Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 14 Évesen vegán életmód?

14 Évesen vegán életmód?

Figyelt kérdés
Mostanában eltávolodtam a hústól 4 hete nem ettem csak gyümölcsöt és salátát és nekem nagyon jó ez az életmód és baj lehet belőle ha 14 évesen nem eszek húst nem növök meg normálisan meg hús hiány vagy mi szóval előnyei-hátrányait letudjátok írni? 14/F

2014. aug. 10. 04:55
1 2 3 4 5
 31/47 anonim válasza:
83%
Gratulálok hogy lepontozzátok az értelmes válaszokat. :DDDDD
2014. aug. 17. 22:43
 32/47 anonim ***** válasza:
74%

#29: Írtál nagyon jó dolgokat, de sajna egy hibásat is. A spenótban nyilván SOKKAL KEVESEBB fehérje van, mint a csirkemellben (vagy más húsban). Ezzel nincs baj, de tény. A számok rendben lennek, de míg a csirkénél súlyra vetítve írtad, a spenótnál kalóriaszázalékban. A zöldségek tipikusan tele vannak vízzel - ahogy a csirkemell is, csak az több, mint 90% fehérje kalóriaszázalékban (szinte semmi zsír nincs benne, no meg szénhidrát se), míg a zöldségekben szénhidrát is igencsak van. Ezek tények, amikkel akkor sem tudok vagy akarok csinálni semmit, ha én sosem eszem csirkét, spenótot pedig pl. ma is :) Ketogén napra remek zöldség.

A fehérjeigény valóban nem olyan óriási, hogy ne lehetne fedezni növényekből, s ha az aminosavakra bontjuk a dolgot, akkor is így van. Maximum odafigyelést igényel a dolog, de megoldható. Aki azt mondja, hogy nem, az vagy nincs tisztában a dolgokkal, vagy a tipikus ember, aki szerint 20 deka zöldség már egy hű de zöldséges nap... Zöldségből rengeteget lehet enni, mert kalóriatartalma és egyéb jellemzői alapján belefér. Így bár nem fehérjedús 100 grammra vetítve, nagyon is kellemes fehérjeforrás lehet, bár nekem is csak a harmadát adja az igényemnek (ami nem ilyen 2-3 g/ttkg... annyira nincs szükségem). Ráadásul a test már csak olyan, hogy ha mondjuk sok (OK, ez relatív) húst eszik, akkor megemelkedik a fehérjeigénye, növényi étrenden élve nem ugyanannyi kell. De más étrendi tényezők is vannak. Pl. ha valaki fogyni akar, rengeteg fehérjét javasolnak, aminek megvan a logikája, de van olyan fogyásra alkalmas étrend, amihez nem kell óriási fehérjebevitel, extra biztosíték az izmok megkíméléséhez (hanem épphogy káros a túl magas szint)... A ténylegesen szükséges fehérje nem olyan sok. Szükség van rá, hogyne, de nem feltétlenül ilyen 150-200g magasságában, ha még csak izmos sportolók se vagyunk...

Bocs, elragadtattam magam, nem vagyok szakértő pedig, csak olvasgattam és tapasztaltam ezt-azt. Nekem ugyan nem az izmaim fogytak le a szolid fehérjebevitelemmel (s akkor még jönnek, hogy mondjuk a 150g-ba ne számoljam a növényi fehérjéket... lehet, hogy neki a növényi elhanyagolható, nekem az a fehérjebevitelem legnagyobb része. pedig nem vagyok vegán és annyi tojást eszem, amennyihez csak hozzájutok jó, házi forrásból).

2014. aug. 22. 01:01
 33/47 Nagi88 válasza:
14%

20-25 centivel alacsonyabb leszel, vagy ha most magas vagy akkor görnyedt hátú.

Natalie Portman nagyon helyes lány és tehetséges értelmes, de ő is a 12-14 éves kor tájt lett mai szóhasználattal vegán (vegetáriánus akkor, még aki még tej terméket sem tojást, sem halat nem eszik.)

Ő lett messze a legalacsonyabb a családjában.

Miért írtam ezt ilyen hosszan, hogy nem leszóllak. Csak ez egy nagy áldozat vállalás, és egyben egészségügyi kockázat vállalás, még úgyis, ahogy neki orvos apja van.

Jó ő bőr ruha darabot se hord, etc. , saját bőrmentes alkalmi elegáns cipő kollekciót reklámoz.

