Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért mondják sokan, hogy egy...

Miért mondják sokan, hogy egy gyerek nem lehet vegetáriánus?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy egy gyerek nem lehet vegetáriánus, én bizony az voltam már gyerekként is. Mindig is utáltam a húst, ok, keveset ettem, de csak mert kényszerítettek. A kevés azt jeleni, hogy egész életemben ettem párizsit, kolbászt, némi rántott húst, halat, meg sonkát. egyebet soha.
2013. máj. 10. 10:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
65%

Kedves 16!

Az ember alapvetően mindenevő. Ez tény. Csakhogy ha kicsit leásunk a mindenevőség biológiai hátterébe, akkor ez azt jelenti: állati és növényi eredetű táplálékból IS képes fenntartani magát. Ennek az a haszna evolúciósan, hogy szélesebb körben elterjedhetett a fajunk. A téli időszakban nem gyengült le a növényi táplálék hiányában azokon a területeken, ahol a tél kemény, ugyanakkor nem kellett folyamatosan vadásznia sem ahhoz, hogy túléljen, hiszen nyáron remekül élt gyűjtögetve a növények különböző részeit. (Nem mellesleg jó eséllyel dögevők is voltunk anno, csak ezt a népszerű paleo-könyvekből is ki szokták hagyni, mert a rózsadombi háziasszonyok még megszeppennének az "aszott makákókotlett" receptjétől.)

Nomármost. A fentiek alapján az ember mindenevő, de ez nem jelenti azt, hogy mindent KELL is ennie. (Dél-Amerikában helyi hernyókat és bogarakat zabálnak, most akkor hiánybeteg kéne legyek, amiért én nem...?)

Több ezer éve is kialakultak és szépen virágzottak vegetáriánus kultúrák, még a mi városi irodakukac életmódunknál jóval keményebb körülmények közt is.

Érdemes utánanézni ennek az egész mindenevőségnek, mert a többség sajnos elintézi annyival, hogy gumós zápfog, ja, akkor mindenevés, ja, akkor hús nélkül nincs élet.

Egyébként a húsos étrenden élő gyerekek nagy része is hiánybeteg, úgyhogy a húsevők helyében először ott söprögetnék picit.

2013. máj. 12. 21:37
 22/24 anonim ***** válasza:
50%
Áá!szerintem te az alteregóm vagy, ugyanez nálam, ugyanígy nem bírtam megenni a húst, ugyanígy kényszerítettek, s ugyanezeket voltam csak hajlandó kényszerkítve
2013. máj. 28. 00:02
 23/24 anonim ***** válasza:
Na, a telefon elküldte.szóval ugyanezeket voltam csak hajlandó kényszerítve megenni.kolbász,felvágott, sonka, hal, s kevés rántott hús.15 éves korom óta ezek se.37 vagyok
2013. máj. 28. 00:05
 24/24 anonim ***** válasza:

Régi a kérdés, de hátha nézi még valaki.

A vegák azt szokták mondani, meg itt is írta valaki, hogy ők sok tejet isznak, ezért nem fehérjehiányosak.

Ez baromság. A tejben NINCS fehérje! Illetve van, 2-3%. Tehát elhanyagolhatóan kevés. Ezzel szemben van benne rengeteg cukor, ami a legkisebb mennyiségben is nagyon káros. És akkor a tejzsírról még nem is beszéltem. Ráadásul még csak nem is emberi táplálék, nem véletlenül hívják TEHÉNtejnek, nem véletlenül a tehén tőgyéből jön, ami a borjú szájába való.

Érthető már mindenki számára, hogy miért nem kellene tejet inni? Erre még ráteszek egy lapáttal: a bolti tej. Remélem ezzel már eleget mondtam.

Ha a vegák is szeretnének fehérjét bevinni, akkor szánjanak rá egy kicsit több pénzt, mint a vegyesen kajálók. Kombinálni kell a fehérjeforrásokat, mivel a növények nem tartalmaznak minden szükséges aminosavat, márpedig mind kell, hogy tudjon vele valamit kezdeni a szervezet. Minden nap kell sok, és lehetőleg sokféle olajos magvat, hüvelyeseket fogyasztani. Vagy szóját, de génkezelt szutykot nem biztos hogy kéne enni.

2013. aug. 6. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!