SEGÍTSÉG!? 1 hónapja nem ettem húst, vega lettem! Lehet bármi bajom? (pár napja folyton rosszul vagyok és hányingerem van)
Valaki 'tapasztalt' írna pár dolgot részletesebben?
Illetve mi a vélemény a vegákról?
Nagyon köszönöm előre is!
Imádom az állatokat, de nem feltétlenül értem, hogy mi a baj azzal, ha húst eszünk? Nem hiába lettünk mindenevők. Rengeteg cikk fitogtatta már, hogy az állati fehérje is elhagyhatatlan, a lét része.
És ha már csak erre alapozunk akkor miért eszik meg a vegetáriánusok szegény védtelen növényeket?
Azért remélem nálad a vega nem azt jelenti hogy csak gyümölcs és saláta. Tojás? Gomba? Tofu?
Ha csak simán kihagyod a húst akkor igen, igen hamar beteg leszel.
Gratula hozzá.
Egyszer hallottam, hogy létezik olyan ember, aki nem bírja hús nélkül. Elég sokfélék vagyunk, az egyik kávé nélkül nem tud elaludni, a másik nem bírja hús nélkül fizikailag. Elképzelhető.
Milliárdok éltek már egy életen át hús nélkül, szóval elég érdekes a kérdés.
Szerintem nem vega az, aki kihagy egy hónapot hús szempontjából. Az baromi kevés idő. Én rengetegszer kihagytam egy hónapot, de csak akkor neveztem magam vegának, amikor elhatároztam és évekig nem ettem húst és zsírt. Az már azért idő. (Semmi nem történt miatta, miért is történt volna?)
A "vegákról" nincs határozott véleményem. Mi a véleményed az emberekről? :D Melyikről milyen. Az egyiket rühellem, a másikat szeretem. Annyira apróság, hogy eszik-e húst.
Ha simán kilövöd a húst az étrendedből (pl. nem eszed meg a fasírtot a tökfőzelékhez), akkor lehet bajod, mert a szervezeted nem jut hozzá a szükséges fehérjékhez és aminosavakhoz. Amelyek egyébként lehet pótolni bizonyos növényekből (meg tejtermékekből és tojásból, ha az hajlandó vagy megenni). Nem véletlenül sorolja Heteske, hogy miket egyél.
A vegákról nincs véleményem, a radikális emberekről van, de ők minden nagyobb csoportban megtalálhatóak.
Egyébként "nincs aki főzzön": főzni nem tudni, hanem akarni kell ;)
15 éve nem eszem húst, és kb. két hétig kibírom étel nélkül...
Vannak akik már semmit nem esznek.
És ugye egyesek nikotin-és alkoholfüggők..
Most jön az alapvető kérdés: eszel te rendesen, vagy az egésznapi étkezést elintézed két sárgarépával? Oké, nem eszel húst, oké. De eszel hüvelyeseket (bab, borsó)? És rizst, tésztát, tojást? Vega vagy vagy vegán? Hányingerre jó a gyömbér, különben meg nézz szét a vega receptek közt, és egyél néha főtt ételt is, mert ez is lehet a probléma. Még egy, inni mennyit iszol? Vizet, nem üdítőt.
Én két hónappal ezelőtt munkanélküli voltam, és mondjuk, hogy vega életet éltem, mert nem költöttem húsra, egy hónapig anélkül, és nekem semmi bajom nem volt.
Egyél dióféléket!
Külön nincs véleményem a vegákkal, bajom sincs velük, csak a fanatikusokkal, akik vagy kötekednek vagy azt várják, hogy beléjük kössenek, hogy visszavághassanak. Én nem vagyok vega, de imádom a vegakajákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!