2014. aug. 22. 04:54
 34/47 anonim ***** válasza:
79%

Akkor erre egy ellenpélda, mielőtt a válaszoddal (amit nyilván onnan szedsz, hogy óvodás korotok óta elválaszthatatlan jó barátnők vagytok "Natival") halálra nem rémiszted a kérdezőt.

A képen lévő férfi vegán (tehát semmilyen állati eredetű élelmiszert nem eszik, használ vagy visel), emellett orvos, tehát nem élne így, ha nem érezné magát egészségesnek. [link]

2014. aug. 23. 19:51
 35/47 Nagi88 válasza:
0%

Tűz, víz, levegő típus.

A pasi levegő? ;), ... . ? Nem tiszta víz, és az illegális szerektől fel van vizesedve is.

Előző: Most a vényköteles hormon készítmények, illegális használata volt a kérdés?

Amúgy egy életrajzi munkát - ~Vitaminokkal és gyógyszerekkel tömött az apám, amikor végre elhelyezkedett végre orvosként. Miért nem inkább ott élte ki magát?~ kb. Natalie Portman, és számos családi művet olvastam, antropológiát és ki tudná felsorolni mi minden ide vágó más irodalmat olvastam már.

2014. aug. 24. 16:31
 36/47 anonim ***** válasza:
38%

Alexander Dargatz. Nem szed illegális szereket. Elismert vegán sportember, aki nem lenne hülye romba dönteni az eddigi eredményeit szteroidok szedésével. Soha nem találtak semmilyen doppingszert sem a szervezetében. És én legalább úgy beszélhetek róla, hogy személyesen is találkozhattam vele, és több közeli sportoló barátját ismerem, akik közül sok vegetáriánus vagy vegán.

Igazán figyelemre méltó, hogy Natalie Portmannról ennyi művet olvastál már, de talán nem ártana a veganizmusra is kiterjeszteni a tudásod, mielőtt a témában rémhíreket terjesztesz. Én legalább tapasztalatból beszélek, és a barátaim zöme is így él, ez külföldön már eléggé elfogadott, az emberek is jobban informáltak és nem gyűlölködnek egyből, csak mert valaki kicsit másként étkezik, mint ők.

2014. aug. 24. 17:28
 37/47 anonim ***** válasza:
92%
A kérdezőnek. A vegán és a vegetáriánus életmód is lehet egészséges, ha nem táplálkozol egyoldalúan. De a csak gyümölcs és saláta hosszútávon nem elegendő. Ahhoz, hogy minden fontos tápanyaghoz hozzájuss, étrendedben benne kell lennie zöldségeknek, gyümölcsöknek, gombának, magvaknak, hüvelyeseknek, gabonaféléknek is. Ajánlom, hogy mielőbb hagyd abba a kizárólag salátalevél ropogtatást, mert ez így elég extrém diéta, és a vegán életmód (ha már ezt szeretnéd) nem erről szól. Először is tájékozódj a témában. A neten ma már egyre több vegetáriánus és vegán blog van, keress rá google-n. A Facebookon is sok csoport van, a keresőbe beírva többet is kidob (Pl. Vegan in Hungary). Ott biztosan kapsz tanácsot.
2014. aug. 24. 17:44
 38/47 Nagi88 válasza:
0%

Sok évig voltam vegetáriánus, öt évig mai nevén vegán. ;)

És minden álláspontot elolvastam a témában.

Tűz, víz, levegő típus.

Levegő típus vagyok, de szálkás is voltam és sportoltam.

Amúgy tudom a srác is "csak vitamint kapott" mint minden él sportolnak szánt gyerek. :DDD Voltam országos junior bajnok kick-boxban, de ott is felnőtt bajnoksághoz a kor szerinti növekedés eltérés után, annak elmúltával már csak doppinggal lehet még csak országost is nyerni, nem hogy EB, VB-t, már amikor mi volt éppen.

2014. aug. 24. 18:45
 39/47 anonim ***** válasza:
0%
A csajodnak nagyobb lesz a bicepsze mint a tiéd:D
2014. aug. 24. 21:30
 40/47 anonim ***** válasza:
29%

Vegán testépítők:

[link]

[link]

[link]

[link]

Egyébként rengeteg vega/vegán testépítő van, csak be kell írni a google-ba 2 szót. Persze valami baromságot ideírni egyszerűbb. Ha a tudatlanság fájna...

2014. aug. 24. 22:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!