Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az emberiség elvileg mindenevő...

Az emberiség elvileg mindenevő. Sokan miért esznek minden nap húst, mikor heti kétszer is elég lenne enni? Sok ismerősöm a rengeteg húsevés mellett siránkozik, hogy nincs pénzük, de azt állítják, hogy mástól nem laknak jól.

Figyelt kérdés

Szerintem ez rossz szokás. Anyáméknál minden nap hús van, mert a férje nem hajlandó mást enni. Anyám szerint is elég lenne heti kétszer azt enni. Kishúgom is folyton rinyál nekik, hogy ti húsfalók vagytok, én nem eszek állatot és hasonlók. Neki nem tetszik ez a fajta étrend és csak a csirkét hajlandó megenni. Náluk soha nincs pénz, megy a siránkozás. Aki elvileg a szegény kategóriába tartozik, miért eszi folyton a drága húst nap, mint nap? Szerintem az kifogás, hogy csak azzal lehet jóllakni, nem hiszem el. Gyerekkoromban nem zabáltunk halomra húst, mégis jóllaktunk, ez szokás kérdése lehet. Barátomnál is minden nap hús van. Mondta, hogy ő is unja, meg tudja jól, hogy ez így nem jó, mégis kívánja, nem tud meglenni nélküle. Igaz, ha pizzát rendelünk, abból a húsosat nem szereti.

Érdekelne, mások hogyan vannak ezzel a dologgal. Bunkó, engem b@sztató válaszok, hogy mi közöm hozzá, nem érdekelnek. Engem sok olyan érdekel, ami mást nem, azért gondolkodom el ezen is. :)

2011. jún. 28. 11:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%

Például azért, mert a szénhidrát jobban hizlal, mint a csirke, zölséggel meg tényleg nem lehet jóllakni. Húsból elég egy szelet, és alig van benne kalória (ha sovány), tésztából meg meg kell enni 2 tányérral, hogy jóllakjon az ember. És a tésztára tett krumpli se sokkal egészségesebb, mint a hús, valamint a túró sem olcsóbb. Darástésztára lekvárt/cukrot tesznek, hízlal és egészségtelen, a dió és a mák drága. Folytassam?

Egyébként ha nem akarsz bunkó válaszokat kapni, javaslom, hogy máskor kevésbé kioktatóan fogalmazd meg a kérdésedet. Neked elég heti 2-szer, mások meg azt csinálnak, amit akarnak. A te tested a te tested, a te egészséged a te egészséged, mások meg a saját egészségükért felelnek. Mindenki úgy teszi tönkre, ahogy akarja, van, aki szénhidráttal, van, aki hússal. Ennyi.

2011. jún. 28. 11:31
 2/19 anonim ***** válasza:
39%
ui: a pizza sem a legegészségesebb kaják egyike, főleg, ha rendeli az ember, és ez utóbbi esetben többe kerül, mint a hús.
2011. jún. 28. 11:32
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
Ha a hús mellé esznek elég köretet is,akkor nem biztos,hogy drágán esznek. Ma már a zöldségfélék,tészták is meglehetősen drágák. Hús nélkül a főzelékek sem elég laktatók. Sokat kell belőle enni,hogy jól lakjon vele valaki és sok kenyeret is eszik hozzá. Egy szelet hús sem kerül többe,mint pl. 2 tojás.
2011. jún. 28. 11:35
 4/19 anonim ***** válasza:
61%
Igazat adok neked. Nálunk is szinte napi szinten van hús az asztalon. már annyiszor elmondtam, én is, hogy felesleges. Bár apuék fizikai munkát végeznek. Lehet, hogy nekik valóban szükségük van rá. Egyébként ha az anyagi oldalát nézzük a dolgoknak, nem biztos, hogy igazad van abba, hogy olcsóbban ki lehet jönni akkor ha nem teszel húst az asztalra.
2011. jún. 28. 11:37
 5/19 anonim ***** válasza:
96%

A választ nem tudom.

