Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Létezik még olyan, aki elhiszi...

Létezik még olyan, aki elhiszi, hogy a tej egészséges?

Figyelt kérdés
2014. okt. 1. 21:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
43%

A lényeg, hogy nem iszol tejet, gondolom minden homeopátiás baromságot is elhiszel, meg ki tudja még milyen new age marhaságokban hiszel.

Te vagy a zseni, mi meg a hülyék.

Remélem boldog vagy.

2014. okt. 2. 01:29
 32/61 anonim ***** válasza:
57%

Aha, akkor zabáljátok csak a sok e tartalmú mocskotokat, és igyátok a tejet..fúra hogy támadjátok a kérdezőt, de nem vagytok képesek erre ellenérvelni:

" A laktózérzékenység vagy

laktózintolerancia a laktóz, egy a

tejben és a tejtermékekben

megtalálható cukorféle

lebontásának a képtelensége. Ennek

oka a lebontáshoz szükséges laktáz

enzim hiánya vagy alacsony szintje. Becslések szerint világszerte a

felnőtt népesség 75%-a nem képes

teljes egészében lebontani a

tejcukrot." (wiki)

és csak hogy tudjátok, ez igaz.:)

2014. okt. 2. 01:43
 33/61 anonim ***** válasza:
76%

E300, nézz után. ;) Igazi mocsok.

Ez az egészségtelen, beleőrültök abba, hogy egészségesen éljetek. De ez már nem tudatos életmód, hanem paranoid tünetek, mindenféle összeesküvés-elméletekben hisztek.

De legalább sokkal jobbnak, okosabbnak, felvilágosultnak hihetitek magatokat.

Ja, és a homeopátiás varázsszerek gyártói kaszálnak rajtatok.

2014. okt. 2. 01:57
 34/61 anonim ***** válasza:
42%
oh plz, tisztában vagyok vele hogy nem minden e káros. Azt hiszed paranoia pedig nem..és közlöm én élvezem ezt a fajta táplálkozást. Nem is vagyok beteg.évente max 1x minimális időre. Jó mondjuk én szerencsés vagyok mert kertes házban lakok van szép nagy kertem ahol gyümölcsfák vannak, és sok sok zöldség, + tyúkok akiktől lopom a tojást.^^ Ne aggódj nem te fogsz nevetni a végén. Régen kevesebb szemét volt, kevesebb rákos beteg..most meg csak nő és nő és nő nagyon nagy %ban a rákos megbetegedések száma. Na aztán majd meglátjuk mennyivel fog még nőni 10-20 év múlva. Ja és nem csak a rák létezik..9 Na de mindegy..én nem betegségtől félek. Egy dolog miatt vagyok paranoiás az pedig hogy kihúzza e ez a fos világ háború és egyéb természeti katasztrófák nélkül amíg meg nem döglök.
2014. okt. 2. 02:14
 35/61 anonim ***** válasza:
Igazán boldog ember lehetsz...
2014. okt. 2. 02:23
 36/61 anonim ***** válasza:
32%

"A bocik sem isszák világéletükben az anya tejét. Miért isszák? Hogy nőjenek. Felnőtt embereknek már mi szükségük lenne a növekedésre, erre a hormonokkal teli folyadékra? "

Elöször is NEM azért isszák, hoyg "nöjenek", hanem hogy ne haljanak éhen.

A felnött állatoknak/embereknek is szükségük van tápanyagokra, és nem "növekedési" céllal.

A tejben nincsenek hormonok, legalább is semmilyen olyan, ami a többi élelmiszerben nincs.

Ha egy állatot/gyereket hússal meg zöldségekkel etetnek születésétöl kezdve, attól is ugyanúgy megnö, csak nehezebb neki megemészteni.

2014. okt. 2. 07:49
 37/61 anonim ***** válasza:
42%

A tej nem egy felnőtt emberi szervezet táplálására alkalmas tápanyagokat tartalmazó ital. Egy felnőtt embernek semmi szüksége arra, amire egy genetikailag teljesen más 4 lábú emlősnek. Arról nem is beszélve, hogy a benne található, valamilyen formában hasznosítható kalcium, vitamin és némi protein felszívódása a tejzsírnak köszönhetően nagyon rossz hatásfokkal történik.

