14 Évesen vegán életmód?
Igenis van szívem, nem is ismersz, fogalmad sincs róla, ki és mi vagyok. Nem vagyok hajlandó még csak fontolóra se venni a lehetőségét, hogy bűntudatot kéne éreznem. Ragadozó vagyok, és nem érdekel a kajám. A farkas sem érez bűntudatot az áldozata megölése után. Utálom, de nagyon utálom a növényi eredetű élelmiszereket, rosszul leszek tőlük, és nem is laktatnak, szédelgek ha nem jutok húshoz. Lehet hogy van aki kibírja, de mivel nem vagyunk egyformák, el kell fogadni, hogy sokan alapvetően húsevők. Van aki meg inkább növényevő. ÉS EZ NEM IS ZAVAR, itt csak a vegák kötekednek folyton!!! Nem, nincs bűntudatom, nem is volt, nem is lesz, de könnyű egy tulajdonság alapján megítélni valakit. A villamoson föl se ismernél, ott még rám is mosolyognál.
De attól hülyét kapok ha sulykolják belém, mit kéne éreznem, meg hogy ilyen gyilkos meg olyan gonosztevő vagyok!! Nem vagyok az, de nem érzek semmit egy csirke felett.
17/L
Jól van na, épelméjű 23#-as... Ha te ragadozó vagy, (ellentmondva ezzel a tested teljes anatómiai felépítésének) ám legyen.
Kérdezőnek válaszolva: Szerintem mindenképpen megéri kipróbálni ezt az életmódot, mert rengeteget nyerhetsz vele, és ezt tapasztalatból mondom. Nem csak nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb leszel, de a bőröd is látványosan megszépül. Egészségesnek érzed magad, és ezt az érzést nem nagyon lehet leírni, de én sokkal nyitottabb és vidámabb lettem, mióta így élek. Elsőre vegánnak lenni valóban nagy falat, de el lehet kezdeni lépésenként fokozatosan leállni az állati eredetű dolgokról.
Sok sikert, ha végül így döntesz!
Hát akkor szerintem egyél napi 5 tányér tárkonyos pityóka levest he.
Dik mán nekem is vót már ilyesmike jól berugtam aztán hazafele azt üvöltörtem hogy szopesztáló murokár kasza geco hej a devledé elmengyek a bolba azt veszek egy kinder pujárot
#26. Egyszerű a válasz: nincs ilyen.
Az összes aminosav beszerezhető növényi forrásból, és ezek gyakran nagyobb hatásfokkal is hasznosulnak, mint az állati eredetűek. Tény, hogy a legtöbb növényben nincs meg egyszerre mind a 20-féle, de ez nem baj, mivel a testünk képes raktározni, újrafelhasználni és különböző forrásból összekombinálni őket. Ezt nevezik komplettálásnak. Ami a hüvelyesekből hiányzik, az mind megtalálható a gabonákban és olajos magvakban. A kölesről pl. tudom, hogy sok benne a metionin, a diófélékben az izoleucin és leucin, búzában a glutamin, stb.
Amúgy sem kell az összes étkezésednek tartalmaznia minden aminosavat. A 20-ból csak 8 esszenciális, a többi 12-t a szervezetünk vígan előállítja, a másikból átalakítja. Szóval csak 8 az, amit mindenképp kívülről kell bevinni.
Közel sem kell annyi fehérje, mint amennyit ma egy átlagos ember megeszik a sok hússal. Az igazság az, hogy ez éppenhogy hátrányosan hat a szervezetre. Mint mondtam, a testünk képes előállítani, átalakítani, újrafelhasználni az aminosavak nagy részét.
Így amit még esetleg pótolni kellene, nos: Bőven beszerezhető növényi forrásból!
"közel sem kell annyi fehérje"
ebbe belekötnék. Ez mindenkinél más. Az izmaidat mivel akarod etetni, ha nem fehérjével? Akinek van rendes izomzata és használja is, annak nagyon is sok fehérje kell.
Az izmok működéséhez szabad kalciumionokra és megfelelő mennyiségű energiára van szükség. Ez utóbbit a glükóz elégetéséből nyerik, amit glikogén formájában raktároznak. A fehérje-utánpótlásnál inkább a minőség a jelentős, nem a mennyiség.
De ám legyen! A spenót 49%-a, a gomba 38%-a, a brokkoli 45%-a fehérje. A marhahúsnál ugyanez 25%, csirkénél 23%, tojásnál 12%. Ennyi és nem több, a maradék sajnálatos módon csak zsír, mégpedig nem az egészséges fajtából.
A hüvelyesek, a szója kivételesen sok fehérjét tartalmaznak, ezek fogyasztását javasolják sportolóknak is. Vannak vegán fehérjeporok is, bár erre a legtöbb esetben tényleg nincs szükség. Meglepődnél mennyi vegetariánus sportoló él, és ér el időről időre hihetetlen eredményeket.
És nem, nem kell annyi fehérje, ami magyarázná, hogy minden egyes étkezésedhez húst, halat, tojást vagy sajtot eszel. Sőt! Mivel a fehérje a lehető legnehezebben emészthető tápláléktípus, ezért a lebontása, felhasználása, kiürítése rengeteg energiát von el a testedtől. És enzimet. Ami fehérje. Emellett egyéb kártékony tulajdonságai is vannak az állati eredetű termékeknek, amik ellene hatnak a vázrendszer felépítésének. Ha nem akarsz csontritkulásos lenni, javaslom: hagyj fel a tejivással, és menj ki 80 évesen focizni az unokáiddal.
Tiszteletreméltó, hogy 14 évesen így gondolkodsz. Ajánlom a """jól"""tájékozott egyének figyelmébe ezt a cikket, akik szerint az állati fehérje elengedhetetlen: [link]
Az interneten rengeteg vegán receptet találhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!