Írnátok olyan egyszerű vegetáriánus menüket, amelyeket "betartva" nem lesz egyoldalú a táplálkozásom? Tej és tojás még belefér. De a zsírral való elkészítés, hús, felvágottak, hal, stb. nem.30/N
Még annyi kérésem volna, hogy olyan ételeket írjatok, amelyek alapanyagai vidéken is könnyen beszerezhető...
Ugyanis találtam én extrábbnál extrábbakat, de olyan fűszerezéssel, hozzávalókkal, ami nálunk vidéken egyáltalán nincs. Köszönöm szépen a segítséget!
kedvenc: juhtúrós gombafejek rántva (kaprosan)
töltött padlizsán (paprikás-paradicsomos-hagymás, jó csípős töltelékkel sütőben, tetején sok sajttal)
minestrone (gyakorlatilag bármilyen, kezedbe akadó zöldségből elkészíthető leves - néha tejfölt szoktam tenni bele, isteni. A kedvenc: gomba, kuki, borsó, répa, krumpli)
rizottók - a lehetőségek végtelenek. Egy jó alaprizottó + bármi bele (citromos-sajtos; cukkinis-paradicsomos)
A kedvenc grillsalátám: felkarikázol cukkinit, picit megsózod és egyesével megsütöd serpenyőben (vagy grillen). Ugyan így kis paradicsomot, gombát, hagymát. Pici oregano és petrezselyem mehet fűszernek.
Bocs, hogy ilyen sokat írtam, azt hiszem, kezdek éhes lenni és beindítottad a fantáziám :D
Hű! Köszi szépen! Ilyenekre gondoltam!
Várom még mások "menüjét" is, ha van. :)
Zöldségkrémleves reszelt sajttal, szezámmaggal.
rakott zöldségek túróval
öntött karfiol, öntött spárga
gyümölcsleves
paradicsomleves
tojásleves
gombapörkölt rizzsel
rántott karfiol, gomba, zeller rizzsel, majonéz
tojásos lecsó
tojásos nokedli salátával
paradicsomos káposzta tükörtojással
spenótfőzelék bundáskenyérrel
lencsefőzelék tükörtojással
hagymáskrumpli rántott karfiol
túróstészta
krumplistészta, mákostészta, dióstészta
rizittok reszelt sajttal
paradicsomos sajtos tészta
gombás-spenótos tészta kecskesajttal
medvehagymás pogácsa
sóskafőzelék főtt krumplival, tojással
spárgakrémleves
tejberizs
rizsfelfújt gyümölcsszósszal
piritott gríz meggymártás
sós túrótorta friss petrezselyemmel
franciasaláta piritóssal
rántott sajt vajaskrumplival
körözöttel töltött paprika
zabkása
polenta
zöldséges pizza sajttal
Köles-fasírt
Krumpli-fasírt
Rizs-fasírt
Rántott kelkáposzta
Nevenincs rakott:
Tepsit/jénait olajozod, tejfölözöd, bele a kifőzött tésztát, rá a karikára szelt főtt tojást, arra egy adag párolt káposztát. A tetejére ismét tejföl, reszelt sajt, és be a sütőbe/mikróba.
Karfiol-pörkölt:
Apróra vágott hagymát dinsztelsz, beleforgatsz egy jó adag karikára szelt répát-gyökeret, és a rózsákra szedett karfiolt, törtpaprikát rá, és felengeded. Bele só, bors, apróra vágott petrezselyem.
Amikor kész, tejfölbe lisztet símára kavarsz, azt belefőzöd. Köretnek főtt rizst, főtt tésztát adhatsz.
Karalábot karikára szeled, forrásban levő sós vízben egy pillanatra megfuttatod. Sózod, panírozod = rántott karaláb.
De hallottam már olyat is, hogy a nyers krumplit szelték karikára (azt nem kell előfőzni), panírozta és kirántotta.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!!!
Ezek nagyon szuperek.
Ma készítettem is egy fajta levest, illetve rántott krumplit.
Igazából jó ideje lettem vegetáriánus - fokozatosan állva át. Még a szülőkkel egy házban lakok, de "külön kasszán", beadva a közösbe. Eddig anyu szó nélkül készített húsmentes ételeket is számomra.
De most már én magam akarom elkészíteni azokat és minél változatosabban.
Igen, én olyan típus voltam, aki eddig nem nagyon foglalkozott sütés-főzéssel. De mostanában nagyon kedvet kaptam hozzá.
4-es, 5-ös vagyok!
Örülök, ha segíthettem. Igaz, hogy én nem vagyok vega, de néha rámjön, hogy inkább zöldség-gyümölcs, akármi, csak ne hús.
Légy kreatív, ne félj új dolgokat kipróbálni, ötletelni.
Amit írtam pl. karfiol-pörköltet, az is úgy jött, hogy: imádom a karfiolt, de ha rántom, rengeteget dolgozok vele, és percek alatt elfogy, hát jött az ötlet, ráadásul így kiadósabb is.
Nyúlj te is bátran új dolgokhoz, lehet, hogy valami nem olyan lesz, amilyet legelőször akartál, vagy szerettél volna. Lehet elvetni az egészet, de az is meglehet, hogy legközelebb kis változtatással már egészen finom valami jön ki belőle. Akkor majd azokat te is meg tudod itt osztani velünk.
Minden jót neked.:)))
7. válaszoló!
Köszi a biztatást! :)
Éppen ezt tervezem, hogy megnézem, milyen elkészítési módok vannak, és azután jöhet a "mi volna ha...?" kísérletezés.
Egyébként eddig mindig azt hallottam, hogy "Jaj, de sután áll a kezedben az a kés!" "Oh, hogy lehet úgy fogni azt a fakanalat?" stb. Tehát nagyon lehúzó a közeg.
DE most már valahogy nem érdekelnek a megjegyzések (más téren sem)! Akinek nem tetszik, ne nézze. Ennyi. :)
Igazad is van! Ne hagyd magad.
Hidd el teljesen mindegy annak levesnek, akárminek, hogy jobbra kavarod, vagy balra. Attól még megfő, és ugyanolyan finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!