Valamint itt már valaki kifejtette, az emberek nagy %-a laktóz érzékeny, nem véletlenül, nem tudjuk megemészteni teljes mértékben a tejet. Egyszerűen képtelen rá a szervezetünk. Csecsemőnek, kisgyermeknek pl. pár éves korig nem is lehet anyatejen kívül más tejet adni, nem véletlenül. Sok felnőtt szervezet egyáltalán nem, de többsége nem elegendő mértékbe termel a hulladék tejcukrot lebontani képes laktázt.

Az már más dolog, hogy x évszázaddal, évezreddel ezelőtt, a mélyszegénységben élő rétegek kénytelenek voltak azon pici tápanyagot miatt amit tudnak belőle hasznosítani, elfogyasztani a kül. emlősök tejeit, mivel nem jutottak hozzá megfelelő mennyiségű proteinhez, kalciumhoz, b vitaminhoz. Nem ettek elég zöldséget, hőkezelt húst, hőkezelt tojást, halat, gyümölcsöt, és ezt tejjel tudták valamelyest tolerálni. De miért járna valaki Trabantal, ha egyszerűen megengedheti magának az Opelt is. Ma már mindenki számára elérhető a boltok polcairól megfelelő minőségű étel, nincs szükségünk a tejre. A tejivás ha lehet így fogalmazni, egy ókorból rajtunk maradt szokás.

2014. okt. 2. 10:23
 38/61 anonim ***** válasza:
40%
Valamint a tejipar mai napig egy óriási biznisz, a nagykutyák szakítanak rendesen a parasztvakításokon. Előző voltam.
2014. okt. 2. 10:25
 39/61 anonim válasza:
66%

Na jó, ennyi hülyeséget olvasva azt gondolom érdemes beleszólnom. Én testépítek már több mint 10 éve és ezalatt főleg a félművelt testépítő közönség részéről annyi baromságot olvastam már, főleg akik azt "hiszik", hogy igazik van, hogy az eszméletlen.

A tej fogyasztás élénk vitatéma, és nem is lehet normálisan letenni a voksot egyik oldalra sem, mivel, mint bármely más táplálék esetében, EGYIK SEM fehér vagy fekete. Az ÖSSZES táplálékba bele lehet kötni, mivel minden táplálék valamilyen szempontból egyoldalú. Egyik sem tartalmaz minden vitamint vagy ásványi anyagot, ahogy általában a szénhidrát, vagy zsír és fehérjeforrások is elkülönülnek. Mindegyiknek más a rost- vagy víztartalma. Pl. a testépítő körökben népszerű csirkemell tipikusan antibiotikummal kezelt (de egyébként pl. a lazac is), a húsok közül a legrosszabb aminosavprofillal rendelkezik, ásványi anyagokban és vitaminokban pedig minden létező hús megveri. A fehérjéje épp csak pár szinttel jobb minőségű, mint pár kivételes gabonának. Mégis, szerte a világon testépítők és sportolók ezrei tömik magukba, mert olcsó, jól fűszerezhető és zsírszegény. Ettől függetlenül támadható, mert tápértékben nem tartozik a jó élelmiszerek közé, számtalan jobbat lehet találni a piacon. Ha jobb minőségű fehérjét akarok, eszem pl. halakat, ha Omega3 zsírsavakat is, akkor olajos halakat, ami vitaminokban és ásványi anyagokban szintén lenyomja a csirkét. De még ezekbe is bele lehet kötni, ha más értékeket vizsgálunk, pl. rosttartalmat, mert a húsokban pl. nincs rost vagy mittomén C-vitamin. Ettől még lehetnek egészségesek, mert épp ezért kell ÉTREND, mert a számos étel kiegészíti egymás adottságait.

Tehát senki ne ámítsa magát azzal, hogy egyik élelmiszer "annyival" jobb, mint a másik, minden csak IGÉNY kérdése, ahogy egy ÉTREND RÉSZÉT képezi.

