Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért mondják sokan, hogy egy...

Miért mondják sokan, hogy egy gyerek nem lehet vegetáriánus?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy egy gyerek nem lehet vegetáriánus, én bizony az voltam már gyerekként is. Mindig is utáltam a húst, ok, keveset ettem, de csak mert kényszerítettek. A kevés azt jeleni, hogy egész életemben ettem párizsit, kolbászt, némi rántott húst, halat, meg sonkát. egyebet soha.
2013. máj. 10. 10:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Mert úgy gondolják,a gyerek egye meg amit elé tesznek.

Öcsém úgy lett vega,hogy a családban mindenki húsimádó.Ő mégis már 1-2 évesen is kiköpte a húst,úgy kellett belecsempészni a kajájába.Utána már azt se lehetett,rájött.Van ilyen,gyereknek is van saját akarata,még ha beszélni se tud épp.

2013. máj. 10. 11:18
 2/24 anonim ***** válasza:
85%

Én allergia miatt már gyerekként sem ehettem, igaz, csecsemőkoromtól nem is nagyon voltam hajlandó - talán ösztönösen éreztem, hogy nem jó nekem?

Semmi bajom nem lett belőle. Az tény, hogy mondjuk vegánként, tehát tej és tojás nélkül már nagyon nehéz teljes értékű étrendet kialakítani, így az elég meredek gyerekkorban. (Szerintem később is, de a felnőtt azt tesz magával, amit akar...)

Tejet és tojást is fogyasztó vegetáriánus gyerekek évente nagy számban nőnek fel egészségesen.

Akik ezt mondják, azok általában alapból ellenzik a vegetáriánus táplálkozást, és szokás szerint csak mert ellenzik, nem is tájékozódnak róla rendesen, így a véleményüknek saját ellenérzésükön kívül kevés alapja van.

Ezzel együtt én felkínálom majd gyerekemnek a lehetőséget, hogy egyen húst - mondjuk heti kétszer, és csak minőségi helyről származó színhúst. (Tehát a "tcsós" felvágottaspult esélytelen...) Ha kéri, kéri, ha nem, nem fogom erőltetni. Ha nem eszik húst, de változatosan etetem, és gyorsétterem, szénsavas üdítők, chips és műanyag kaják nélkül nevelem fel (illetve ezeket a minimumon tartva - tehát nyilván ha elmegy egy zsúrba, akkor iszik majd kólát, de otthon nem lesz), akkor sokkal többet tettem a gyerekem egészségéért, mint akik etetik hússal is, de mellette tömik a sok sz.rral, és közben Dunába lőnék a vegákat. ;)

2013. máj. 10. 11:18
 3/24 anonim ***** válasza:
75%
Szerinted a rántott hús miből van, vagy a párizsi, sonka, kolbász? Ha ezeket etted gyerekként, közöd nem volt a vegetáriánus étrendhez...
2013. máj. 10. 11:20
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
3, a kérdező arra gondolt, hogy gyerkkorától vegetáriánus hozzáállása volt, de beleerőltették. Szerinted egy átlag hatévesnek mondjuk van annyi öntudata, hogy közli a zsüleivel, hogy ő vega, és nem eszi meg? Ha eleget erőlködnek rajta, egy idő után beadja a derekát, ahogy én is beadtam időről időre, amikor a család ezt nyomatta. Aztán az egyik ilyen trakta után kitört az allergia, ez megodlotta a kérdést...
2013. máj. 10. 11:25
 5/24 anonim ***** válasza:
6%
Azért mondják mert vas, B6-12 meg még néhány amúgy is fontos, de a fejlődő szervezet számára különösen elengedhetetlen cucc fő forrása az ember étrendjében a hús. A hardcore vegáknak szokták is javasolni a vitamin/ásványianyag pótlását. Mielőtt nekiállnak lepontozni megyjegyzem, hogy nem tudom és nem is érdekel, hogy ennek mennyi a valóságalapja és azt sem propagálom, hogy vki egyen v. ne egyen húst, csak erre szoktak hivatkozni akik a gyerekeket féltik a vegaságtól.
2013. máj. 10. 11:43
 6/24 anonim ***** válasza:
44%

"Tejet és tojást is fogyasztó vegetáriánus gyerekek évente nagy számban nőnek fel egészségesen"

És azt honnan tudod hogy később nem lesz hátránya a fehérjehiányos táplálkozásnak?Nem tíz évben kell gondolkodni!

2013. máj. 10. 11:44
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Honnan veszed, hogy a húsmentes táplálkozás fehérjehiányos?

Ez nagyon nincs így. Pont a fehérjével nemigen van probléma, ha az étrend nem abból áll, hogy a húsos kaják köretét eszi valaki, és a tej, tojás szerepel a kaják közt.

Ahogy fent írta valaki, a B12 vitamin az, ami gondot okozhat, ezt nehezen lehet növényi táplálékokból összeszedni. Ezt pl. én is szoktam pótolni tablettával.

Fehérjének ott a tej, tojás, hüvelyesek, változatosan.

Egyébként nem tíz évben gondolkozom, nekem pl. sokkal keveseb egészségi problémám van, mint a velemkorú átlagos vegyes étrendűeknek. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyedül az a jó megoldás, amit én csinálok, csak azt, hogy ezt is lehet teljesen egészségesen, hosszú távon választani. Lényegesen aktívabb életmód mellett is remekül bírom hús nélkül. Biztosan alkati kérdés is, másoknak meg lehet, hogy így nem menne.

De az tény, hogy nagyon kell figyelni, mit, mennyit eszem.

2013. máj. 10. 11:53
 8/24 anonim ***** válasza:
41%
Mert a húsban és társaiban fontos tápanyagok vannak, amik a fejlődéshez nélkülözhetetlenek. Aki vega, annak milliónyi eügyi problémája lesz a későbbiekben, pláne, ha az ember gyerekként kezdi - növésben, fejlődésben van a szervezet, ember ősidők óta mindenevő, nem szarvasmarhának teremtettek minket, hogy füvet zabáljunk. Olyan ez, mintha mondjuk a kisbocinak tej helyett light kólát adnának, mert hogy az finom, és ami light az divatos. Rossz hasonlat, tudom, de attól nem fejlődik a boci - pedig innivalónak, innivaló.
2013. máj. 10. 11:54
 9/24 anonim ***** válasza:
60%

"Aki vega, annak milliónyi eügyi problémája lesz a későbbiekben"

Ezt kifejtenéd picit? Pontosan mi is? Milyen statisztikák és adatok alapján? Milyen orvosi diagnózis szerint?

2013. máj. 10. 12:00
 10/24 A kérdező kommentje:
Ne offoljatok.
2013. máj. 10. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!