Van valami jó kis receptetek vegetáriánus vagy vegán fasírthoz?
Kölesből, rizsből = ezeket először puhára, de sűrű állagúra főzöm, amikor teljesen kihűltek, akkor kezdem a fűszerekkel, tojással, zsemlemorzsával/liszttel összegyúrni
Krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm, ha meghűlt hozzádarabolok még 1-2 főtt tojást apróra (ha nem eszed a tojást, akkor elmaradhat), ezt liszttel gyúrom össze + fűszerek + nyers-tojás.
Zöldségféléből még nem készítettem, de szerintem, vagy nyersen apróra reszelve, zúzva, vagy megpárolva és utána összeállítva, azok sem lehetnek rosszak.
Ja! Nem vagyok vega, de esetenként ráéhezek a húsmentes kajára.
Szia!
Igen, vannak jó húsmentes "fasírt"-ok.
Pl: kókuszos-szezámmagos sült répagolyó
De van egy még finomabb fajtája, azt megtalálod Rohini Dévi Dászi vegetáriánus szakácskönyvében.
Az én kedvencem Krumpliból, hagymából van.
Véleményem szerint a főzés elég szimpla dolog, szóval nem leszel részletes paraméterek leírásánál. Nem biztos, hogy ez fasirtnak számithat, te tudod a definicioját, én nem.
Amennyi krumplit jónak látsz, reszelj le, tégy bele lisztet, tojást, préselj bele annyi hagymát, amennyit jónak látsz, majd forró olajban süss belőle pogácsákat/fasirtokat annyi idejig, amennyi jó neked.
Mások már leírták az alapokat, kis kiegészítés: liszt helyett használhatsz őrölt olajos magot, mandulát, lenmagot... Az előbbi finomabb, az utóbbi olcsóbb :D Igazából ki lehet hagyni a lisztet csak úgy is, de akkor nekem mindig nagyon szétesős lett a cucc, nem foglalkoztam vele eleget, mert biztos vagyok benne, hogy kinyomott vagy nem annyira leves zöldséggel s megfelelő aránnyal rendben lesz.
Megfőzött, összetört zöldséget s reszeltet is lehet használni. Főtt zellerből igen finom lesz, s én alapból nem szeretem a zellert... Jobban is szeretem, ha van mellette más is, kis cukkini, répa... Csináltam már brokkoliból is, jó volt, de annak az finomság/ár aránya nem volt olyan jó, mint a zeller esetében :)
De a kedvencem egy nyersvegán zöldségfasírt: 15 dkg répa, 15 dkg cukkini, 4 dkg vörös- vagy lilahagyma, 3 dkg dió, 3 dkg lenmag, ezeket reszelve/darálva/aprítóban aprítva összedolgozzuk, plusz fasírtszerűen fűszerezzük, só, bors, paprika, kömény, fokhagyma. Kicsit kenhető és akár formázható cuccot szoktam kapni (ez függhet a répa frissességétől, s a cukkinit éppenséggel besózhatom és kicsavarhatom, játszhatok a mag mennyiségével is), ami nekem teljesen megfelel, az eredeti receptben még aszalták aszalóban. Nem árt neki, de minek dolgozzak vele s agyaljak, hogy mit tegyek még az aszalóba, ha nekem anélkül is jó? Nagyon finom, laktató, egyszerű s mostanában igen olcsó is, ha az embernek még diója is van :D Gyakran készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!