Hogy álljak rá a Vegetarianizmusra? Nem lesz húshiányom?
""szent megszállottság" hatására, mint azt a vegák teszik."
Nem értem mire jó, hogy ilyen degradálóan írsz emberekről. Nagyon sok oka lehet annak, ha valaki nem eszik húst, és valójában teljesen mindegy, hogy miért teszik, ettől még nem bolondok. Ha ennyire igyekszel elhatárolódni a "megszállott vegáktól", akkor írogass inkább egy másik topikba.
Hááát, nem akartam leírni, de kikívánkozik belőlem:
Én ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelyiknek a dédszülei hírből sem ismerték Norbit, a vegetarianizmust, vagy épp a paleolit-izét. Ették, ami az asztalra, vagy a tarisznyába került, (télen jellemzően húsfélét, nyáron inkább csak zöldséget) és messze elkerülte őket a betegség. Jellemző volt az ő generációjukban a 92 éves bácsika, aki még bizony felfűrészelt (kézi fűrésszel) néhány köbméter fát, s ha elfáradt, kiült a még nála is öregebb szomszéddal a padra, elszívni egy pipát. Aztán egyik reggel nem ébredt fel. Ma meg minden 50 feletti ember beteg, s a halál sem csak „úgy jön”, hanem hosszas szenvedés, betegeskedés előzi meg. Szóval lehet hinni ebben, vagy abban az irányzatban, de ezekhez fűződő referencia nem létezik, míg őseink táplálkozásához igen. (A referencia alatt egész népcsoportra és több generációra kiterjedő tapasztalatot értek.)
Több évtizedes "egész népcsoportra és több generációra kiterjedő" kutatási eredmények. Leginkább az állati fehérje fogyasztásának mennyisége szempontjából.
"...Tudod, a kutatókkal az a baj, hogy ők a legkönnyebben megvásárolhatók..."
Igen, vannak olyanok is. De őt ki vásárolta volna meg? Hiszen éppen a legpénzesebb (húsipar, tejipar, tojásipar, halászati ipar stb...) ellen beszél. És nem ajánl helyettesítő termékeket (amiből haszna származhatna), egyszerűen csak azt állítja, a kutatások szerint az állati eredetű fehérjebevitel csökkentése egészségesebb.
"..Főleg a híresek hiszen őnekik már jelent meg híres publikációjuk, és alig várják, hogy újra megjelenhessenek nyomtatott formában..."
Nyilván ezért dolgozott 30 évig ezeken a kutatásokon, hogy kiadhasson egy könyvet. Miközben minden oldalról akadályozták a munkáját. Ha csak híres akarna lenni, inkább benyalna az állatkizsákmányoló gépezetnek, ahogy sokan mások. Még támogatnák is. Hülye lenne árral szemben úszni.
A könyv egyébként nem ilyen egysíkú, mint amilyennek a cím alapján jellemezted, és messze nem csak a kínai "parasztokról" szól.
"csak azt állítja, a kutatások szerint az állati eredetű fehérjebevitel csökkentése egészségesebb."
Én is erről beszélek, nyuszó-muszó. A CSÖKKENTÉS-ről, és nem a teljes elhagyásról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!