Azok akik azt mondják, hogy a húsban lévő tápanyagok miatt kell húst enni, ők egyébként kiszámolgatják, hogy minden vitaminból elfogyasszák a napi ajánlott bevitelt?
Az "A" vitamint másból is bejuttathatod a szervezetedbe, főleg, hogy a répában csak a provitaminja -karotin- van, amiből a szervezet felépíti a vitamint.
A hús az esszenciális aminosavak és a zsírban oldódó vitaminok miatt fontos.
Soha nem számolgattam, hogy miben milyen tápanyag van. Változatosa eszünk mindent, így megkapjuk amire a szervezetünknek szüksége van. Igaz, hogy nem eszünk tartósítószerrel és adalékanyagokkal tele levő ételeket.
De a kérdésedre: mindenki szereti a családban a sárgarépát, és sűrűn van belőle főzelék is.
Az első tökéletesen leírta.
A zöldségekben, gyümölcsökben lévő tápanyagok másból is beszerezhetőek.
Nem igaz, hogy a zöldség/gyümölcs evésre nem buzdít senki!
Mindenhol hangoztatják, hogy fontos!
De nem konkrétan a répa, mert mondjuk a tökben ugyanúgy van karotin, tehát répaevésre tényleg nem fognak buzdítani.
Mint ahogy mondjuk birkahús evésre sem, ha már a konkrétumoknál tartunk.
A húsevése viszont igen, hiszen a teljes értékű fehérjéket 99%-ban a húsokból fedezzük.
60 tonna répát is megehetsz, meg akármilyen növényt, ha egyszer nincs bennük állati eredetű fehérje.
Azt meg nem keverd össze, hogy mik a tápanyagok, meg mik a járulékos anyagok!
Mert az A vitamin egy járulékos anyag, amit mikrogrammban mérnek, a fehérje meg tápanyag, amit grammban.
(a 2 között 1000.000 a váltószám, csak hogy érzékeltessem a nagyságrendbeli különbséget)
...és egyébként igen, ezek a dolgok precízen ki vannak számolva.
Ha nem is pont azok, akik ezt mondják, de ezt élelmiszermérnökök, dietetikusok, biológusok kiszámolják.
Aztán leírják tankönyvekbe, ahonnan meg lehet tanulni.
Aztán terjeszteni, pl a neten.
"A húsevése viszont igen, hiszen a teljes értékű fehérjéket 99%-ban a húsokból fedezzük. "
el kell keserítselek, a húsból vajmi kevés fehérjét viszel be, ugyanis főzéssel/sütésssel kioldódik belőle a legtöbbje.
Továbbá ha rákeresel, hogy az esszenciális aminósavak melyik táplálékban milyen százalékban találhatóak meg, nagyon meg fogsz lepődni. A legjobb fehérjebeviteli forrás a tudomány mai állása szerint a tejtermék-tojás, ezt követik legtöbbször a hal, máj, bensőségek és a zöldségek, gyümölcsök (nagyjából egyenlő eloszlási arányban), azonban az átlagember által gyakran fogyasztot fehér-és vörös húsok a táblázat alján állnak...
És ott van még a tofu, szója is.
Tehát akik arra fogják a hús zabálásukat hogy állítólagosan szükség van rá az szimplán hamis nyugtató duma. Lehet hús nélkül teljes-értékűen, egészségesen étkezni, sőt igazán csak úgy lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!