Az emberiség elvileg mindenevő. Sokan miért esznek minden nap húst, mikor heti kétszer is elég lenne enni? Sok ismerősöm a rengeteg húsevés mellett siránkozik, hogy nincs pénzük, de azt állítják, hogy mástól nem laknak jól.
Szerintem ez rossz szokás. Anyáméknál minden nap hús van, mert a férje nem hajlandó mást enni. Anyám szerint is elég lenne heti kétszer azt enni. Kishúgom is folyton rinyál nekik, hogy ti húsfalók vagytok, én nem eszek állatot és hasonlók. Neki nem tetszik ez a fajta étrend és csak a csirkét hajlandó megenni. Náluk soha nincs pénz, megy a siránkozás. Aki elvileg a szegény kategóriába tartozik, miért eszi folyton a drága húst nap, mint nap? Szerintem az kifogás, hogy csak azzal lehet jóllakni, nem hiszem el. Gyerekkoromban nem zabáltunk halomra húst, mégis jóllaktunk, ez szokás kérdése lehet. Barátomnál is minden nap hús van. Mondta, hogy ő is unja, meg tudja jól, hogy ez így nem jó, mégis kívánja, nem tud meglenni nélküle. Igaz, ha pizzát rendelünk, abból a húsosat nem szereti.
Érdekelne, mások hogyan vannak ezzel a dologgal. Bunkó, engem b@sztató válaszok, hogy mi közöm hozzá, nem érdekelnek. Engem sok olyan érdekel, ami mást nem, azért gondolkodom el ezen is. :)
nálunk is szokott lenni húsmentes étel és jól lakunk
pl:
zöldséglevesek, krémlevesek fokhagymás piritott kenyérkockával, dióval, mandulával, paradicsomleves, gyümölcsleves, tojásleves, karalábéleves, húsleves zöldséggel stb
rakott krumpli tojással és sajttal
rakott kelkáposzta, zöldbab, karfiol paradicsommal és tojással
tojásos lecsó kenyérrel
spenótfőzelék fokhagymás bundáskenyérrel, főtt tojással
paradicsomos káposzta zöldségfasírttal
főzelékek főtt tojással, rántott cukkinivel, tökkel
töltött zöldséggek, túróval töltött gomba, tojással rakott cukkini stb
spenótos-tejszínes-sajtos tészta, paradicsomos tészta
gombás-mozzarellás tészta, öntött karfiol, tócsni, tejberizs gyümölcsmártással, paprikáskrumpli tojással, paradicsommal, rizs párolt zöldségekkel+gombapörkölt, zöldborsópörkölt, tojáspörkölt, rántotta zöldségekkel,
sajtos omlett, túróstészta, rizskoch, mákosguba, tojásos nokedli paradicsomsalátával,
"Sokan miért esznek minden nap húst, mikor heti kétszer is elég lenne enni? "
Pl: a menzán mindennap van. Vagy öt napból négyen biztosan.
Amúgy tényleg mi közöd hozzá?
A hús még mindig olcsóbb, mint a zöldség. Kivétel a krumpli. De az meg marhára hízlal.
És neked mi közöd...
Amúgy nem én voltam a bunkó, hanem te. Most az előbb. No de mindegy.
Mint a többiek már elmondták, nem olyan drága az a hús. Van, aki csak azt eszi meg. Én elvagyok nélküle pár napig, de vannak, akik nem.
De ha az ismerőseid nemlaknak jól mástól, akkor miért ne ehetnének húst? Én ezt nem értem. A húgod, nos tényleg, semmi közöm hozzá, de ha azt mondja, hogy nem eszik állatot, akkor csirkét miért? az nem állat? Bocsi, tudom, ez már nagyon kukacoskodás. De ez egy pont egy olyan téma, amin ezrek szoktak megsértődni mindkét oldalon.
Húgom kényszerből eszi azt is meg...
Nem érdekelhet engem olyan dolog, amit más nem érdekel? Mindig csak az általánossal kell foglalkozni és aki nem azt teszi, az már hülye?
Érdekelhet, semmi gond. Hány éves a húgod, hogy kényszerítve van arra, hogy olyat egyen, amit nem szeret?
off: engem is sok olyan dolog érdekel, ami keveseket. Csak itt a kérdés egy kicsit ingerlő. Legjobban az első válaszoló mondta el, és én vele teljes mértékben egyetértek.
12 éves.
Engem meg az olyan dolgok idegesítenek, ami az emberiség lába közével kapcsolatos, mert szinte mindenki azzal van elfoglalva...
Na, igen, az a téma már mindenütt előfordul.
Egyébként szerintem egy jó családi beszélgetésnél megbeszélhetitek, hogy a hugica nem szereti a husit, és ha erőltetik, ő akkor sem fog enni. (Az erőltetés meg még sehol sem járt sikerrel.)
Lehet, hogy pár éven belül újra lesz hozzá gusztusa, de lehet, hogy nem. Békén kell hagyni, hiszen csirkét eszik, nem?
Én a magam részéről szívesen ennék mindennap epret meg halat, de sajnos nem tehetem meg. Így marad a krumpli meg a kenyér a mindennapokra, és ha mindennap nem is, de húst gyakran eszünk. Van sportoló a családban. De azért nálunk még működik az a dolog, hogy a husi a vasárnapi ebéd.
Én koleszos voltam, nem váltam vegává, de elvoltam nélküle is.
Nem lakom együtt a húgommal meg senkivel sem, külön vagyok egyedül. Nem is szólnék bele más dolgába.
Járok edzőterembe, most indulok, de semmi bajom hús nélkül.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!