Innen megközelítve a tejre is lehet igény egy étrendben. A tej fehérjéje az ÖSSZES létező húsfélénél (beleértve a legminőségibb halakat) is jobb felszívódású, magasabb biológiai értékű. Nem véletlenül épül rá egy konkrét ipar, a táplálékkiegészítők közül a fehérjéjére. A boltban kapható kiegészítők 95%-a egyszerű tejsavókoncentrátum, ami a lényegében por alakú zsírszegény kazein-mentes tej, mivel mind laktózt, mind valamennyi tejzsírt is tartalmaz a tejsavóproteinen kívül. Így aki ezt vígan szürcsöli, hogy "csak a kiscicák isznak tejet" a legnagyobb röhejek, mert Ők is ép tejet isznak, csak annak egy átalakított verzióját. Megsúgom a sajt is pl. koncentrált tej, nem több annál, a túró és a cottage cheese a tejgyártás mellékterméke, amik szintén tartalmaznak laktózt (tejcukrot) ahogy a natúr joghurtok is és minden tejtermék, de még az előbb említett tejsavókoncentrátum is.

Jó business ez, mert a tejmelléktermékeket iszonyat pénzekért adják el a műveletlen, tudatlan testépítőknek. Ennek jó módszere a tej gyalázása, mivel így kilövik a természetben előforduló "anya" forrást (aminek egyébként kutatások szerint messze anabolikusabb izomépítés szempontjából, mint a tejsavófehérje önmagában, mivel 4 óra helyett 8órán át van a véráramban emelve a vér aminosav-szintjét), ahonnan a melléktermékeket nyerik. Ilyen röhejes érvekkel, minthogy semelyik állat, csak az ember iszik tejet, de azért az alkotóelemeire szükség van? Wtf? ez egyszerűen logikátlan. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a csirke sz*r, de a csirkemell az jó, tehát egész csirkét ne egyél, mert az nem egészséges, de egyél csirkemellet, mert az már nem.

Vagy pl., ha a marhahúsfehérje terméket gyártók a marhasteaket aláznák, miszerint az, mondjuk zsíros és tele van koleszterinnel, míg a marhafehérje-izolátum az baromi jó. A marhafehérje termékek tipikusan a marha legótvarabb részeiből készülnek, sehol nincs feltüntetve hogy a lábszárából, kötőszövetéből vagy máshonnan és a fehérje %-os aránya pl. alacsony, így eladják tejsavófehérje áron tipikusan pl. laktózérzéeknyeknek. Persze mindezt megnövelik némi kreatinnal, teljesen random módon. Ezzel megvan a profit, mert olcsó bóvli sz*art adtak el egy kamu érvvel jó haszonnal.

Épp ez a helyzet a tej gyalázásakor.

Nem mondom, hogy a tejben nem lehet találni negatívumokat, mert a tejcukrot én sem tudom emészteni, de pl. a laktózmentes tej verzióval semmi bajom. Technikailag alig különbözik pl. a tejfehérje termékektől, amik pl. egy protein-szeletben vannak. Ezért nem értem a hisztit, mert megölni még nem ölt meg senkit, napi szinten alkalmazzák az élelmiszeriparban.

Napi pár pohár tej a zabpehelyhez vagy más gabonapelyhez nem értem miért lenne bűn.

Az, hogy a tejzsír meg ront a felszívódásokon a legnagyobb hülyeség amit valaha olvastam. A zsír (alacsony-közepes mennyiségben) megindítja az epét, hiszen egy szerved konkrétan azért van, hogy zsírt emésszen, segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, csökkenti a szénhidrátok GI-ját, segíti a kötőszövet regenerációt stbstb.

2014. okt. 2. 12:09
 40/61 anonim ***** válasza:
75%

32-es, ellenérvet vársz? de mire?

arra, hogy nállad már a hiányosság tünete lépett fel? ha ilyesmit irsz

Nem vagyok tejérzékeny meg még néhany millió ember. Mi gondom a tejérzékenyekel szemben, sajnáljam öket és ne igyak én se tejet?

A világon nagyon sok nö létezik aki nem tud szülni, nem fog sohasem saját gyermekének örülni. Megsajnáljuk öket és lebeszéljük azokat is akik szülni tudnak, hogy szüljenek?

2014. okt. 2. 13:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!