Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 14 Évesen vegán életmód?

14 Évesen vegán életmód?

Figyelt kérdés
Mostanában eltávolodtam a hústól 4 hete nem ettem csak gyümölcsöt és salátát és nekem nagyon jó ez az életmód és baj lehet belőle ha 14 évesen nem eszek húst nem növök meg normálisan meg hús hiány vagy mi szóval előnyei-hátrányait letudjátok írni? 14/F

2014. aug. 10. 04:55
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

#10: A hal állati hús, szóval azt egy vega nem eszi. Amúgy való igaz, ha valaki csak vega, az elég szolid, attól még nem lehet baja, hiszen még állati fehérjét is bőven ehet. Én húst és tejterméket nem szoktam, de tojást s különféle növényi táplálékot igen, eddigi kutatásaim alapján nem igazán lehetnek hiányjelenségeim a jövőben sem :)

A vegánság már durvább. Persze vannak, akik egész életükben vegánok voltak és láthatóan jól vannak, de ehhez már nagyon oda kell figyelni és gondolom, némi kiegészítésre is szükség van (a B12-t szokták emlegetni, ami elég érdekes téma, állítólag van, akinél megfelelő mennyiség termelődik, de nem ez a tipikus). Mondjuk sok húst is evő is szed vitaminokat... Ebbe a témába nem akarok belemenni.

A gyümölcs és saláta önmagában kevés az emberi testnek, meg nem mondom, milyen anyagok hiányoznak, de mondjuk a megfelelő mennyiségű fehérje, kálcium köztük van. De ha az ember változatosabban táplálkozik, olajos magokat is használ, az már jobb. Utána kell nézni, engem nagyon érdekel a téma, de én se mernék csak úgy vegán lenni, oda már nagy odafigyelés kell szerintem. Elég nekem a vega paleóhoz közel álló étrendem, ezzel még semmi baj, de egyesek így is kiakadnak, hogy se hús, se tej, se gabona :) Pedig semmi nincs bennük, amit ne tudnék más, gyakran jobb forrásból bevinni...

2014. aug. 10. 13:46
 12/47 anonim ***** válasza:
35%

Felelősségteljes, jó döntés. Az aminosav-komplettálásnak olvass utána, tanulmányozd a témát.

14 évesen személy szerint a vegánságot extrémnek találom indításképp, 1-2 évig lakto-ovo vegetáriánusként pórbálnám ki előbb.

2014. aug. 10. 15:20
 13/47 anonim ***** válasza:
85%

Vérvega jelen! :) 6 éves korom óta, és hidd el, nekem a világon semmi bajom nincsen!

A csak gyümölcsöt és salátát tartalmazó étrend nem jó, ezt felejtsd el. Ez valóban hiánybetegséghez vezethet, azt meg ugye nem akarjuk. Ha valaki éhezteti magát, azt anorexiának nevezik és ez nem tartozik az elérendő célok közé.

Magvak, hüvelyesek, gabonafélék (teljes értékű rozs, zab, köles, hajdina) változatosan elkészítve. Ez is kell egy jól működő vegetariánus étrendhez, nem csak a retek meg a bogyós ribizli. 4 hét még nem elég, hogy teljesen vegánná válj, a legtöbb embernek ehhez több idő kell, főleg ha lelkileg kötődnek a vasárnapi rántott húsukhoz. Ha neked ez nem okoz problémát, akkor annyival előrébb vagy, de még mindig van mit tenni.

Lemondani az állati eredetű termékekről egy lépés. De az így keletkezett hiányt valamivel pótolni is kell, különben baj lesz. Tartósan nem élhetsz csak salátalevélen. Próbálj ki új recepteket, új ételeket. Tofut, szóját, csicseriborsót, lencsét, hajdinakását, magvas szendvicseket.

Nem tudom, hogy egy 14 évesnek milyen elképzelései vannak a vegán életmódról, de javaslom próbálj kicsit tájékozódni, utánaolvasni a dolgoknak, akár neten akár könyvtárban.

