjaink még ma is, hasonlóan a majmokéhoz. De gondolnjunk csak bele, hogy mekkora butaságnak hangzana, ha azt mondanánk, az embereknek fákon kéne élnie, hiszen ennek az életmódnak megfelelő a lábfeje.

A gumós zápfog célja pedig nem az, hogy rákényszerítse a tulajdonosát a változatos táplálkozásra. Épp ellenkezőleg! Azért alakultak ki, hogy szélsőséges körülmények között is mindig képesek legyünk élelmet szerezni, ezzel növelve az életbennaradás esélyeit. Tehát ha esetleg elődeinknek szembe kellett néznie a fő prédájuk kihalásával, esetleg a vadakat súlytó járvánnyal, képesek voltak alkalmazkodni, és növényi táplálékon éldegélni akár évekig. Többek között ennek köszönhető, hogy az emberekből túlélők lettek, akik az evolúció csúcsáig küzdötték magukat.

A különbség csak annyi, hogy ami egykor kényszer volt, ma már lehetőség. Így mindenki a saját belátása szerint cselekedhet.

2015. dec. 11. 23:30
 28/43 anonim ***** válasza:
50%

Ez a kérdés színtiszta kötözködés! Eleve nem szabad belemenni egy ilyen vitába, mert olyan, mint a vallás, sőt vallásnak is nevezhetném, életfilozófiának. Mindkét félnek igaza van és nincs igaza egyben!

És kérdező te is leírtad, hogy nem is baj... mindenki maga dönti el, de akkor minek a kérdés? Olyan tesz fel ilyen kérdést, aki kötekedni akar, vagy mások által megerősítést, hogy ahogyan ő él az a helyes, ahogy ő táplálkozik az a helyes.

Itt ugyanolyanná válik a vegán/vegetáriánus, mint az a húst is evő ember, aki az igazát akarja érvényesíteni, mint te kérdező és a többi nem fontos, az etikai részről lehetne még vitázni, de az egy másik téma, abba most nem mennék bele. Béke!

2015. dec. 12. 01:22
 29/43 A kérdező kommentje:
Utolsó, mindenki maga dönti el, de ne találjanak ki hazug érveket.
2015. dec. 12. 14:05
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem direkt találnak ki hazug érveket, csak egyszerűen tájékozatlanok a témában. Bár azt nem értem, hogy akkor miért okoskodnak, dehát vannak ilyen emberek.
2015. dec. 12. 14:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!