Hogy álljak rá a Vegetarianizmusra? Nem lesz húshiányom?
Figyelt kérdés
Gondolom nem lehet egyik napról a másikra,hogy csináljam?2013. jún. 10. 20:28
1/19 anonim válasza:
Ez csak döntés kérdése. Azonnal is abbahagyhatod. Én 4 hónapig bírtam. Aztán anya csülkös bablevese kiverte a biztosítékot és nem bírtam tovább. :D (már a rántott hústól is volt húshiányom erősen). Viszont a nővérem már több mint 10 éve vega és abszolút nem hiányzik neki. Arra figyelj, hogy változatosan egyél, próbálj minden tápanyagot bevinni, mert bajod lehet belőle.
2/19 Salx Narval válasza:
Ha ez benned mint kérdés felmerült, szerintem sehogy. Az legyen vega, aki nem szereti a húst, neki hiányozni sem fog. Te esetleg csökkentsd a húsfogyasztásod, ha szükségét érzed. Aki szereti a húst, annak nyilván hiányozni is fog, kár ezt erőltetni, ha nem magától jön.
3/19 nagyd08b válasza:
Miért akarod, az állatokat szereted, vagy a növényeket gyűlölöd? amennyiben a növényeket gyűlölöd, szabad kezet adok, de ha az állatokat szereted, miért ennéd el előlük a kaját??
4/19 anonim válasza:
Lehet egyik napról a másikra is, a lényeg, hogy változatosan táplálkozz. Ne foglalkozz a kötözködőkkel, tök mindegy milyen indíttatásból szeretnél az lenni, az elején úgyis hiányozni fognak a megszokott ízek, de ez később elmúlik.
5/19 anonim válasza:
Szentigaz, amit a 4. válaszoló írt. Néhány év után nem fog hiányozni (némelyeknél sokkal hamarabb) a hús. Ne hidj a vészmadaraknak, egyél változatosan, vigyél be növényi fehérjét! Én szedek B12-t is, de a legtöbben enélkül is jól megvannak.
6/19 anonim válasza:
Húshiányod akkor lehet, ha szereted az ízét, az állagát, szeretesz húst fogyasztani. Tápanyaghiányod lehet inkább, ha a hús elhagyása után nem táplálkozol egészségesen, és nem viszel be mindenből eleget a szervezetedbe. Én húsimádóként egy nap kihagyás után is borzasztó erős vágyat érzek a húsfogyasztás iránt, így egy hétig is képtelen lennék leállni a dologgal, pláne, hoyg a zöldségek 90%-át nem vagyok hajlandó megenni, így vagy fényevő lennék, vagy maradok a husinál.
7/19 anonim válasza:
Igyál sok tejet, amiben mindenféle szükséges dolog megvan a B12 is. Többféle vega életmód van. A laktonvegák tejet fogyasztanak, az ovovegák tojást, a laktonovok pedig mindkettőt. A simán vegán pedig egyiket sem, az orvosok ezt nem javasolják és nem a lakton vega, vagy ovo vega életmódot.
8/19 anonim válasza:
Nem kell feltétlenül átállnod. Én pl hetente, kéthetente eszem egyszer húst, ha hozzájutok. Otthon nem főzünk ilyesmit. Volt tíz évem, amikor húst ettem hússal, mert csak az volt otthon. Azt termeltem, mndig tele volt vele a hűtő, Így aztán az volt a legolcsóbb megoldás. Manapság nem termelek húst, pénzt meg sajnálok rá kiadni, így csak amikor vendéglőben eszem, vagy vendégségben vagyok, akkor szerepel az étlapomon.
9/19 anonim válasza:
Ilyen nincs. Én csak annak a vegetarianizmusnak lárom értelmét, amikor egy belső elhivatottságból mondasz le a húsról. Akkor meg nem fogsz azon gondolkodni, hogy hogyan mondj le..mert eszedbe se jut, hogy egyél. Én úgy vélem, ha valaki kívánja a húst...egye meg..és ne hazudjon önmagának.
10/19 anonim válasza:
Miféle hazugságot látsz abban, hogy időnként húst is eszem? Nem esküdtem meg senkinek semmire. Azért csökkentettem étredemben a hús mennyiségét, mert így láttam jónak, nem pedig valamiféle "szent megszállottság" hatására, mint azt a vegák teszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!