Ha normálisan csinálod, akkor csak nyerhetsz vele!

2014. aug. 11. 10:37
 14/47 bumbi02 ***** válasza:
77%

Az, hogy itt valaki 10 évesen látott egy csirkevágást, aztán másnap érezte a melle húsában a vért... Teljesen száraz, tiszta húsról beszélünk, amiben nem fogsz találni vért, nem hogy érezd. Csak beképzelted. Másrészt, nem vagy vega azért, mert ritkán eszel húst. Ha 2 havonta is, de eszel húst, akkor nem vagy vega.

Kérdező. Először légy tisztában azzal, hogy mi is az a vegán életmód. A vegatarianizmus csak annyi, hogy nem eszel húst. A vegán nem eszik mézet, tojást, tejet, tejfölt,sajtot, majonézt,vajat, semmit, ami állati eredetű. Ha főzöl magadra, semmi gond nincs vele, de azért szüleidnek ez plusz kiadás, és plusz teher. Persze, a szülők szeretik a gyereküket (jó esetben), de 8-10 óra munka után, még arra van a legkevesebb ereje az embernek, hogy a krumplifőzeléket vegán módon készítse el, és vadásszon a Tescoban vegán tejfölt hozzá.

És igen, ha kiragadsz bizonyos alapélelmiszereket az étkezésedből, akkor felborul a rendszer a szervezetedben, hiánybetegség alakulhat ki. Ha képes vagy úgy étkezni vegánul, vagy vegetáriánus módon, hogy igenis utána nézel, hogy mik azok a vitaminok (pl D vitamin), és ásványi anyagok amiket megvonsz magadtól, de pótlod őket más élelmiszer formájában, akkor ezzel nem lesz gond. Csak hát ez mind a szüleidnek, mind neked rengeteg plusz energia, és nem leszel egészségesebb (egészségtelenebb se!!), mint egy húsfogyasztó (mindenevő), aki reflexszerűen táplálkozhat, míg neked pedig oda kell figyelned a táplálkozásodra.

2014. aug. 11. 14:03
 15/47 anonim ***** válasza:
21%

"Én 3 éve nyáron megnéztem ,hogy hogy vágnak le egy csirkét. Utána másnap azt ettem ebédre és még a kirántott csirkemellen is éreztem a vérnek az ízét és úgy éreztem ,mintha nekem nem szabadna többé húst ennem."

Óóó, brühühühü!! Én meg 3 éves koromtól kezdve végignéztem mindig amikor a nagymamám vágta le a csirkéket hétvégenként, amikor ott voltunk, és képzeld el, egy csöppet sem taszított, sőt érdekelt, de ugyebár szerinted egy 4-5 éves gyerek is lehet a sátán gyermeke amiért nem egy picsogós fajta mi? -.-

Sőt, amikor idősebb lettem, ÉN magam vágtam el a torkukat és folyattam ki a vérüket, és a mai napig imádom a húst, na bumm, csak nem kell olyan életképtelennek lenni, de sebaj, ha megint háború törne ki és nem tudnátok a kényelmes kis nyúlkajás táplálkozást fenntartani, ti lennétek az első kihalók -.- Agyam eldobom.

És LÁNY!!!! vagyok

2014. aug. 11. 15:43
 16/47 anonim ***** válasza:
82%

15# Akkor neked tényleg nincs szíved. Az én nagyim is ezt csinálta velem kiskoromban. Elhozta a csirkét, délelőtt hagyta, hogy simogassam, összebarátkozzak vele, aztán délután egyszercsak elkapta, felvágta a torkát és kivéreztette. Sírtam és üvöltöttem, de akkor sem hagyta abba, amíg meg nem halt. Utáltam őt ezért.

