Hétvégén malac sütés lesz nálunk nyárson. Lehet e alatta feketeszén? Vagy mindenképpen faszén kell alá? A feketeszénből égés közben távoznak olyan anyagok ami miatt nem ajánlott? Neten nem találtam erről semmit.
Csak faszén alkalmas, mégpedig jó sok. Akár 3-4-5 zsák is elfogyhat. Lassan kell sütni, másképp a belseje ehetetlen lesz.
Ám, ha ilyen kérdéseid vannak, mindenképpen felkérnék egy hozzáértőt az első ilyen sütésre, mert könnyen éhesek maradtok...
Valójában a kőszén(feketeszén) is faszén!
(Csak más módon készült/jött létre.)
Elvileg lehetne feketeszénen is sütni a malacot, semmilyen mérgező anyag, meg ilyesmi nincs, csak jobban kormol.
De a kőszén hőértéke túl magas, nehezen szabályozható a tűz, a malac könnyen megégne!
#4-nek, #3-as vagyok.
Hallottál te már szénmonoxid mérgezésről szabadban?
Vagy szerinted a malacot a szobában sütik?
Szerinted a faszén égésekor nem szabadul fel szénmonoxid?
Dehogynem, csak a levegővel érintkezve azonnal széndioxiddá alakul, ami nem mérgező!
Kizárólag faszén!
A fekete kőszén tele van kénnel, kátránnyal, ammóniával, naftarinnal, meg még több száz mérgező és rákkeltő anyaggal.
Ha nem értesz hozzá legalább ne írj baromságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!