Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A párolt zöldséget meddig...

A párolt zöldséget meddig lehet fogyasztani elkészítés után?

Figyelt kérdés
Pl. azt a fagyasztott zöldség mix-et, vagy karfiolt, brokkolit, káposztát stb..., ha nem rakom hűtőbe, hány napig lehet még fogyasztani?

2013. febr. 11. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Ha nincs hűtőben akkor olyan 2-3-nap, ha hűtőben van akkor egy hétig is.
2013. febr. 11. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
hütésnélkül 1 nap ...
2013. febr. 11. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Utólag vettem észre, hogy rossz kategóriába írtam. Elnézést kérek!

Köszi a választ!

Tegnap csináltam párolt zöldséget és elfelejtettem berakni a hűtőbe, de akkor ezek szerint ma még ehetek belőle. :)

2013. febr. 11. 12:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ma még nyugodtan ehetsz belőle.
2013. febr. 11. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is ma még jó, de több napig hűtőben sem áll el.tapasztalat.
2013. febr. 11. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Hűtés nélkül én nem szívesen enném meg másnap.

Hűtőben másnap még jó, utána már nem az igazi.

2013. febr. 11. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

már akkor is nehezen ehető, ha több órája kihűlt.a hűtőben tárolt párolt zöldséghez bizony gyomor kell...

ez olyan, mint a frissensült...forrón tálalva, jóízűen megenni. ami maradt, az a madaraké, vagy komposzt. pont annyit kell készíteni, amennyi nagyjából elfogy.

2013. febr. 13. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Én szeretem másnap-harmadnap is mind a párolt zöldséget, mind a sült húst. De a párolt zöldségből (és másból is ha megmarad) általában rakott zöldséget vagy ilyesmit csinálok, hogy ne legyen olyan unalmas.
2013. febr. 14. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is simán megettem a párolt zöldséget 3-4-napig és nem volt semmi baja ennyi idő után sem a hűtőben neki.
2013. febr. 14. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

azért erre nincs egzakt szám, hogy meddig lehet megenni, én simán csak beleszagolok, mert ha már "fura" illata van (pláne ha szaga!), akkor inkább kuka, ugyanis a zöldség is képes "érdekes" jelenségeket produkálni, ha bomlásnak indul;)

a "fura" alatt azt értem, hogy a frissen párolt illatához képest eltérő, ha beleszagolsz - na akkor már inkább ne edd meg...


én is felejtettem már kint konyhapulton, nem is egyszer párolt zöldféléket, és volt ami jó volt, volt ami nem - serintem ez attól is függ, hogy a fagyasztott terméket hogyan kezelték, mielőtt a te hűtődig eljutott, ui. ha esetleg hagyták kiolvadás-közelbe kerülni, netán nem is egyszer, ott már a baktériumszaporodás durván beindult, és hiába pároltad meg, azután már nem olyan mint a megfelelően kezelt/tárolt, vagy a friss... (én legalábbis így tapasztalom)

2013. márc. 2. 03:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!