Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán étrendtől lehet bajom?

Vegán étrendtől lehet bajom?

Figyelt kérdés
Szóval, ha csak zöldségeken, gyümölcsökön, magokon élnék?

2014. nov. 1. 22:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 Aáeéiíoóöuú válasza:
27%

Basszus hagyjátok abba kell hús nem kell.

A növényi és állati eredetü étel ugyanakkora mértékben (pl 5 kiló hús 5 kiló növényi.) az ami kell az embernek.

Persze jó vidéki hús és növény nagyapitól

( már akinek falusi és foglalkozik ezzel.)

Vagy a jó öreg Lajos bá húsboltjából.

17 éves vagyok és a kötelezö bárányon kívül semmi de semmi bajom se betegségem se volt.

Ennnyi. ( csak szólok aki írná hogy te fiatal vagy még lehet bajod szólok neki 17 év az se kévés és a fejlödö szervezet gyengébb mind a kifejlett emberé.

De ezek szerint az én fejlödö szervezetem többet ért eddig mint a sok betegséget kapó/ kapott FELNÖTT emberé.)

2016. júl. 28. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 52/61 Aáeéiíoóöuú válasza:
32%
És a válaszom a KÉRDÉSRE ha nagyon oda figyelsz szerintem nem ha ne vagy beteges "nyúlgéza" mer ha az vagy elötte hízz meg és erösödj is aztán bánom is én.
2016. júl. 28. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/61 anonim ***** válasza:
26%
Mindent kell enni, ez a vegás dolog baromi nagy hülyeség!
2017. márc. 20. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/61 anonim ***** válasza:
47%
Márpedig egy jól összeválogatott, megfontolt vegán étrendtől nem hinném, hogy baj lenne. Csak kell hozzá némi körültekintés és nem csak úgy durr, belevágni. Úgy kell étkezni, hogy megfelelően párosítani a növényi fehérjeforrásokat, (komplettálás), és nem valószínű, hogy baj lesz, sőt, a legtöbben sokkal jobb egészségnek örvendnek ezzel az étrenddel, akik követik.:) Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy mindenki legyen vegán (én sem vagyok az, csak vega, de nem ellenzem egyáltalán), hanem, hogy ne hurrogjuk már le a másik étrendjét mindig. Mindenki tapasztalja ki magának mi a megfelelő.
2017. júl. 21. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 55/61 anonim válasza:
80%

Nekem csak annyi a velemenyem,mimdenki ugy etkezik ahogy akar, es tudjatok mit?

En orulok a veganoknak es a vegaknak tobb hus marad nekunk :)

Csak azokat utalom akik magyaraznak nekem ,hogy lehet megenni a hust, nincs buntudatod stb...

2018. dec. 5. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 56/61 anonim válasza:
80%
Amikor állok a gyrososnál és nézem a húst ahogy forog összefut a nyál a számban,a vegánok es a vegák is ezt érzik amikor füvetb nyírnak?
2018. dec. 5. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 57/61 anonim válasza:
30%
Amikor állok a gyrososnál és nézem a húst ahogy forog összefut a nyál a számban,a vegánok és a vegák is ezt érzik amikor füvet nyírnak?
2018. dec. 5. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 58/61 anonim ***** válasza:
36%

Előző, az ember nem eszik füvet, csak igen kivételes esetben... S az sem a pázsithoz hasonlatos abban a formában, ahogyan elfogyasztják.

Te összetéveszted a vegánokat a tehenekkel vagy efféle...

2018. dec. 5. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 59/61 anonim ***** válasza:
48%

Az Ausztrál Dietetikusok Szövetsége, a Kanadai Dietetikusok Szövetsége, a Physicians Comittee for Responsible Medicine, a Brit Dietetikusok Szövetsége, és a több, mint százezer dietetikust számláló Academy of Nutrition and Dietetics is azon az állásponton van, hogy a megfelelően összeállított növényi étrend minden életkorban (beleértve a gyerekkort és az idősebb kort is) és állapotban (beleértve a szoptatás és terhesség időszakát is) teljes körű és kielégítő az ember számára. A Pécsi Tudományegyetem Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézete pedig az Orvosi Hetilapban közölt egy tanulmányt a növényi étrend előnyeiről, ami szintén ezt támasztotta alá. Sőt, ők a cikkben a növényi étrendet olyan bizonyos tipikus mai népbetegségek kezeléséhez és megelőzéséhez is megfelelő módnak tartották, mint az elhízás, a szív-érrendszeri és tumoros megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a csontritkulás. Ugyanezt támasztotta alá többek között a fenti szervezetek mellett a Harvard Health Publication két kutatása, a John Hopkins Közegészségtudományi Iskola, az American Journal of Clinical Nutrition és a JAMA International Medicine is egy tanulmányában. Továbbá ne feledkezzünk meg arról, hogy már a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet is közzétette az állásfoglalását a vörös és feldolgozott húsok karcinogén hatásairól.


