Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászléalapba miért nem jó...

Halászléalapba miért nem jó (nem ajánlott) az amur?

Figyelt kérdés
2011. máj. 29. 16:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Az íze miatt. Nem jó vele.

Szerintem a legtutibb: fele ponty apró, negyed kárász, negyed törpeharcsa.

2011. máj. 29. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
...mármint nem egy halnak a negyede, hanem értelem szerűen az össz mennyiség negyede... :)
2011. máj. 29. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:
100%

Az amur növényevő, húsa jellegtelen, nyáron rendesen fűzű.

Inkább süssétek, rántsátok, itt a keményebb fűszerezés elnyomja a "tehénízt".

A csuka sem való halászlébe, nagyon erős halszaga miatt.

A kárásszal is csínján bánnék, fenéklakó lévén, iszapos helyen fogva, gyakran iszapízű, ami jól átjön a lébe. Persze a tiszai más.

A süllő kár bele, max. a filézett gerince.

Én a rengeteg ponty aprólék mellé, 20-25% keszeget szoktam tenni. Érdekes, hogy keszeg nélkül "üresnek" érzem a levet, bármilyen sűrű is, ám ha a túl sok kerül bele, akkor meg "kecegízű".

De végül is akit nem zavar az íze, beletehet bármit ami úszik.(mondjuk a kacsa kivételt képez)

2011. máj. 30. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!