nem kell ujravetni, vadon is no. de semmi gond. amugy is teljesen felesleges ez a vita kerlek. mivel fenyevekre van egy allat es egy noveny es azoknak leolese, meg mindig ez a lenyeg. jo hetveget.
2015. ápr. 19. 11:41
32/47 anonim válasza:
Maga a szó vegetáriánus idegen eredetű (latin vegetatio = növényzet, angol vegetable = növény), így aki vegetáriánus már ez alapból arra utal hogy az illető főleg növényeket eszik. Az ilyen kötözködőknek ezt simán meg kell mondani, h mivel vegetáriánus vagyok, ez már alapból azt jelenti h növényevő vagyok.
2015. ápr. 19. 12:02
33/47 anonim válasza:
Vagy ha valaki azt mondja neked hogy fájdalmai vannak a növénynek, mondd azt neki h tegyünk kísérletet, vágjuk le fűrésszel az egyik fa ágát és utána a kötözködő egyén kisujját, utána hallgassuk meg melyik visít nagyobbat.
2015. ápr. 19. 12:05
34/47 anonim válasza:
"tenyleg?... es a krumpli miert hoz ujat evente"
Mert újravetik...ha nem, nem hoz újat évente.
A répát is, a kukoricát is, a búzát is....ugye még kiskerted sem volt soha?
2015. ápr. 19. 13:10
35/47 anonim válasza:
"nem kell ujravetni"
Hát ha nem szeded fel, persze, hogy nem kell újravetni.:)
de ha kiszeded, és megeszed krumplisalátának, miből lenne jövőre krumplid...
Nem is értem miért árulják már most az apró, ültetnivaló burgonyagumókat....lehet, hogy nem is veszek az idén...hátha lesz valami abból, amit az ősszel felszedtünk...:)))
a krumpli gumos, es vadon is, de altalaban termesztve is ujraeled vetes nelkul tavasszal.
2015. ápr. 19. 13:19
37/47 anonim válasza:
az egesz vita nem errol szol amugy, de belatom hogy igazatok van, nem vagyok jo parasztember, nem kell rambizni a termofoldet :D de nekem is igazam van teoretikusan, mert kicsirazik a krumpli es vadon ujrano, csak termesztesben nem evelo. tehat gazdasagban ultetni kell ahogy mondjatok. viszont az egesz tema megvalaszolasahoz nem vitt kozelebb..es amondo vagyok, hogy meg mindig egeszsegesebb evelo vagy nem evelo krumplit zabalni mint megolt allatok tetemeit.
2015. ápr. 19. 13:47
38/47 anonim válasza:
A magyar nyelvben még nem igazán találkoztam azzal a kifejezéssel, hogy "növényölés". A növényeket learatjuk, leszedjük, betakarítjuk, szüreteljük, de nem öljük, mint ahogy egyesek azt az állatokkal teszik.
2015. ápr. 19. 21:39
39/47 anonim válasza:
Nem értem, egyáltalán miért keresel megfelelő választ a piszkálódásra. Neked nem kell semmiért magyarázkodnod. Ahogy másnak sem kell, aki másképp étkezik. Mosolyogd meg az ilyen embereket (a buta beszólásaikkal) és ennyi. Feljebb írták, és igaz, hogy nem lehet növényi élelem nélkül élni, állati nélkül igen. Az ember is egy állatfaj, emlősállat, így azok az állatok amiket te nem eszel meg, sokkal inkább hasonlóak hozzánk, mint a növények. Valaki pedig megpróbál minél kevesebb szenvedést okozni, tehát állatot nem eszik, növényt pedig igen (még ha fáj is nekik) mert muszáj. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!