A Harvard Health Publication két tanulmánya egyikében megállapították, hogy a jelentős mennyiségű feldolgozott- és vöröshúsfogyasztás 20-28%-kal megnöveli a vastagbélrák kockázatát, a másikban pedig szó szerint azt írták, hogy "az egészséges húsfogyasztás egy oximoron lett", ugyanis akik nagyobb mennyiségű vörös húst fogyasztottak, azok általában fiatalabban hunytak el keringési rendszer megbetegedései és rák következtében. Még akkor is, ha egészségesen éltek, a húsfogyasztás és az elhalálozás összefüggésben állt egymással. A Physicians Committee for Responsible Medicine pedig megállapította, hogy a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos kutatásokban két összefüggés rendszeresen megjelenik: az állati eredetű termékek és zsírok kockázatnövelő tényezők, míg a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása segít csökkenteni a daganatos megbetegedések esélyeit. Szerintük "nem meglepő, hogy a vegetáriánusoknak van a legkisebb esélye a daganatos megbetegedésre, jelentősen kisebb, mint a húsevőknek." Továbbá ne feledkezzünk meg arról, hogy a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet is közzétette már az állásfoglalását a vörös és feldolgozott húsok karcinogén hatásairól.


Emellett a Brit Dietetikusok Szövetsége szerint a növényi étrend csökkenti a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, egyes rákos megbetegedések és a magas koleszterin szint kockázatát. A Kanadai Dietetikusok Szövetsége és a John Hopkins Közegészségtudományi Iskola pedig megerősíti ugyanezt.


Az American Journal of Clinical Nutrition pedig szó szerint leírja, hogy hat tanulmányból négynél megfigyelhető, hogy az alacsonyhúsfogyasztás csökkenti a korábbi elhalálozás veszélyét. Az észak-amerikai és az európai felnőttek jelenlegi adatai alapján azok, akik kevesebb húst fogyasztanak, azok tovább is élnek. Továbbá a JAMA International Medicine egy tanulmánya alapján az állati eredetű fehérje bevitele növeli az esélyt arra, hogy az adott egyén szív- és érrendszeri betegségekben elhalálozzon, míg a növényi eredetű fehérje csökkenti ezt az esélyt.


Emellett a generációk óta növényi étrenden élő hetednapi adventisták átlagosan 7-10 évvel élnek tovább és sokkal jobb életminőségben, mint a környezetükben élő nem hetednapi adventisták. Sőt, amint egy hívő felhagy a hite által megkövetelt életmóddal (aminek része a növényi étrend) várhatóan ugyanolyan életkilátásoknak néz elébe, mint azok, akik a környezetében nem adventisták, úgyhogy még csak nem is szerencsésen öröklődő génekről van szó. És támasztja mindezt alá kb. 300 tanulmány. Az adventistákról szóló tudományos vizsgálatok több mint 60 éves múltra nyúlnak vissza. Az első tudományos közlemény 1954-ben íródott, azóta pedig több mint 300 kutatás taglalta az adventista életmód előnyeit és tanulságait.


A tudomány válasza egyértelmű: ugyan azt nem mondják, hogy "csak és kizárólag a növényi alapú táplálkozás a helyes", azt igen, hogy a megfelelően összeállított növényi étrend sokkal több előnnyel jár(hat) a vegyes étrendhez képest.

2019. ápr. 25. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 60/61 anonim ***** válasza:
59%
Angol tudósok meg megállapították, hogy a túl sok vízbe bele lehet fulladni..., sőt azt is, hogy a sivatagi népek körében 100%-al kevesebb a fagyhalál.
2019. ápr. 25. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!