Aki vegetáriánus, és nem csak divatból csinálja, az miért csinálja?
Idézet szomszéd Pista bácsitól:
"A disznaj azé van, hogy lövágjad oszt mögegyed, te hülyegyerök!"
Viccet félre téve: érdekes a véleményed, de szerintem ez nézőpont kérdése. Én pl nem tudnék hús nélkül sportolni, romlana a teljesítményem, és hasonlóan tápanyagdús étrendre kizárólag növényekből soha nem lesz pénzem.
De akinek tényleg csak az életben maradás a célja, azt persze, meg lehet érteni. Csak akkor a cukrot, lisztet, és a hasonló egyszerű szénhidrátokat is el kéne hagyni, mert azzal nem állatot ölsz meg, hanem magadat.
"hasonlóan tápanyagdús étrendre kizárólag növényekből soha nem lesz pénzem" bocsi, de ezt reagálnom kell:
mióta nem eszünk húst, simán telik luxus dolgokra: avokádó, kesudió, kókuszdió, barnarizs, szezámmag, tönkölybúza, bioszáraztészta, sok friss gyümölcs, zöldség, nem üvegházas-vegyszeres primőr, nem eszünk télen epret, csak ésszerűen, mikor ami van, de abból sokat.
leginkább saját készítésű, nem bolti műkaja. megtanultam főzni és élvezem a finom és egészséges ételek elkészítését. bolti sütit, kekeszet évek óta nem vettünk, itthon sütünk kenyeret, kekszet, stb... idő, macera, de finom és megéri, mert tudod, mi van benne.
vegetáriánusnak lenni nem csak az, hogy nem eszel húst, hanem egy idő után életforma, hozzáállás.
Erősportoknál ez nem úgy megy, hogy vagy hús, vagy zöld. Ez nálam úgy megy, hogy napi fél kiló zöldség mellé megy kb ugyanannyi sovány hús, meg 2-3 tasak rizs. Ha még ezen felül a húst is növénnyel kéne pótolni, az nem lenne egyszerű.
Hús nekem a fehérje miatt fontos. Focisták meg ilyenek eléldegélnek kakaós csigán is, nálam ez nem működik. Azért előnyös, mert minden aminosavat tartalmaz megfelelő arányban, viszonylag nagy mennyiségben, ezért praktikus. A szervezet csak akkor tud bármit kezdeni a fehérjével, ha minden aminosav megvan. A növényi fehérjével az van, hogy nem minden aminosavat tartalmaznak megfelelő arányban, ezért kell őket kombinálni. Mondok egy példát: mogyoró + kesudió. Ezekben magas a fehérje. De ha egy kiló ilyet, meg egy kiló csirkét megnézünk, azért ott van az a 40-50% árkülönbség. Ehhez még vegyük hozzá azt, hogy mostanában én otthoni csirkét eszek, ami még olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!