Miért hiszi sok ember, hogy a hústól van ereje?
nem eszem húst, de figyelek, hogy bevigyek minden szükséges elemet, de jönnek a szöveggel, hogy elpuhulok, meg a hús miatt lett az ember a csúcs élőlény!
miért hiszik ezt? van egy csomó vegetáruanus élsporotló... jobb kondiban vannak mint a dumás ismerőseim...
Hallottad már azt a szót, hogy "nyersevők"? :D
Mert ők például megoldják. És csodák csodájára húst nem esznek ők sem. Arra ugyanis még nekik sincs praktikájuk, hogyan tegyék ehetővé nyersen. (Talán gombát sem, de ebben nem vagyok biztos.)
A növényféléket érdekes módon igen. Nem feltétlenül különösképpen élvezhetővé, de EHETŐVÉ tudják tenni, és ezzel elérik a túléléshez tényleg feltétlenül szükséges minimumot. (A rizst például lisztté őrlik, és kis vízzel tésztát gyúrnak belőle.)
Ez egyet mindenesetre megmutat: a hús nem szükségszerű és elkerülhetetlen táplálék -- aki viszont mégis fogyasztja, annak elkerülhetetlen, hogy előbb valahogy feldolgozza, és ehetővé tegye, -- ami a legtöbb növényi ételről azért nem mondható el.
De, mint mondtam, azzal hogy a húst azért eszik, mert az finom, (mármint megsütve!) szóval mert elkészíthető ízletesen, már te magad adtál választ.
<< a húsevés nem valami divat és politikai korszak függvénye, mint mondjuk a rabszolgatartás >>
Éppen azt mondom, hogy ugyanezt állították 200 évvel ezelőtt a rabszolgatartásról is. Hogy az "nem politikai korszak függvénye", hanem mindig is volt, mindig is lesz, mert a kulimunkát csak el kell végeeznie valakinek, márpedig jószántából senki nem fogja.
<< Mert a vegák undorítóak. >>
Húha, na ezt meg miből szűrted le? :D
Ha valaki vegetáriánus vagy vegán lesz, az nem azt jelenti, hogy tömni kell magába a szóját, tofut, egzotikus gyümölcsöket, zöldségeket, vagy a nehezen, távolról beszerezhető hozzávalókat. Erre semmi szükség.
Az meg hogy neked "ááááállíííííítóóóólag" annyi beteg vegetáriánus ismerősöd van, az nem bizonyít semmit. Ugyanis ahogy sok vegyes táplálkozású ember, úgy vegetáriánusok is vannak, akik egyoldalúan táplálkoznak. Nem önmagával a vegetáriánus/vegán táplálkozással van a baj, hanem azzal, hogy azt esznek, ami a kezük ügyébe kerül, általában jellemző, hogy ők nem főznek magukra, péksütemény, készkaja....stb. De lehet tökéletesen egészséges valaki hús, (sőt tej és tojás nélkül is). És szerintem nem jár lemondással, és az is tévedés, hogy egyfolytában kalóriákat, tápanyagokat számolgat az ember.
Igazából azt nem értem, hogy kit akarsz itt a kérdés alatt meggyőzni? És miről? Hiszen gőzöd nincs a témáról, ne haragudj, de ez nyilvánvaló.
"...Össze ollóztok mindent, ami a téziseiteket alátámasztja, az ellene szóló érvekre pedig semmit nem tudtok reagálni..."
A te (csak nehezen "érvnek" nevezhető) ellenvetéseidre mindre reagáltunk, ne ferdíts. És nyilván nem fogok szidni valamit, ha eddig csak pozitív tapasztalataim voltak vele.
Azt pedig, hogy neked a sok vegetáriánus ismerősöd mind beteg, nem tudom elhinni. Én most Németországban lakom, és itt a környezetemben sok vegetáriánus és vegán él. Van aki születése óta nem eszik húst, mégis egészséges. Szóval tőlem akármit mondhatsz, mivel napi szinten tapasztalom annak ellenkezőjét, azt hogy egy kiegyensúlyozott vegetáriánus és vegán táplálkozás sem egyenlő a betegségekkel vagy lemondással.
"...Van olyan ország, ahol a sarat jól megsózzák, összegyúrják és megsütik, azt eszik. Valahol Afrikában. 35-40 fok átlaghőmérsékletnél még étvágya sem nagyon van az embernek..."
Azok az emberek éheznek és nyomorognak. Nem a meleg miatt esznek keveset, hanem mert szinte egyáltalán nincs mit. És ez nem jelenti azt, hogy nem éhesek. Kényszerűségből esznek sárból készült lepényt.
A témának pedig (azon kívül, hogy megint félrebeszélsz) semmi köze a vegetáriánus életmódhoz. A hozzászólásaidból nekem az derül ki (és nem sértésnek szánom), hogy hallasz dolgokat innen is onnan is, aztán ilyenkor amikor azt hiszed, hogy érvelsz, akkor a foszlányokból összegyúrsz valamit. De ez csak féligazság, félig pedig butaság, és hozzá nem értés. Jó lenne, ha mielőtt belemész valamilyen témába, informálódnál előtte, hogy legalább az alap ismeretekről legyen némi fogalmad.
"...Akkor a vegetáriánusok nem is lehetnek betegek?..."
Egyfolytában azon lovagolsz, hogy a vegetáriánus életmód beteggé tette minden ismerősödet. Erre írtam válaszként, hogy nekem más tapasztalataim vannak. Nem írtam, hogy egy vegetáriánus személy nem lehet beteg. Lehet, ha egyoldalúan táplálkozik, de úgy egy vegyes táplálkozású ember is az lesz. Folyamatosan elferdíted, kiforgatod, amit korábban írtunk.
"....Inkább bevallottad volna, hogy nem tetszett, amit írtam...".
Csak a vak nem látja, hogy minden mondatomban utalok erre.
"... Nevetséges, hogy a növényevő emberből hirtelen mégis mindenevő lesz, miközben fél oldalon keresztül soroltátok, hogy az ember miért növényevő..."
Ne vegyél egy kalap alá minden kommentelőt. Ha valakinek címzed, írd oda a hozzászólás időpontját, számát, vagy a nevet. De ne többesszámba beszélj egy fórumon. Én pl. soha nem írtam, hogy az ember növényevő. Ellenben azt igen, hogy bár képesek vagyunk a hús megemésztésére, az emésztőrendszerünk jobban hasonlít a növényevőkére. Ez viszont nem feltételezés, hanem biológiai tény. Olvass utána, ha nem hiszed.
"... vegetáriánus táplálkozás vitaminpótlásokkal nem okoz egészségügyi zavart (pl. terhes nő), de minek pótolni a vasat, ha húsevéssel természetesen úton úgy sem kellene...."
Ki kell, hogy ábrándítsalak. Még vegán táplálkozással sincs szükség mesterséges vaspótlásra.
"...A sárkenyereket pedig azért írtam, mert nyilván így is lehet élni azokon a vidékeken..."
Ebből a válaszodból már tényleg nyilvánvalóvá vált számomra, hogy mennyire hihetetlenül tudatlan vagy. A föld nem természetes táplálék, de mivel nincs más, és szerencsétlenek mindig éhesek, ezért nem tudnak mást enni. Azok az emberek alultápláltak és vagy az éhezésbe, vagy annak következményeibe halnak bele. Mi az, hogy "így is lehet élni azokon a vidékeken", úúúúúristen!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!