Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok! Ti mit esztek?...

Vegánok! Ti mit esztek? Fotoszintetizáltok?

Figyelt kérdés

Van egy vegán ismerősöm, semmiféle állati eredetűt nem eszik. Tésztát sem, tojást, margarint, tejtermékeket sem, semmit. Mikor olyan étteremben voltunk a baráti körrel ahol nem lehetett kapni vegán kaját (szóval mindenben volt valami állati eredetű) akkor rendelt magának egy tányér savanyú káposztát, és azt ette.

Nekem ez nagyon furcsa. Még a vegákat valahol megértem akik csak húst nem esznek, de ezek a vegánok, akik minden állati eredetűt elutasítanak már kicsit....

2015. nov. 5. 11:25
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
37%
szerintem inkább e járattad le magad a tudatlanságoddal és a tájékozottság hiányával. de többet nem írok, elégedett lehetsz magaddal:D
2015. nov. 6. 11:16
 22/32 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy lejárattam volna magam a tudatlanságommal, mivel rajtad kívül mindenki készségesen (és terjedelmesen) válaszolt az általam feltett kérdésre ;)
2015. nov. 6. 11:24
 23/32 anonim ***** válasza:
93%

Én az a békés és verbális ember vagyok, azért írtam sokat és nem szoktam bántani azt, aki nem kifejezetten rosszindulatú.

De azért nekem is fura, hogy valaki nem ismer növényeket... A vegánok kismillió növényt megehetnek, miért ne tudnának enni? Csak az állati eredetű ételek maradnak ki, a növények köre szerintem nagyobb és változatosabb, csak bizonyos tápanyagokra kell jobban odafigyelni. Határozottan nehezebb pl. a fehérjebevitel növényekből, simán megoldható, de akkor is komplikáltabb.

2015. nov. 6. 18:32
 24/32 A kérdező kommentje:
Dehogynem ismerek növényeket, de nekem nagyon furcsa, hogy egy ember képes csak és kizárólag azon élni. Persze aláírom, hogy van ilyen, csak gondoltam hátha esznek mást is a nyúlkaján kívül.... de ezek szerint nem.
2015. nov. 7. 14:54
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
90%-ban vegán étrenden vagyok. Nagyon sok nem zöldséges jellegű étel is van. Hús helyett szejtánt, tofut, formázott (kocka) szóját lehet enni, ezenkívül fontos fehérje források a hüvelyesek (csili, főzelék, leves, ragu, fasírt formájában bab, lencse, borsó), és a gomba is, és ez mind olcsóbb mint a hús. A rizs, krumpli tojás nélküli tészta vegán, kenyeret is lehet vegánt kapni, és mindenféle zöldségekkel és fűszerekkel csodálatos és ízes szószokat, ragukat lehet főzni. Rágcsálnak az olajos magoktól az étcsokiig ezernyi dolog játszik, tej helyett mandulából, zabból vagy kókuszból készített ital. Ráadásul már mindenre van vegán alternatíva, növényi alapú joghurt, tejföl, finom sajt, felvágott, különböző kenyérre kenhető dolgok, pl humusz és pástétomok, készételek és alapporok, plusz egy csomó véletlenül vegán hétköznapi étel a csipsztől a vifon levesen át az oreo egyes fajtáiig.
2015. nov. 8. 18:12
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Mégsem ismersz valami sok növényekt, vagy a nyulak táplálkozásával nem vagy tisztában... Én se, de mintha nem bírnák a zsírt. Egy vegán rengeteg zsíros növényi termést fogyaszthat (sokan teszik is)... S egy brownie vagy egy diós tészta sem éppen nyúlnak való étel... Bár én a zöldségételeket sem tartom annak, nyers salátát pedig normál emberek is esznek s a vegánok sem CSAK azt eszik...

A paprikáskrumpli sem nyúlkaja... Rendes étel. Csak mert sokan nem vegán módon eszik (mi sem, galuska van benne, de anélkül is működne, sőt, biztos megoldanám a galuskát tojásmentesen, ha akarnám), attól még a lényege növényi és simán megoldható vegán stílusban.

2015. nov. 8. 22:16
 27/32 anonim ***** válasza:
*növényt
2015. nov. 8. 22:16
 28/32 anonim ***** válasza:
#25: A kenyér alapból nem vegán? Bár a boltiból sok mindent kinézek. Sok évig sütöttem kenyeret, szinte minden esetben csak növény volt benne s az élesztőgomba, de azt a vegánok is szokták enni.
2015. nov. 8. 22:19
 29/32 anonim ***** válasza:
Sajnos a legtöbb pékáruban, beleértve a kenyeret is, nagyon gyakran van tej vagy tejpor. Régebben én is tejben futtattam az élesztőt, most már vízben, úgyis tökéletes.
2015. nov. 9. 07:09
 30/32 anonim ***** válasza:
55%

A tejes/vajas zsemle/kifli elég ismert, de a kenyérről nem tudtam ezt. Az enyémben sosem volt tej, az élesztő futtatását mint számomra felesleges macerát is kihagytam, meleg vizet ráöntve is remekül megkelt.

Ez van, akinek valami speckó diétája van, az sokszor jól teszi, ha maga készít mindent s csak alapanyagokat vesz. Én magam így járok el.

Vannak speckó vegán cuccok is, persze, főleg külföldi blogokon látok olyan recepteket, hogy 5 hozzávaló hiányzik (művaj, műsajt, műtojáspor meg effélék)... Az nem az én világom, de biztos jó valakinek az is.

2015. nov. 9. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!