A párolt zöldséget meddig lehet fogyasztani elkészítés után?
Utólag vettem észre, hogy rossz kategóriába írtam. Elnézést kérek!
Köszi a választ!
Tegnap csináltam párolt zöldséget és elfelejtettem berakni a hűtőbe, de akkor ezek szerint ma még ehetek belőle. :)
Hűtés nélkül én nem szívesen enném meg másnap.
Hűtőben másnap még jó, utána már nem az igazi.
már akkor is nehezen ehető, ha több órája kihűlt.a hűtőben tárolt párolt zöldséghez bizony gyomor kell...
ez olyan, mint a frissensült...forrón tálalva, jóízűen megenni. ami maradt, az a madaraké, vagy komposzt. pont annyit kell készíteni, amennyi nagyjából elfogy.
azért erre nincs egzakt szám, hogy meddig lehet megenni, én simán csak beleszagolok, mert ha már "fura" illata van (pláne ha szaga!), akkor inkább kuka, ugyanis a zöldség is képes "érdekes" jelenségeket produkálni, ha bomlásnak indul;)
a "fura" alatt azt értem, hogy a frissen párolt illatához képest eltérő, ha beleszagolsz - na akkor már inkább ne edd meg...
én is felejtettem már kint konyhapulton, nem is egyszer párolt zöldféléket, és volt ami jó volt, volt ami nem - serintem ez attól is függ, hogy a fagyasztott terméket hogyan kezelték, mielőtt a te hűtődig eljutott, ui. ha esetleg hagyták kiolvadás-közelbe kerülni, netán nem is egyszer, ott már a baktériumszaporodás durván beindult, és hiába pároltad meg, azután már nem olyan mint a megfelelően kezelt/tárolt, vagy a friss... (én legalábbis így tapasztalom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!