Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel érveltek, amikor azt...

Mivel érveltek, amikor azt mondják, "a növényt akkor miért eszed? "

Figyelt kérdés
Folyamatosan azzal piszkálnak, hogy a növény is ugyanolyan, mint a hús, annak is ugyanúgy fáj.

2015. ápr. 18. 22:18
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
53%

Megkérdezném, enne-e embert. Nekem kisebb a különbség ember és állat között, mint állat és ember között... Elvégre az ember is állat és ehető a húsa (bár én egy átlagos, egészségtelenül élő embert meg nem ennék, az tuti).

:) Nem hoznának zavarba, az tuti. Bár nem fogom fel, miért kellene érvelnem. Csak én döntöm el, eszem-e húst, s még csak tudnia sem kell, miért.

S nem ugyanúgy fáj, de én még a halat sem tekintem olyannak, mint a disznót...

Ha én akarnék belekötni egy sima vegába, nem a növényeket emlegetném, hanem a tejtermékeket és a tojást. Én inkább eszem házi húst, mint pl. ketreces tyúktól származó tojást (persze a házi sem mindegy, milyen, akár tojás, akár hús, háznál is lehet rosszul tartani egy állatot)... Már csak az íze miatt is, de nemcsak azért. Igaz, nekem az állat életminősége számít, nem a puszta élete vagy halála. Az ölés elég természetes eme bolygón, oké, a kínzás is gyakori, de azt nagyon nem szeretem.

2015. ápr. 21. 03:38
 42/47 anonim ***** válasza:
40%

#39: Vannak szénhidrátkerülők (a zerocarberek, nem tudom, magyarul mi a nevük), akik nemes egyszerűséggel csak állati terméket esznek. Erről nem oly rég hallottam, nekem igencsak új volt, de megfelelő állati étrenddel megoldják (ahhoz már mindenfélét kell enni, bár nem értem, hogy tudnak alámenni a ragadozóknak, akik megeszik a béltartalmat, ami voltaképpen növény), évekig, évtizedekig és elvannak. Ahogy a hagyományos eszkimók is.

Mire nem képes az emberi test...

2015. ápr. 21. 03:42
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk magas életkorra nem is számíthatnak, mint ahogy az eszkimók se.

Valahol olvastam egy régi kínzásos kivégzési módszerről, arról szólt h a raboknak csak sült libát adtak enni (csak azt, semmi mást), persze a rabok az elején még röhögtek a dolgon... De olyan 2 hét elteltével már mutatkoztak a tünetek, el kezdett gennyesedni a szervezetük és kínok között haltak meg.

Mire nem képes az emberi gonoszság.

2015. ápr. 22. 10:51
 44/47 anonim ***** válasza:
78%

Ejj, milyen jó kis vitáról maradtam le!

Az a baj, hogy a vegák nagy többsége túl komolyan veszi magát.

"De én nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem mert UTÁLOM a növényeket." Nagy vigyor, téma lezárva.

Kérdező: az emberek hülyék. Sokszor azért piszkálódnak, mert VICCES a reakciód, ahogy felhúzod magad, ahogy erőlködsz. Ha nem reagálsz vagy el tudod ütni humorral, akkor nem lesz vicces téged piszkálni és le fognak szállni rólad.

2015. ápr. 24. 08:06
 45/47 anonim ***** válasza:
44-es megmondta :D Azért szívatnak mert vicces nézni ahogy próbálod kimagyarázni magad. cseppnyi humor, könnyedség, és ne vedd magad olyan halálosan komolyan, ez a titok.
2015. ápr. 24. 12:32
 46/47 anonim válasza:

tudom hogy ez csak egy vicc, de azért mégis csak hozzátenném, mert már olyan sokan mondták ezt, és azt hiszik olyan okosak ettől: a növényeknek is elvágják a torkát, majd kivéreztetik őket, míg még életben vannak?

ha ez nem elég meggyőző nézd meg az earthlings-et. meg fogod érteni

2015. máj. 21. 15:39
 47/47 anonim ***** válasza:

Muszáj ideológia a hus nem evéshez? Olyan nincs, hogy valaki csak nem kívánja a húst? Nem akar állatokat védeni, sőt, hobbibol horgászni/vadászni jár?

Nekem olyan fura, hogy ilyenrol sose hallani. Mert én pl mostanaban egyre kevésbé kivanom a hust, de mindenféle vallás vagy ideologia nélkül.

2015. máj. 26. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!