Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Egy vegetáriánus, aki nem...

Egy vegetáriánus, aki nem eszik húst az eszik szaftot, meg szalonna aromás ételt?

Figyelt kérdés
húsleves? bele főzték a húst? sok konzervban van szalonnaaroma!

2014. júl. 15. 11:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Én vega vagyok és nem eszek semmit amiben hús van vagy érinkezett hússal. Van viszont egy ismerősöm aki szintén vegetáriánus ő megeszi a húsleves levét meg a pöriszaftot is sőt bacon ízű csipszet is eszik:D
2014. júl. 15. 11:10
 2/23 anonim ***** válasza:
57%
Nem, nem eszünk szaftot, húslevet, zsíron sütött bármit, húsízű élelmiszerutánzatokat, zselatint, bíbortetűt, mi olyan bonyolult ezen? Aki nem csupán ízlésből, hanem egészségtudatos okokból is vegetáriánus, az pedig eleve kerüli többek közt az aromákat, ízfokozókat is. Egyáltalán, mi az isten az a szalonnaaroma?!
2014. júl. 15. 11:44
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Aki azért nem eszik húst, mert nem szereti, az esetleg ehet húslevesböl vagy a hús szaftjából, aki meggyözödésböl vegetáriánus, az semmi olyan ételt nem fogyaszt, ami akár csak érintjezésbe is kerülhetett hússal.
2014. júl. 15. 11:49
 4/23 anonim ***** válasza:
79%
Én olyan terméket nem eszek csak amihez meg kellett halnia egy állatnak...
2014. júl. 15. 12:17
 5/23 anonim ***** válasza:
49%
Aki eszik húslevest vagy pörköltet, tök mindegy, hogy kiveszi belőle a húst, az nem vegetáriánus. A vegetarianizmus alapelve ugyanis, hogy nem fogyasztunk semmi olyasmit, amiért egy állatot megöltek.
2014. júl. 15. 16:56
 6/23 anonim ***** válasza:
37%

A vegetáriánus kizárólag annyit jelent, hogy nem eszik húst az illetö. Az, hogy milyen okból, nincs benne a definícióban.

Aki csak simán nem szereti, az is vegetáriánus, de ettöl még ehet húslevest, vagy pörköltszaftot.

Aki állatot nem akar enni, az természetesen ezeet sem eszi meg.

A 81% válaszoló meg ne legyen ennyire agresszív!

2014. júl. 15. 19:59
 7/23 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudom, honnan szeded, hogy agresszív vagyok, semmi olyasmit nem írtam a válaszomban, ami erre utalna.

A vegetarianizmus már ie. is létezett, nagy filozófusok is hirdették, nem mai divatirányzat. És a lényege akkor még a "nem ártás" volt. Tehát hogy a táplálkozásukkal ne okozzák állatok halálát. Ezért tartózkodtak a hústól, legtöbb esetben a tojástól is, de mézet és tejet pl. fogyasztottak. A vegetarianizmust ma már sok különböző okból választják, de alapvetően etikai indíttatású.

Most sem vagyok agresszív, csak jelzem, mielőtt félreérted.

Csupán jelezni óhajtottam, hogy a vegetarianizmus egy világosan meghatározott életmód/eszme, amibe nem fér bele sem a pörköltszaft, sem a húsleves leve. Nem kell olyan címkéket aggatnunk magunkra, amiknek nem felelünk meg.

2014. júl. 15. 20:14
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
A vegák nem csak húst nem esznek, hanem húsból készült ételeket sem. Mert ahhoz ugyanúgy megveszik a húst, meg is főzik vagy sütik. Szóval támogatják az állatok leölését.
2014. júl. 16. 15:28
 9/23 k.zl ***** válasza:
Se húst, se olyan kaját, amiben hús van/volt. Legalábbis ha vegetáriánusnak hívja magát valaki, akkor nem eheti.
2014. júl. 17. 15:56
 10/23 anonim ***** válasza:
71%
én utálom a húst, azért nem eszem. ennek ellenére nem eszem se húslevest, se szaftot, se zselatint, se szalonnaízű akármit, az is hús, ugyanis, benne van. s mint ilyen undorodok tőle...aki eszi, az nem vegetáriánus.
2014. júl. 17. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!