Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Falusi lagziba megyek, ahol...

Falusi lagziba megyek, ahol elítélik a vegetáriánus étrendet?

Figyelt kérdés

Ismerem a rokonságot, ha nem eszek meg MINDENT azon a nyomorult tányéron, azt személyes sértésnek veszik. Nem fogok húst enni, de ha piszkálnak mit mondjak? Hogy vegetáriánus vagyok, és akkor hallgassam a véget nem érő sopánkodást, vagy azt, hogy nem szeretem, és nézzenek válogatós p.nának? Nekem nincs bajom azzal, ha valaki húst eszik, tök jól elleszek a körettel, csak nem tudom hogy kerüljem el a sértődéseket (a főasztalnál ülök úgyhogy esélytelen letagadni az örömamya elől, pedig ő nagyon hiú az ilyen vendéglátós dolgokra).

Köszönöm a válaszokat! :)

2014. júl. 17. 22:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt a témát meg lehet közelíteni egy egészen más oldalról is. Igazából ebben a szituációban Te lehetnél az, aki megsértődik. Hogy miért? Mert nem akarják tiszteletben tartani a te étkezési szokásaidat. Mindigis nevetségesnek tartottam, ha valakire rá akarnak tukmálni bárminemű ételt, amit az illető valamilyen okból nem akar megenni, gondolok itt vallási szokásra, speciális étrendre, vagy úgy egyáltalán ízlésre.

Én nem vagyok ugyan vegetáriánus, de megmondanám a vendéglátónak, hogy ne haragudjon, de a te életformádba és táplálkozási szokásaidba nem fér bele az, hogy húst egyél, kérd meg szépen, hogy ezt tartsa tiszteletben.

2014. júl. 18. 09:30
 12/19 k.zl ***** válasza:
Olyan kicsinyes azon problémáznia valakinek, hogy egy meghívott vendég mit akar enni és mit nem. Istenem! Miért nem lehet elfogadni? Ezzel nem árt senkinek, és senki mást nem is befolyásol a választásában. A vicc az, ha diétáznál, azt mindenki megértené, és nem problémázna. Nyilván nem lehet elvárni, hogy egy esküvőn egy személyre külön főzzenek (ha étteremben lesz, akkor te tudsz külön kérni valamit, csak azt neked kell fizetned). De biztosan lesz köret is, egyszerűen ne egyél hozzá húst. Egyszer ki lehet bírni, ha már ennyire nem elfogadó a rokonság. Vagy ha azt akarod, hogy mindenki nagyon megértő legyen, mondd azt, hogy a húsféléktől mindig nagyon fáj a gyomrod. És nem akarod, hogy az esküvőn emiatt ne érezd jól magad. Van egyébként hús-allergia is. Van aki csak a halakra allergiás.
2014. júl. 18. 18:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Hogyan viselkedik a vegetariánus evés közben?

Félre tolja a szafaládét és neki lát a tojásnak.

2014. júl. 27. 01:16
 14/19 anonim ***** válasza:
Jobbnál jobb tanácsokat kaptál, de gondolj arra is, ki fogja figyelni, hogy Te mit eszel? Lehet, hogy fel sem tűnik, ha nem eszel húst.
2014. júl. 29. 16:29
 15/19 anonim ***** válasza:
utolsó, pl. ha húslevessel kezdenek, eléggé fel fog tűnni, hogy ő meg érintetlenül ott hagyja...
2014. júl. 29. 22:29
 16/19 anonim ***** válasza:
Igazad van, bár én egy eljegyzésen egyszerűen nem kértem levest, és senki sem csodálkozott rajta.
2014. júl. 30. 08:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Megkérdezték, hogy talán nem ízlik? Mondtam, hogy biztos nagyon finom, de én nem eszek húst. Mire az örömanya: "Jajj, semmi baj, majd kinövöd!" Leírva fura, de egyébként aranyos volt :)
2014. júl. 30. 15:04
 18/19 anonim ***** válasza:
hát én huszonéve nem nőttem ki, és mikor ettem, akkor is csak keveset, gyerekként, mert kényszerítették...
2014. júl. 30. 19:58
 19/19 A kérdező kommentje:
Utolsó én csak 7 éve nem tudom kinőni, de a környezetem szerint "majd elmúlik a kamaszkorral", mert még csak 18 vagyok. Legalább elnézőek, meg örülnek, hogy ennyivel megúszták a nagy lázadásokat :D
2014. júl. 30. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!