Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán étrendtől lehet bajom?

Vegán étrendtől lehet bajom?

Figyelt kérdés
Szóval, ha csak zöldségeken, gyümölcsökön, magokon élnék?

2014. nov. 1. 22:15
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
80%

6 eve vagyok vegan, azelott szinte minden nap fogyasztottam hust. Az etrendem mindigis jo volt, anyam dietetikus. Sok zoldseg, gyumolcs, magvak...

Viszont egesz eletemben beteges voltam, es veszes vashianyom volt, amin a gyogyszerek is alig segitettek. Max 3 volt a vasam erteke.

Amiota vegan vagyok, 1x SEM voltam beteg, nem faj annyit a fejem (migrenes vagyok), rendezodott a vasszintem!!, energikusabb vagyok.

Azota mar a csaladom is attert a vegan eletmodra, apukamnak mar csak a fele inzulin kell, folyamatosan javul az allapota. Erelmeszesedese is lassan eltunik!!!

A husevok hiaba bizonygatjak, hogy mennyivel jobb hust enni, amig nem tapasztaljak magukon a jotekony hatast, addig megeszi a fene... :)

Amugy vannal vegan testepitok, ennyit arrol, hogy kevesebb lesz az energiaszint.

2014. nov. 2. 17:17
 12/61 anonim ***** válasza:
70%

"...Olyan nyomelemek, ásványi anyagok vannak az állati eredetű táplálékban, amelyeket semmilyen növény nem pótol..."

Leírnád, hogy melyek ezek?

2014. nov. 2. 21:04
 13/61 anonim ***** válasza:
76%

"Hol voltak vegák 50 évvel ezelőtt???"

A vegetarianizmus már időszámításunk előtt kialakult. Nagy filozófusok is hirdették. Pl. Platón, Pithagorasz.

2014. nov. 3. 15:45
 14/61 anonim ***** válasza:
28%

Csomó 80-90 éves emberke él a falunkban, kétlem, hogy bármit is foglalkoztak volna vele, hogy magokon éljenek mint egy kanári és mégis megérték ezt a szép kort... Mért? Nem azért mert nem ettek nehéz és zsíros ételeket hanem mert nem bolti eredetű volt és mozogtak eleget.

Most mi megy? Mindenki arra fogja, hogy jajj hát legyünk nyulak és éljünk salátán, közbe nem... lehet enni húst nyugodtan amennyi jól esik. Csak nem a szupermarketben kell megvenni, hanem esetleg elmenni egy henteshez vagy épp falusi ismerőshöz és attól vagy ha van rá lehetőség otthon nevelt állatot enni.

A másik pedig a mozgás... csodákra képes, nem egyik napról a másikra de csodákra képes.

Én is közeledek az 50-hez, mégis teljesen fitt vagyok, pedig sokszor megeszek egy jó szalonnát piros paprikába mártogatva vagy épp hurkát sült krumplival és valahogy még sincs semmi gond, pedig a " zöldséges " emberek szerint ez már valószínű egyenlő az öngyilkossággal.

2014. nov. 4. 01:53
 15/61 anonim ***** válasza:
65%

#14: Semmi bajom a húsevéssel, főleg, ha házi vagy vad (ilyet én is eszem havi egyszer), de ne legyen már kötelező, ha nem akarom :D

Jaj, saláta... Szerinted csak hús és saláta létezik? :D Ezt a 2 csoportot pont nem eszem szinte soha, mégsem tűnik úgy, hogy ne ennék.

Az én őseim is elvoltak hússal, liszttel, cukorral, zöldséggel, gyümölccsel, zsírral s minden egyébbel, 90 évesen is kapálva, én is tudom, hogy csak mert nem étkezünk jól, nem feltétlenül leszünk betegek, de azért nem árt megtenni mindent, amit tudunk, főleg, ha már nem dolgozom a földeken s a ház körül egész nap, mint ők (de azért a mozgásra is koncentrálni kell, anélkül nem fog menni a hosszú, fitt élet, a 100 éves szülinapomra tervezett hegymászással).

Amúgy a minőségi hús pont a jobb ételek közé tartozik, amennyire tudom. Ezerszer inkább azt enném, mint az amúgyis ízetlen szóját vagy a keményítődús ételek zömét... Igaz, nekem a szénhidrátszegény étrend való. Sokkal jobban érzem magam úgy, bármit is ettek az őseim.

2014. nov. 4. 11:16
 16/61 anonim ***** válasza:
87%
De az őseim is rengeteg magot ettek, főleg diót és mákot, igazán sokat :) Jó cuccok. Más eheti a lisztet és a tejet, én inkább ezeket fogyasztom :)
2014. nov. 4. 11:17
 17/61 anonim ***** válasza:
60%
Engem nem zavar, hogy ki mit eszik, csak az mikor fennhangon íhrdetik, hogy az mennyivel jobb ha csak zöldséget esznek...
2014. nov. 4. 21:09
 18/61 anonim ***** válasza:
75%
Alkati és vércsoport kérdése, de szerintem nem lesz bajod tőle! Attól függ, hány éves vagy. Ha még fejlődő korban vagy, akkor lehet, hogy nem ajánlott, de felnőtt korban (ha nincs olyan egészségügyi problémád, ami tiltja) érdemes kipróbálni. Én reflux miatt álltam át és azóta 90%-al csökkentek a panaszaim, a gyógyszert is csökkentettem és lassan elhagyom. Egy 13 éve tartó bőrbetegségem, amire az orvosok nem találták a megoldást (nem egy orvos, hanem sok!), az most kezd elmúlni ettől az étrendtől, pedig eddig még semmi sem akart használni. Szóval én csak ajánlom és ne foglalkozz azzal, hogy sokan támadni fognak emiatt. Engem sem érdekel! Én nem hirdetem, hogy csak ez a jó étrend, mindenkinek szíve joga úgy étkezni, ahogy jólesik. Én csak meg szoktam mutatni a nem vegánoknak, hogy milyen finom dolgokat tudok főzni hús, tej és tojás nélkül és mindig nagyon izlik nekik az összes étel és sütemény és ez már nagy siker számomra! :)
2014. nov. 5. 09:08
 19/61 anonim ***** válasza:
25%
Ne hallgass a vegákra azok gyökerek harmat gyengék ráfújsz azt repül a gyerek érted.Nem tudom valamelyik gyökér mondta a hús evéstől szívrohamot lehet kapni meg agyvérzést ez nem igaz abban az esetben ha az a hús tocsog a zsírban és jó zsíros sült krumplival eszed mindennap a legzsírosabb legrosszabb minőségű húst eszed akkor igaza van,de amugy egy gyökér és fogalma sincs az egészről.Én inkább a volt biológia tanáromra hallgatok nem pedig ilyen divat vegákra akik az interneten jártak utána videókkal hogy miért kell vegának lenned istenem ilyen emberek akarják megvezetni a másikat...
2014. nov. 5. 21:46
 20/61 anonim ***** válasza:
20%
Lehetsz is divatos vega aki nem tud fel emelni 5kilót.A döntés rajtad áll.
2014. nov. 5. 21:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!