Nem tudom, hogy melyikünk húzná tovább egy háborúban, az én célom mindenesetre az, hogy ne legyen háború. Tudod: béke, szeretet, harmonikus együttélés az összes többi földlakóval. Idealista elképzelés, tudom. De hadd ne vegyek már részt évente több milliárd állat lemészárlásában! A háború mindenkinek rossz. Ha nem halsz éhen, akkor egy atombomba tépi szét a tested, az mennyivel jobb?

Szóval egyél döglött marhát, ha neked az jót tesz, de ne hidd azt, hogy helyénvaló, amikor életeket veszel másoktól. Elvárt, megszokott, de nem helyes.

2014. aug. 12. 09:12
 17/47 anonim ***** válasza:
20%

#16!

#15-nek van szíve, különben nem lenne vérkeringése és meghalna.

" Tudod: béke,

szeretet, harmonikus együttélés az összes

többi földlakóval"

Az ELFOGADÁST kifelejtetted. Én elfogadom, ha valaki vega, neki ez kell a belső békéjéhez, de Ők vajon miért nem tudják elfogadni a csirkét levágó nagyit és a húsevő unokáját? Milyen békés, nemde?

2014. aug. 12. 10:04
 18/47 anonim ***** válasza:
69%

Nehezen tudom elfogadni, mert az én szememben ez gyilkosság. Egy merénylet a Föld ellen, az élet ellen, az állatok ellen, és saját magunk ellen is. Ha valaki mindenféle negatív következmény nélkül lenne húsevő, akkor azt mondom Ok, tegye amit jónak lát.

De a következmények sajnos messze túlmutatnak az egyes emberek életén. Húsevő, majd meghal, na bumm. Nem így működik. Egy húsevő évi többszáz állat haláláért felelős és többezer tonna szén-dioxiddal növeli a gázkibocsátást. Az elfogyasztott állatok hatalmas mennyiségű trágyát állítanak elő, továbbá metánt, ami 4x jobban fokozza az üvegházhatást, mint a CO2. Az állatok etetéséhez használják fel a betakarított gabonának 2/3-át, miközben az emberek az utcán éheznek. Az már csak slussz poén, hogy közben az állatokat kínozzák és megölik. A hús fertőzött, hormonkezelt, színezett, tartósított.. stb. De még ha nem is lenne, akkor is ott van benne az a rengeteg koleszterin és állati fehérje, ami nem tesz jót az egészségnek. (Kína-tanulmány, olvass utána.)

Szóval nekem nem azzal van bajom, hogy TE személy szerint eszel húst. Nekem azzal van bajom, hogy a sok húsevő együttesen tönkreteszi a Földet, a rajta levő élettel együtt. Ez az, amit a vegák nem tudnak lenyelni. Vedd észre, hogy annak, amit teszel, következményei vannak, és a dolog sokkal többről szól annál, mint hogy akarsz-e húst enni vagy sem.

2014. aug. 12. 13:46
 19/47 anonim ***** válasza:
28%
Akkor szegény oroszlánok is hozzájárulnak a Föld kihalásához.
2014. aug. 12. 18:05
 20/47 anonim ***** válasza:
81%

Az oroszlánok nem, mert nagyon kevés van belőlük, az ember viszont túlszaporodott... Most nem megyek bele a témába, aminek az lenne a vége, hogy a vegák sem matyóhímzések, viszont igen, az állati hús megtermelése több erőforrást igényel s a túlnépesedett Földnek ez probléma. Másik téma az ipari állattartás, ami azért túlmutat a sima ölésen, mely utóbbi eléggé szervesen hozzátartozik az élethez a Föld nevű bolygón, igen sok állatfaj eszik más állatfajt. Amitől persze lehet nem szeretni s ha valaki ki tudja vonni magát a húsevés alól s ez jó neki, én nagyon támogatom, hogy tegye.

De minden húsevőt letámadni sosem fogok, az nem az én műfajom s nem hiszem, hogy ilyesmi választaná el a Jókat a Gonoszaktól... Az ipari állattartásra és a ferde gondolkodókra, illetve hipokritákra azért fújok én is.

2014. aug. 12. 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!