Miért mondják sokan, hogy egy gyerek nem lehet vegetáriánus?
Kedves 6-os!
A tej több fehérjét tartalmaz, mint a hús. De ha már vegetarianizmusról van szó, akkor a csicseriborsó is többet tartalmaz, mint a hús, és még egészséges is.
És hogy válaszoljak a kedves Kérdező kérdésére is. Miért ne lehetnének vegetáriánusok a gyerekek? Hiszen egy jól összeállított lakto-vegetáriánus étrendben minden szükséges ásványianyag és vitamin megtalálható, amire a szervezetnek szüksége van. Ott van pl Krisna-völgy, ahol az ott élő kisgyerekek is vegetáriánusok, teljes mértékben egészségesek.
Szerintem valójában nem arról van szó, hogy mindenképpen egészségtelen, ha egy gyerek vegetariánus, hanem arról, hogy egy gyereknél sokkal cikisebb, ha az étrendből hiányzik valami fontos tápanyag (vagy vitamin, nyomelem stb.). Egy hús nélküli étrendet követő felnőttnek is figyelnie kell egy kicsit, hogy ne maradjon ki semmi, de egy gyereknél sokkal jobban kell figyelni erre, mert ott tényleg nagy baj lehet belőle, főleg hosszú távon.
Szóval az igazság szerintem az, hogy lehet, csak nagyon komoly erőfeszítést igényel. Hiszen utána kell számolni, hogy minden meglegyen, ami kell. Ráadásul egy gyereknek nagyon gyorsan változhat az ízlése, ami tegnap a kedvenc étele volt, arra ma rá se néz, holnap meg megint imádni fogja. Ezért egy kisgyereknél nagyon nehéz átvinni, hogy a kiszámított étrendet kövesse.
Nem olvastam az elozo valaszokat tehat a kerdesre valaszolva a hus fontos tapertek.ha nincs kifejezetten ok az elhagyasara(allergia) en csak mert valaki kitalata hogy rossz meg nem hagynam el a fogyasztasat.
A husban allati feherje es vas is van tobbek kozott amit nem lehet potolni bogyokkal.nem tudsz egy nap annyit bevenni amennyi a szervezetnek kell.feher husok,voros husok mas tapanyagerteke van.
hianyuk a szervezetben kart okozhat .
Mindenki sajat joga hogy mit es hohyan eszik.
Szerintem a parizsi is hus meg minden allati eredetu taplalek is.mint pl a tojas,tej,tejtermekek.
Ezt is betartod?ezeket sem eszed?
Jaj de okosak vannak itt...
A vegetarianizmus különösen gyermekkorban azért hátrányos, mert ekkor a szervezet fejlődik. A fejlődéshez sok-sok fehérjére van szükség, mivel a fehérjék határozzák meg a sejtek funkcióit, tulajdonságait. A fehérjék aminosavakból állnak. Az élő embernek 20-21 aminosavra van szüksége, melyből létretudja hozni, azt a megannyiféle fehérjét, mely kell a működésünkhöz. Csakhogy van 8 olyan aminosav, mely nem található meg csak zöldségekben, tofuban, halban tehát vega kajákban. Ezek csak húsokból vehetőek fel, mivel a húsokban már kész formában vannak. Esszenciális aminosavaknak is nevezik ezeket.
Ha a tej es a tojas szerinted nem allati eredetu akkor a napraforgobol nyerik ki vagy a farol akasztjak le.semmi novenyi dolog nincs benne.
Gondolkozhatnal mielott ilyeneket irkalsz.tyukpetesejt...es az szerinted egy most felfedezett egynyari noveny???
Uh...ez fajt....
9: Ember=mindenevő. Alapkaja a hús és a társai. Ezred évek óta ezt esszük, élünk, és virulunk, hozzátartozik a táplálkozáshoz. Namármost, ha egy alapvető tápláléktól megvonod a szervezeted, az problémához vezet.
Mondjuk; nem iszom vizet mert kórokozókat tartalmaz - aztán eléldegélsz vele, persze, divatos, menő, sznobság (úgyis a különcködésre hajtunk) - aztán ez szerinted oké? Pár év múlva lehet egy ilyen irányzat is. De ne essünk végletekbe.
Szükségünk van a húsokban lévő fehérjére, tápanyagokra. Támaszd alá, hogy miért ne lenne szükségünk rájuk?
A többi kaja azokat a fontos tápanyagokat nem igen tartalmazza, mint a húsok, és nehogymár tápeg. kiegészítővel kelljen pótolni.
És akkor a példa; egy ismerősöm nem tud húst enni, és rohadt sovány, mármár egészségtelenül, és orvosok mondták, hogy húst kellene ennie, különben a fogai is kihullanak.
Én gyerek létemre vega vagyok, de csak havonta eszek egy NAGYON-NAGYON pici csirke ill. pulyka húst, de néha halat is. Mivel laktóz érzékeny is vagyok, ezért tejet se sokat tudok inni. Ezzel a módszerrel (hogy vega) soha nem volt bajom. Nem tudom miért mondják ,hogy egy gyerek nem lehet vega. Az különben szervezettől is függ. Barátnőm első hónap után elájult ,mert nem bírta ki hús nélkül. Én már egy éve kibírom. Én abba a szervezettípusba tartozok, hogy bírom hús nélkül. Különben én azért lettem vegetáriánus , mert levágtak előttem egy csirkét.
Aki meghalgatja a tanácsaimat, nem kell húst enni csak két hetente egy kicsit(5-10 dkg) csirke, pulyka v. hal.
vega vagy de azért kéthetente eszel egy kis húst.jó lehet akkor neked.itt sok mindenki fogalom zavarban szenved aki eszik párizsit meg egy kis húst kéthetente és ő vegán életet él!!
a vegetáriánusok az igazik persze,semmilyen állati eredetű táplálékot nem vesznek magukhoz.sem kéthetente se havonta....
ez egy divathóbort..a csirke miatt lettél te is vega de azért még megeszed.....ez most hogy is van??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!