Sok évnyi vegetarianizmus után mi történne, ha megenne egy szelet marhahúst?
Mi lenne egy vegetáriánussal, aki évek óta nem evett húst, ha egyszer csak megenne egy szelet húst?
Meg tudná emészteni? Megbetegedne? Kihányná?
Komoly válaszokat légyszi, orvosilag vagyok kíváncsi rá. (Szóval ne írjátok, hogy megjönne végre az esze a fűevés után meg ilyenek...)
Én csirkemellet ettem, pár falatot. Nagyon rosszul lettem, felpuffadtam, epegörcsöm volt, hánynom kellett.
Akkor jöttem rá, hogy nem szabad erőltetni.
Orvosilag NEM lehet semmi baja, egyedül pszichésen okozhat problémát, de ha mindenképpen vágyik rá, akkor jól fog esni neki.
Kis tudomány:
Az ember szervezete az evolúció során a szélsőséges táplálékforrásokhoz szokott ( ez a szép megfogalmazása a mindenevőségnek ), tehát azt ette meg, ami volt, ha épp zöldség/gyümölcs volt a közelben bőségesen elérhető, azt ette, ha meg Őz/Szarvas/Vaddisznó, akkor meg azt -----> ergó egy főtt marhaszelettől semmi baja nem lehet, még a medium well steak-től sem.
Más:
Ha valakinek epegörcse lett egy szelet marhahústól, annak nagyon hamar fel kéne keresni egy orvost, mert akkor epebetegség/epekövesség gyanúja áll fenn! A puffadás és a hányinger sem elfogadott!
Amúgy, ha valaki vegetáriánus és nem eszik húst, akkor attól még nagyon szép egészséges lehet. Egyedül a vegán étrenddel nem értek egyet, ahol a sajtot,tojást és még a mézet is kihagyják, az már túlzás...
5-ös kérdező!
Igen, úgy van, jól mondod!
Én is ezr hallottam, ezt az enzimes dolgot.
S baráti pár mesélte (nem vegetáriánusok) h ő ismerősük sok év után evett húst, s mentő vitte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!