Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel érveltek, amikor azt...

Mivel érveltek, amikor azt mondják, "a növényt akkor miért eszed? "

Figyelt kérdés
Folyamatosan azzal piszkálnak, hogy a növény is ugyanolyan, mint a hús, annak is ugyanúgy fáj.

2015. ápr. 18. 22:18
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
90%
Van egy mondás: Hülyékkel ne vitatkozz, mert legyőznek a rutinjukkal. Aki nem tud különbséget tenni állat és növény között, azzal nem sok mindenről lehet beszélgetni.
2015. ápr. 18. 22:26
 2/47 A kérdező kommentje:
De mégis mit válaszoljak ilyenkor?
2015. ápr. 18. 22:27
 3/47 A kérdező kommentje:
Rögtön azzal jönnek, hogy attól, hogy a növény még nem beszél, attól ugyanúgy érez.
2015. ápr. 18. 22:27
 4/47 anonim ***** válasza:
79%
azert van kulonbseg az allat es a noveny kozott, es a zoldsegek nem elik meg meszarlaskent, ha pl kiasod oket a foldbol, vagy levagod oket a novenyrol, amin teremtek. bar nem tudok neked jo ervet mondani, mert en husevo vagyok, es sosem ertettem a vegakat, de ha valakinek ugy jo, hat egye a novenyt. csak azt nem szeretem, ha ram akarjak tukmalni, hogy en vagyok a gonosz, amiert hust is eszem.
2015. ápr. 18. 22:32
 5/47 anonim ***** válasza:
84%
Én sosem voltam jó biológiából, de a fájdalmat szerintem az idegsejtek továbbítják, és az agyban alakul ki. A növényeknek se idegrendszerük, se agyuk nincs. De lehet, hogy csak annyit mondanék: "kussolsz!". :-)
2015. ápr. 18. 22:34
 6/47 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell leállni vitatkozni velük, észérveik nincsenek. Magyarázhatod nekik napestig, hogy a növénynek nincs idegrendszere, akkor is azt fogják hajtogatni, hogy salátagyilkos vagy. Foglalkozzanak a saját tányérjukkal.
2015. ápr. 18. 22:35
 7/47 anonim ***** válasza:
39%

Tetszik amiket eddig irtak. Amugy ervelhetsz a bibliaval :) abban az van hogy isten azt mondta hogy a novenyeket egyuk :) Teremtes konyve-oszovetseg ha jol emlekszem.azta ervelhetsz egy masik irassal,a Vedakkal.abban ki van fejtve filozofiai szinten is a kulonseg erdemes rakeresni- a krisnasoknak sok jo erve van peldaul ezen temaban :) de amugy inkabb sajat magunkrol van itt szo-ugy ertem az embernek van intelligenciaja es el tudja donteni hogy mit akar megenni es az mivel jar.novenyt enni sokkal kevesebb okologiai labnyommal es karral jar,valamint kevesebb szenvedes okozasaval az allatok tekinteteben-lasd meszarszekek...novenyeknel ez nincs stb

Szoval mindenkepp mas es kedvezobb es egeszsegesebb es kimeletesebb mint allatoka,illetoleg doglott allatokat zabalni.de az ilyenekkel tenyleg kar vitatkozni mert csupan arrol van szo hogy nem bir lemondani a husrol mert elvezi es leszarja hogy neki egy vacsoraja miatt allatokat olnek meg....

2015. ápr. 18. 22:46
 8/47 anonim ***** válasza:
93%
Én azt hallottam hogy ha annyira fontosak egy vegetáriánusnak az állatok,akkor miért eszik meg a táplálékot előlük?Persze ez attól is függ hogy miért vegetáriánus egy illető.
2015. ápr. 18. 22:46
 9/47 anonim ***** válasza:
93%

Biológiában létezik olyan kísérlet, hogy a növények reagálnak (elektromos áram kibocsájtásával) arra, ha levágják egy-egy levelüket, vagy pl ha állatok megrágják öket.

Ha egy facsoport egyiket elkezdik rovarok vagy más állatok rágni, akkor sok esetben az a fa elkezd több méreg anyagot szintetizálni a levelekbe, hogy ne legyen fogyasztható az állat számára. Emellett a közelben lévö többi fa is elkezd szinte azonnal ugyanilyen anyagot termelni, és így azokat sem tudja enni a kártevö.

Maga a kommunikáció módszere még kutatás alatt van, a konkrét mechanizmus nem ismert, csak a tapasztalati tények.

(Valamelyik Attenborough-filmben is van erröl szó, szóval nem csak "pletyka"!)

2015. ápr. 18. 22:48
 10/47 anonim ***** válasza:
93%

Pontosan, ahogy a 9-es írja.

Tehát azzal érvelhetsz, hogy ez még nem bizonyított.

2015. ápr. 18. 22:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!