Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért van az, hogy a vegetáriá...

Miért van az, hogy a vegetáriánusok nem esznek húst?

Figyelt kérdés
2010. febr. 28. 13:41
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
85%

Szakács vagyok, így meggyőződésem, hogy az emberi táplálkozásból elengedhetetlen az állati eredetű ételek fogyasztása. Természetesen nem pacalpörkölt reggelire!

Az emberi fogazat is mindenevésre van megalkotva.

Én azt tanácsolol mindenkinek, hogy minél többféle alapanyagot fogyasszon: zöldséget, húst egyaránt!

Nem vagyok nagy húszabáló, de meggyőződésem, hogy kevés rosszabbat tehet egy szülő a gyerekével, minthogy vega étrendre kényszeríti. Nagyon kérem, NE TEGYÉK!

Jó étvágyat és jó egészséget mindenkinek!

2010. márc. 2. 11:25
 12/37 anonim válasza:
51%
A novenyeket is ugyanugy "legyilkoljak". Az allatok is eszik egymast. Szerintem hulyeseg csak azert vegetarianus lenni, mert nagyon szereti az allatokat. En is szeretem oket, megis szoktam hust enni, mert az is kell...
2010. márc. 2. 14:53
 13/37 anonim ***** válasza:
45%
Divatból...Kérdem én: Hogy jut eszébe az embernek, miközben eszi pld. a fokhagymás pörköltöt, hogy "szegény malacka"? Csupán Di-Vat
2010. márc. 2. 22:38
 14/37 anonim ***** válasza:
Pontosan. Rengeteg kihalófélben lévő állat van, márpedig ezek az állatok védettek azaz nem levadászhatóak, szóval nem azért vannak kihalófélben mert az ember vadássza őket, hanem a környezeti pusztítás miatt. Szóval ha tényleg törődnének az állatokkal és nem csak a saját egojukkal akkor inkább a környezetükre kellene figyelniük. Kifejthetem bővebben is ezen emberek logikáját, mert evvel foglalkozom, de sztem felesleges.
2010. márc. 2. 22:49
 15/37 anonim válasza:
60%
A növényeknek is joguk van az élethez, nem értem miért kaszaboljuk le őket. Szerintem ne együnk semmit és akkor boldogan élhetének az állatok és a növények. Képmutatás, kifordult magából a világ... Az indiánok is ettek húst, de megkérték az állat szellemét, hogy adja át nekik a testét és mivel a világban együttműködés van, így az állat oda adta nekik. Persze ettől nem kéne nyakra-főre enni a húst és szörnyű körülmények között tartani az állatokat...
2010. márc. 3. 07:55
 16/37 anonim ***** válasza:
78%

A kérdés nem épp a legjobban van feltéve, annyi rá a válasz hogy azért mert vegetáriánusok, az ugyanis ezt takarja. Ha ennének, nem lennének vegetáriánusok.

Válaszolva azonban arra hogy miért választja valaki a vega étrendet, általában azért, mert szereti az állatokat stb... A növényeket úgy látszik annyira nem mert őket megeszi :D Amúgy viccet félretéve, a növényeknek a termése stb kifejezetten arra van hogy megegyék (azért van a húsa hogy csábítsa az állatot, aki aztán a megemésztetlen magot trágyával ellátva kipakolja a természetbe -> szaporodik a növény).

Az hogy a ragadozók is esznek húst, nem egészen korrekt érv, ugyanis ott a prédának van "esélye", és a gyengébbet, a lemaradót éri utol a ragadozó, szelektál, hasznos. Ugyanakkor nem tartja embertelen körülmények között állatok tömegeit, a legcsekélyebb tekintettel sem léve arra hogy ők is éreznek. Ha pl. valaki az erdőben vadászik, akár íjjal, akár puskával, és annyi állatot öl amennyit maga elfogyaszt, az ellen nincs is különösebb erkölcsi kifogásom, ott legalább van az állatnak addig is egy méltóságához illő élete, illetve van esélye - több/kevesebb - elmenekülni. Továbbá nem avatkozunk túl durván a természetbe. Ellenben az hogy libákat májtermelő gépként, disznókat hústermelő gépként használnak, és 1-2 négyzetméteren élik le az egész életüket gyakorlatilag megtébolyodva, tehát az i p a r i hústermelést úgy érzem joggal fájlalják. Más kérdés, hogy ha az állatoknak normális körülményeket biztosítanának, megadnák a módját stb... akkor nem lehetne nagykeráron "olcsón" (idézőjelben mondom mert persze napjainkban sem olcsó...) adni a húst és hústermékeket. Amúgy én nem vagyok vega, de ha tehetem akkor őstermelőtől, piacról, háztájiból veszek, mert a faluban, ólban stb még mindig kulturáltabb körülmények vannak az állatok számára, törődést kapnak stb., mint egy nagyüzemi ipari sertéstelepen vagy vágóhídon.

2010. márc. 3. 10:34
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert vegetáriánusok.
2010. márc. 3. 11:50
 18/37 anonim ***** válasza:

Amúgy én nem szeretem a húst, nem is hiányzik, ha valaki berak elém egy sülthús-szeletet, olyan mintha egy darab fával kínálnának. Plusz vannak bizonyos elvi kérdéseim, íme:

[link]

[link]

[link]

(utsó kettőhöz hozzáfűzném(csak ezt a cikket most nem találom), hogy ha kevesebb haszonállatot tartanának, kevesebb területet kéne felégetni, ráadásul sokkal több terőmföld maradna gabona- és egyéb növények termelésére , amivel még a 3. világ lakóit is el lehetne látni, és sokkal kevesebben halnának éhen!)

A legtöbb ember nincs tisztában vele, hogy amíg ő az Auchanban a hentespultnál a 20 fajta kolbász között válogat, a világ másik oldalán pár éves gyerekeknek már napok óta nem volt semmi étel a szájában. És mielőtt bárki hozzátenné, hogy"attól hogy én nem eszek húst, még semmi nem változik" halkan megjegyzem, hogy a tömeges szint eléréséhez először is mindent egyéni szinten kell megváltoztatnod!

2010. márc. 3. 12:04
 19/37 anonim ***** válasza:
2010. márc. 3. 12:05
 20/37 Kamella válasza:

"Vegetáriánus: indián eredetű szó, jelentése: béna vadász.

A válasz megírásának időpontja: 02-28 13:56" - Gondolom, tréfából írtad. :-)

Mert maga a megnevezés a növényzetre (l. vegetáció) utal, tehát azt jelzi, hogy csak(?) azt esznek

2010. márc. 7. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!