Mi a külömbség a ha én vegetáriánus vagy vegán lennék?
Sok mindent olvastam és pontosan meg szeretném tudni.
Szóval a teljesen vegetáriánus semmilyen állati eredetűt nem eszik,a vegán szintúgy és plusszba nyers növényeket? Bocsánat,ha hülyeséget írtam,de nekem valahogy így jöttek le a dolgot és szeretném tisztába rakni.
Az elsö nagyjából jól írta, a vegetáriánus csak húst nem eszik (a közhiedelemmel ellentétben a hal és a csirke is hús).
A vegán semmiféle állati terméket nem használ, se nem eszik (tejet, tojást sem), de börböl, csontból, stb készült egyéb dolgokat sem vesz.
Köszönöm a választ.:)
Eddig én is így tudtam,csak pár cikk bekavart:)
A vegetáriánus (lakto, ovo, lakto-ovo) csak húst nem eszik, de ehet tojást vagy tejet.
A vegán sem tojást, sem tejet, vagy húst nem fogyaszt. Ezen kívül nem viselnek bőrt, szőrmét, gyapjút, selymet stb. nem vásárolnak állatokon tesztelt termékeket. ahol csak lehet kerülnek mindent, ami állatok szenvedésével jár. Ja, se cirkusz, se lóverseny, se állatkert stb.
Szerintem téged az zavart be, hogy a vegánt néha teljes vegetáriánusnak vagy szigorú vegetáriánusnak is nevezik.
Csokit,fagyik,chipseket amúgy sem eszem :D
És köszönöm mindenki válaszát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!