Egy vegetáriánus, aki nem eszik húst az eszik szaftot, meg szalonna aromás ételt?
A vegetáriánus kizárólag annyit jelent, hogy nem eszik húst az illetö. Az, hogy milyen okból, nincs benne a definícióban.
Aki csak simán nem szereti, az is vegetáriánus, de ettöl még ehet húslevest, vagy pörköltszaftot.
Aki állatot nem akar enni, az természetesen ezeet sem eszi meg.
A 81% válaszoló meg ne legyen ennyire agresszív!
Nem tudom, honnan szeded, hogy agresszív vagyok, semmi olyasmit nem írtam a válaszomban, ami erre utalna.
A vegetarianizmus már ie. is létezett, nagy filozófusok is hirdették, nem mai divatirányzat. És a lényege akkor még a "nem ártás" volt. Tehát hogy a táplálkozásukkal ne okozzák állatok halálát. Ezért tartózkodtak a hústól, legtöbb esetben a tojástól is, de mézet és tejet pl. fogyasztottak. A vegetarianizmust ma már sok különböző okból választják, de alapvetően etikai indíttatású.
Most sem vagyok agresszív, csak jelzem, mielőtt félreérted.
Csupán jelezni óhajtottam, hogy a vegetarianizmus egy világosan meghatározott életmód/eszme, amibe nem fér bele sem a pörköltszaft, sem a húsleves leve. Nem kell olyan címkéket aggatnunk magunkra, amiknek nem felelünk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!