Falusi lagziba megyek, ahol elítélik a vegetáriánus
étrendet?
Figyelt kérdés
Ismerem a rokonságot, ha nem eszek meg MINDENT azon a nyomorult tányéron, azt személyes sértésnek veszik. Nem fogok húst enni, de ha piszkálnak mit mondjak? Hogy vegetáriánus vagyok, és akkor hallgassam a véget nem érő sopánkodást, vagy azt, hogy nem szeretem, és nézzenek válogatós p.nának? Nekem nincs bajom azzal, ha valaki húst eszik, tök jól elleszek a körettel, csak nem tudom hogy kerüljem el a sértődéseket (a főasztalnál ülök úgyhogy esélytelen letagadni az örömamya elől, pedig ő nagyon hiú az ilyen vendéglátós dolgokra).
Ismerem a helyzetet, sokszor átélem, lagzin még nem, én így szoktam: megeszem amit akarok, amit nem, otthagyom vagy ki se szedem, lepereg, mit mondanak. Nyilván egy lagzi nem alkalom, hogy előadd az érveidet, talán máskor. De ha vki pld nyers gyermekláncfű salátát tálalna, csodálkozna-e, ha az átlag húsevők nem eszik? Mindenki másbsn más, legyenek toleránsak. Ha étterem, lehet kérni előre vegetáriánus menüt, akár úgy, hogy az ifjúpár nem is tudja, megszervezed magadnak, kifizeted a felárat, nem rántottgomba típusú egyen-vegamenüt, hanem ha jobb étterem, olyat, ami külsőre úgy néz ki, mint a többieké.
2014. júl. 17. 22:12
2/19 anonim válasza:
Ez nem úgy megy, hogy van egy nagy tál, és mindenki azt szed magának, amit akar?
Biztos van rántott gomba, rántott karfiol, zöldségköret, stb.
Én legalább is most olyan esküvőn voltam, ahol abszolút svédasztalos volt az egész. A legjobb megoldás szerintem. Ráadásul a terem közepén volt, nem is az asztaloknál. Senki nem tudta nyomon követni ki, mit és mennyit evett már. Tökéletes megoldás, ha lesz valaha esküvőm, én is így csinálom majd.
2014. júl. 17. 22:17
3/19 anonim válasza:
szerintem is kérj külön menüt magadnak. kit érdekel, mit gondol az örömanya? én most voltam koszorúslány esküvőn, egyetlen vegetáriánusként, a pár rendelt nekem külön menüt.
nem volt svédasztalos az sem.
én ki nem állhatom a húst, nem fogok enni senki kedvéért.
2014. júl. 17. 22:33
4/19 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Az a baj hogy tányéron hozzák ki, és az örömanya segít a főzésnél, őt nem akarom megsérteni. Mondjuk mindenkivel jóban vagyok, csak elpusztítják helyettem azt a húst ha minden kötél szakad :D
2014. júl. 17. 22:36
5/19 anonim válasza:
engem nem érdekelne, ha megsértek valakit. speciel én rosszul lennék, ha húst kéne ennem...mondd te is ezt, hogy azt akarja, hogy rosszul legyél? mellesleg, pont ezek a barátaim, akiknek az esküvőjén voltam (ők nem vegetáriánusok) mondták, hogy két barátjuk is volt, akik sok év hús nemevés után egyszer ettek, aztán rosszul lettek...elszokott tőle a szervezetük.
2014. júl. 17. 22:56
6/19 anonim válasza:
Bar en egyaltalan nem ertem meg, hogy valaki miert akarna vega lenni, de ha mar az akkor termeszetes, hogy egy ilyen helyzet kedveert sem fogsz elkezdeni hust enni...amugy ha tudjak , hogy vega vagy, akkor nincs mit mondjanak. Ha meg ezen besertodnek, akkor a problema veluk van.
2014. júl. 17. 22:57
7/19 anonim válasza:
utolsó, én pl. nem akartam az lenne, egész egyszerűen világéletemben undorodtam a hústól. már háromévesen is azt mondtam, hogy én ezt nem tudom megenni, mert valaha élt. pedig városban nőttem fel, sose láttam az állatok leölését, senki nem volt vegetáriánus a környezetben, nem is tudták, hogy ilyen létezik. ki is röhögtek.
2014. júl. 17. 23:01
8/19 anonim válasza:
sztem mondd azt h egy ritka betegséged van, allergia,ilyesmi, ebbe nem igazánlehet belekötni....én legalább is ezt szoktam, és eddig bevált :P :D...
2014. júl. 17. 23:07
9/19 A kérdező kommentje:
Valaki írta, hogy nem érti miért lesz valaki vega: én gyerekkoromban tanyán laktam, voltak kedves állataink, disznók, tehenek, stb. amiket levágtunk. Rendben, ők attól nem jönnek vissza, hogy én nem eszem húst, viszont én ettől leszek nyugodt. (nem piszkálódásból, csak gondoltam érdekel)
Utolsó: utoljára a gimis koleszban hazudtam ilyet hogy ne kelljen az ottani kaját fizetni, akkor bevált, de a családomnak (meg a menyasszony családjának) mégse hazudok ilyet. A tanárokra sz.rtam, de ők mégis család... De örülök, hogy rokon lélekre találtam! :D
2014. júl. 17. 23:31
10/19 Minee válasza:
Mi lenne, ha már úgy is a főasztalnál ülsz akkor gondolom jóban vagy az örömanyával, vele beszélnéd meg, hogy mivel te vegetáriánus vagy ne haragudjon meg ha nem eszel belőle, a legjobban számító ember tudni fogja miért nem eszel húst a többi meg ne érdekeljen! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!