Egy baráti, kerti sütögetésen, szalonnasütésen, bográcsoláson mit esznek a vegetáriánusok?
Nagy talány, hogy vajon egy vega mit eszik.. Zöldséget fognak enni. Elkészíthetik grillen, nyárson, illetve bográcsban.
Grillezett kukorica, amit nyárson is meg lehet sütni. Grillezett cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, hagyma, répa, krumpli stb.
Nyárson lehet csinálni grill nyársat.
Bográcsban lehet készíteni lecsót példának okáért. Emellett persze lehet különböző zöldség leveseket, illetve bármilyen tésztás ételt, aminek a feltéte zöldség, vagy akár gomba.
nyársra fel lehet húzni többféle gombát (ha megrácosodik akkor jó, ha kihűl, olyan lesz mint sütőben), csöves kukoricát, cukkinit, padlizsánt, hagymát, paprikát ki mit szeret... Valami fűszersókeveréket érdemes tenni rá, mert a szalonnával ellentétben ez nem sós magától.
Nyárson sült piritós.
A parázson lehet sütni alufóliába tekert vegyeszöldséget, töltött krumplit. Ebbe kerülhet paradicsom, gomba, cukkini, krumpli, sajt vagy tofu, brokkoli, spárga, vagy ha nem akarsz vele sokat vacakolni akkor valami gyorsfagyastott zöldségkeverék.
ha a történet úgy szól, hogy tudjátok, hogy lesz egy vega a csapatban grillezésnél, akkor könnyű a dolgotok. a csöves kukoricától a paradicsomon át a padlizsánig, krumpliig minden grillezhető.
jó nagy adag salátákat is lehet készíteni, mindenféle roppanós friss hozzávalókból, kevés olivaolajjal, citromlével.
ha véletlenül kerül a társaságba vega, akkor sem kell kétségbe esni.
egy kis kenyeret kell pirítani, megcsöpögtetni oliva olajjal és keríteni valami zöldséget, ami grillezhető.
a hús nélküli salátákból ehet ő is.
ha tejterméket fogyaszt az illető, vannak grillezhető sajtok is, és a salátákat joghurttal is lehet variálni.
Én egyszer voltam egy grillpartin, és a házigazda volt olyan kedves, hogy csinált nekem egy halom salátát. Volt majonézes, feta sajtos, mindenféle, és nagyon finom volt, örültem, hogy gondolt rám.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!