De azzal vitába szállnék, hogy a zöldséggel nem lehet jól lakni.

A férjem és én is szeretjük a húst. Viszonylag rendszeresen eszünk is húst vagy valamilyen húskészítményt.

De vannak napok, amikor csak zöldséget vagy tésztát eszünk.

És a férjem is jól lakik a zöldséggel, pedig fizikai munkát végez. (mielőtt valaki ezt hozza fel érvként)

2011. jún. 28. 11:38
 6/19 anonim ***** válasza:
60%
Aki hozzá van szokva a zöldséghez az valóban a fizikai munka ellenére is jól tud vele lakni. De aki húst hússal eszik az nem hiszem.
2011. jún. 28. 11:41
 7/19 anonim ***** válasza:
73%

Milyen formában eszitek a zöldséget, amivel jól tudtok lakni?

(Főzelék = zöldség + liszt, hízlal, a vitanimok lebomlanak főzés során.

Rántottak (szeretem, de) a bunda hízlal, + sok olajat magába szív - egészségtelen és hízlal.

Párolt zöldségtől, salátától 1-2 óra múlva éhes vagyok.)

2011. jún. 28. 11:55
 8/19 A kérdező kommentje:
Nekem is az a véleményem a jóllakásról, hogy ez megszokás miatt lehet. Aki megszokta a változatos étrendet, nem mindenhez evett húst, az jóllakik mástól is. Gyerekkoromban én a főzelékhez tükörtojást ettem és a paprikás krumplihoz is, de most se eszem másképp. Fizikai munkát végzek és járok edzőterembe. Édes tésztákat, amiket valaki emlegetett, nem bírom megenni, főleg nem ebédre. Az jutott eszembe, hogy a mindennapos húsevés onnan lehet, hogy régen sokat tartottak állatot, a szegények is. Ha nem is volt pénz, de csirke/disznóhús mindig akadt. Ez hülyeség lehet?
2011. jún. 28. 12:02
 9/19 A kérdező kommentje:
Barna vagy rozskenyeret szoktam venni, de mértékkel eszem. Tésztát is mértékkel eszem. Attól, hogy valaki nem eszik húst, nem jogosítja fel arra,hogy elhízzon a sok szénhidráttól...szerintem. :)
2011. jún. 28. 12:05
 10/19 anonim ***** válasza:
69%

Mi sem eszünk minden nap húst. Viszont sajna azt nem tudom alátámasztani, hogy a hús drágább, mint bármi más. Merthogy a zöldség-gyümi is irtó drága lett :(( Abból viszont nekünk nagyobb mennyiség kell, így ugyanott vagyunk, mint ha húst vennénk. Mármint anyagilag. De mondom, törekszünk rá (eü-i okokból, meg érezzük is, hogy könnyebb az emésztésünk, stb..)szóval hogy hetente mondjuk 3x ne legyen hús. Ilyenkor a kisfiam sem eszik husit. Úgy gondolom, heti 4x elég, bár nem vagyok dietetikus :) Amúgy lecsóba, paprikás krumpliba sem teszek soha semmit, se virslit, se kolbászt. A férjem teljesen megszokta, sőt követeli, hogy csak hús nélküli kajákat csináljak :) De az meg nekem nem megy, de azért lehet, h majd mégjobban ritkítom a husis kajákat. Meg amíg babát várok, addig csak eszem húst is!!

Szerintem egy idő után már nehéz leszoktatni felnőtt embereket a húsról. Persze próbálkozhatsz: ajánld fel, hogy hetente egyszer te főzöl , fincsi vega kajákat. Persze valami ízes, fűszeres kajára gondoltam, vagy mondjuk gombapöri nokedlivel, vega pizza, zöldségfasírt krumplisalival, ilyenek. Hú, de megéheztem :)

28 n

2011. jún. 28. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!