Halászléalapba miért nem jó (nem ajánlott) az amur?
Figyelt kérdés
2011. máj. 29. 16:10
1/3 anonim válasza:
Az íze miatt. Nem jó vele.
Szerintem a legtutibb: fele ponty apró, negyed kárász, negyed törpeharcsa.
2/3 anonim válasza:
...mármint nem egy halnak a negyede, hanem értelem szerűen az össz mennyiség negyede... :)
3/3 doboszoli válasza:
Az amur növényevő, húsa jellegtelen, nyáron rendesen fűzű.
Inkább süssétek, rántsátok, itt a keményebb fűszerezés elnyomja a "tehénízt".
A csuka sem való halászlébe, nagyon erős halszaga miatt.
A kárásszal is csínján bánnék, fenéklakó lévén, iszapos helyen fogva, gyakran iszapízű, ami jól átjön a lébe. Persze a tiszai más.
A süllő kár bele, max. a filézett gerince.
Én a rengeteg ponty aprólék mellé, 20-25% keszeget szoktam tenni. Érdekes, hogy keszeg nélkül "üresnek" érzem a levet, bármilyen sűrű is, ám ha a túl sok kerül bele, akkor meg "kecegízű".
De végül is akit nem zavar az íze, beletehet bármit ami úszik.(mondjuk a kacsa kivételt képez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!