Vegánok: valami jó süti receptetek van, ami még nagyjából egészséges is? Ha van, akkor kérem szépen! :-)
Banános zabkeksz: Érett banán + zab/zabliszt + fűszerek (akár fahéj + reszelt alma, vagy kakaó...) pontosabb recept:
Nyers torta. Vane gy alap recept, és azt lehet ízlés szerint ízesíteni és cserélgetni az alapanyagokat.
Alapja: 1 bögre mag/dió, 1 bögre datolya/aszalvány, 10-20g kokuszolaj, 20g kakaó/karobpor. Vagy lehet még plusz 1 bögre zabpelyhet is belerakni.
Töltelék: 1 bögre napraforgó/kesudió, 50g kokuszolaj, 100g sűrűkokusztej, + valamilyen gyümölcs,fahéj, plsuz kokuszreszelék stb. határ a csillagos ég :)
Az alapját amit előtte jól összedaráltam,kervertem belenyomkodom egy torta formába majd berakom a a hűtőbe amig el készül az tölteték.
A töltelékbe való magokat jól összedarálom és utánna adom hozzá a többi hozzávalót. Majd ezt mind rákanalazom az alapra. MAjd berakom a hűtőbe 3-4 órára. Ennyi idő alatt bőven megdermed és lehet is fogyasztani. :)
Köszönöm, aranyos vagy, egyet találtam trollanyutól az adott oldalon:
Ez nem vegán, hanem ovo-lakto vegetáriánus, ha jól láttam, de azért köszi, hogy írtál! Biztos nagyon finom.
ebéd vagy vacsorára:
főzzél krumplit/rizst/ teljes kiörlésü vagy normális tésztát (a többsége vegán, pl. Barilla, Spar bio tésztája nagyon olcsó, finom és vegán). Egy serpentyüben egy kevés olajjal (vagy pl. bab konzervből a szósz erre is jó, ha kevés zsírt akarsz fogyasztani), dobjál bele bármilyen zöldséget (brokkoli/karfiol/gomba/paprika/tök/kukorica/patlidzsán/sárg
arépa/spenót, igaz bármi lehet) és még ehez egy szelet tofut, falafelt, seitant, vagy akár bármilyen babfélét tegyél hozza. Finom és egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!