Vegetáriánus akarok lenni?! Bővebben lent!
Nos 18 éves vagyok , imádom az állatokat , kivétel nélkül minden állatot , sajnos nálunk mindenki eszik húst a családban!
Arra lennék kíváncsi hogy ha én vega leszek , akkor a páromnak hogyan főzzek??
Tehát ő imádja a húst , és hát valahogy ízesíteni kell , de ha nem kóstolom meg , ki tudja milyen íze lesz?
Hogyan oldjam meg??
Nem eszem most sem sok húst , néha szalámit,a pörköltnek is a szaftját , de ennyit sem szeretnék többet enni!
Segítsetek megoldani nekem !
szia,
nagyon jól gondolkodsz,már ilyen fiatalon.
én is 13 évesn döntöttem úgy,hogy többet nem eszem húst,ugyanezen okból,mint Te.szeretem az állatokat,és nem vagyok képes megenni öket.
utolsó válaszolónak:igen,sajnos most még ugyanúgy levágják azt az állatot,de amint egyre többen leszünk vegetáriánusok,csökkeni fog a kereslet a hús iránt és így majd egyre kevesebb állatnak kell kínhalált halnia a vágóhidakon.
és csak úgy leszünk egyre többen,ha valaki mindig csatlakozik.
úgyhogy igenis számít minden egyes vegetáriánus ember!
(kedves kérdezö,ha gondolod,írhatsz privibe.)
"Attól még, mert te nem eszed meg, ugyanúgy levágják azt az állatot."
Abszolúte igaz.
Én 8 évesen lettem vegetariánus! Világ életemben imádtam az állatokat és az a mottóm, hogy "egy állat se haljon meg azért, hogy én ehessek". Most, jópár év elteltével már csak anyámmal élek, de megoldjuk a fozést. Nekem csinál pl. krumplit sajttal, saját magának meg csinál hozzá húst.
Én egyik napról a másikra lettem vega, szó szerint. Nem kell tole félni!
Szerintem is az a legcélravezetőbb, ha megkóstoltatod a pároddal az éppen készülő ételt. Egy kis rutint szerzel, utána már tudni fogod, mikor jó. Azt pedig kóstolás nélkül is meg tudod állapítani, elég puha-e már a hús. Ezután már csak a fűszerezést kell eltalálnod...
Szerintem semmi értelme leszólni a vegákat, az ő döntésük.
Mellesleg én nem tudnám elképzelni magamnak ezt az életmódot.Leggyakoribb érv az állatvédelem szokott lenni a begetarianizmus mellett. Az állatok is eszik egymást elég rendesen, ez a természet rendje, enélkül felborulna az egész elővilág. És különben is, szerintetek a növények nem élnek? Ha kimész a kertbe, kihúzod a földből a káposztát, ugyanúgy megölöd mintha levágnál egy disznót. A káposzta is lélegzik, növekszik, leveleket hajt, tápanyagot vesz fel stb... Attól, hogy nem ad hangokat, meg nem szaladgál az ólban, attól még ő is ÉLŐlény, mint egy csirke vagy egy szarvasmarha. Ja, és a zöldségeket gyümölcsöket is kezelni szokták a kártevők ellen, tehát közvetve a zöldségtermesztés is állatáldozatokkal jár. Szerintem nyugodtan maradhatunk mindenevők.
Lenne egy költői kérdésem a vegákhoz: Ti a szúnyogokat sem csapjátok le magatokról, meg a legyeket, ha berepül a szobátokba, vagy a hangyákat sem, ha esetleg ellepné a konyhát? Vagy ők alacsonyabb rendű állatok? Nem kötözködni akarok, de szerintem jogos a kérdés.
ritka nagy marha vagy, de minden vega az.
az emberek fajilag mindenevők, ebbe bele kell törődnöd, csak azért mert te nem eszel húst, nem mással, hanem magaddal cseszel ki.
klinikailag bizonyított, hogy akik nem esznek húst, sokféle tápanyaghoz nem jutnak hozzá, és nemcsak csontkollekciók lesznek a kalóriaszegény étrendtől, de fogékonyabbak is lesznek a betegségekre. A vakbeled is túl rövid növényevőékhez képest, és nincs összetett gyomrod sem, hogy meg tudd emészteni azt a sok rostot.
javaslom ha ennyire állatvédő vagy, akkor költözz a természetbe az "állatokhoz". Attól még ugyanúgy nem lesz hosszú életed.
"Lenne egy költői kérdésem a vegákhoz: Ti a szúnyogokat sem csapjátok le magatokról, meg a legyeket, ha berepül a szobátokba, vagy a hangyákat sem, ha esetleg ellepné a konyhát? Vagy ők alacsonyabb rendű állatok? Nem kötözködni akarok, de szerintem jogos a kérdés."
-Természetesen a felsorolt állatokat sem csapom le!Ha már érzem,hogy szúr a szúnyog,akkor is igyekszem úgy lesöpörni magamról,hogy ne essen bántódása.Az ember a szúnyognál sokkal nagyobb parazita!Nézd meg,mit csinál a többi állattal,meg a bolygóval!Amúgy önvédelemből néha megengedem magamnak,hogy veszélyes legyek(pl.kutyatámadásnál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!