Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán étrendtől lehet bajom?

Vegán étrendtől lehet bajom?

Figyelt kérdés
Szóval, ha csak zöldségeken, gyümölcsökön, magokon élnék?

2014. nov. 1. 22:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
81%

Drága előttem szóló. Enyhén szólva el vagy tájolva.. Itt most nem a vegákról van szó, hanem a vegánokról. Nem mindegy...

Több élsportoló, sőt testépítő vegánt ismerek, akiket nem bírnál "elfújni". És igen is a hús és egyéb állati eredetű ételek okoznak megbetegedéseket. Többek között rákot is...de ne is menjünk ebbe bele. Legyen elég annyi, hogy a gyomrodban rohad a hús

2014. nov. 5. 22:05
 22/61 anonim ***** válasza:
19%
Csak hogy elmondom neked ha össze rakunk egy vega birkózót meg egy húsevő birkózóval akkor egyértelmű hogy a hús evő de így van a többi sportnál amihez ember kell nem pedig egy vega csitri csak egy propaganda vagytok semmi több és az előbb mondtam mi okoz rákot ha tocsogó zsírban sütöd a krumplival együtt.Nem a tescoba kell venni csomagolva és akkor nem lesz rákod se szívrohamod,de nem vitatkozok ilyen emberekkel ott bajok vannak pszihológust tudom tanácsolni istenem minek is válaszoltam vissza olyannak akinél lóg a deszka?Vegeteránius vagy vegán tök mind1 az egyik azért nem eszik húst mert állítólag egészségesebb a másik meg azért mert hogy szegény állatok egyiknél jobban lóg a deszka mint a másiknál.
2014. nov. 5. 22:42
 23/61 anonim ***** válasza:
69%
#22: Kismillió okból hagyhatja el az ember a húst. Nálam pl. egész csomó volt. Ma már nem vagyok vega, de nagyon zavarna, ha minden héten ennem kéne húst. Sok, nem kell... S ez a jófélére, kivételesen kiváló házira vagy vadra vonatkozik, ízetlenekkel szóba se állok, bár ott bejönnek más tényezők is. Múltkor házi hurkát és kolbászt ettem rokonnál, valami íze volt, de egy sült karfiol sokkal jobb nekem s azt legalább nem majorannázza túl senki. Nem egyforma az emberek ízlése, mi fáj ezen a húsimádóknak, nem tudom.
2014. nov. 5. 22:51
 24/61 anonim ***** válasza:
76%

Ami pedig az 5 kiló megemelését illeti, Baboumiant sokat emlegetik ilyen vitáknál, de még sose néztem utána a rekordjainak. Nos, 7 év vegaság és 2 év vegánság után 555 kilót vitt 10 méteren át, ez azért annyira nem rossz egy vegántól. Nyugodtan lehet vele versenyezni a kedves beszólónak, bármennyi hús evése mellett.

De amúgyis evidens a gondolkodó lény számára, hogy vegaként és vegánként is simán lehet izomtömeget növelni és erősnek lenni. A test úgyis aminosavakra bontja a fehérjét, tökmindegy, húsból jön vagy másból, csak minden eszenciálisból legyen meg a szükséges mennyiség.

Ha valaki féldisznót eszik naponta, akkor se fog kilónyi izmokat felszedni egy héten, a test nem így működik. Növényekből is elég fehérjét lehet bevinni, ha odafigyel az ember. A túl sok fehérjének semmi haszna.

2014. nov. 5. 23:03
 25/61 anonim ***** válasza:
23%
Na de ez a Babilon akiről te beszélsz gondolom nem a répa miatt lett ilyen erős hogy 555kilót elbírta.A vegák is tudnak izom erőt csinálni szterkóból meg csoki,vaniliás fehérje porból ami egyáltalán nem egészséges.
2014. nov. 5. 23:19
 26/61 anonim ***** válasza:
61%
Szteroiddal nem került volna be a rekordok könyvébe.
2014. nov. 6. 07:46
 27/61 anonim ***** válasza:
72%

Én sosem ettem húst, mégse vagyok gyenge...

nem kell hús. S szóljatok pl Kőbán Ritának, hogx gyenge...vagy Robert Cheeke testépítőnek...

2014. nov. 8. 14:45
 28/61 anonim válasza:
59%
jó régi őseid is így éltek és hát te is itt vagy szóval nem igazán..... :)az ember nem "húsevő" volt eleinte :)
2014. nov. 8. 22:46
 29/61 anonim ***** válasza:
63%
#25: A fehérjeporok egészségesebbek, mint a mai ember átlagos étele... Ételből van, csak kivonnak pár kevésbé hasznos anyagot. Amúgy szóját eszik, amit én nem tennék, de itt nem is az egészségesség legmagasabb csúcsairól volt szó, hanem arról, hogy hús nélkül is lehet nagy és erőkifejtésre igen alkalmas izomtömeget építeni.
2014. nov. 9. 00:18
 30/61 anonim ***** válasza:
91%
Bbírom, hogy a fehérjeporokkal jönnek, ha valaki vega, s erős. Mintha a húsevő testépítők nem ennének olyat...
2014. nov. 9. 08:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!