Aki vegetáriánus, és nem csak divatból csinálja, az miért csinálja?
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
Még lenne egy kérdésem. Én sportolok, nehézatléta vagyok, nemrég a testépítést is elkezdtem. Azt értem, hogy az átlag irodai munkát végző embernek nem sok fehérjére van szüksége, viszont aki közületek keményebben sportol, főleg erősportolókra értem ezt, az a fehérjebevitelt hogy oldja meg? Remélem nem szójával... már ha az egészség is fontos. Aminosav profil szerint tudatosan összekombináljátok a növényeket, és úgy rakjátok össze az étrendet? Az egy kicsit nekem időigényes feladatnak tűnik :D
Na, de várom a válaszokat, érdekel a téma.
"Aminosav profil szerint tudatosan összekombináljátok a növényeket, és úgy rakjátok össze az étrendet? Az egy kicsit nekem időigényes feladatnak tűnik :D "
őőő, a vegetáriánusok fogyasztanak tejtermékeket és tojást is, tehát miféle fehérjebevitelre kellene odafigyelni? Ezek ugyanolyan teljes értékű állati fehérjék...
A vegánok azok, akik nem fogyasztják egyiket sem.
Egyébként én nem vagyok testépítő, de napi 8-10 kilométert biciklizem (munkába oda-vissza), barlangászom hobbiból, hetente járok sportolni, és eddig sosem volt gond a vegetáriánus étrendemmel.
Nem csak vegetáriánus, de vegán testépítők is vannak amúgy.
Persze, a hosszútáv biciklizés, úszás, futás, stb. nem tartozik ide. Azok az állóképességen múlnak. Viszont erősebb sem lesz tőlük az ember.
Itt most konkrétan az erősportokra értettem a dolgot, amihez szükséges az izomtömeg. Például a súlyemelés.. vagy a súlylökés.
De ha tojást és tejterméket esztek, akkor meg is kaptam a választ:D
A vegán testépítőket meg ne vegyük ide szerintem. Táplálékkiegészítőkön élnek, szója, borsófehérje porokat szoktak használni. Jó, nem mondom hogy rossz dolog, én is fogyasztok tejsavófehérje port a kaja kiegészítéseképpen, de ők ilyesmire alapoznak. Meg persze a szteroid.
Kedves 15. válaszoló!
Szerintem a kérdést nem hozzád intézték, úgyhogy felesleges idejönnöd értetlenkedni.
Az meg, hogy valakinek egyenértékű egy állat és egy ember halála, az hadd legyen az ő véleménye. Szerintem nem lesz Neked attól rosszabb, ha más embertársaid nem esznek húst.
Az aminosav komplettálásról sok helyen lehet olvasni, én utoljára azt olvastam, hogy a szervezet van olyan intelligens, hogy bevárja a különböző aminosavak beérkezését és így azok megfelelően tudnak összekapcsolódni ahhoz, hogy a szervezet hasznosítani tudja.
Elnézést a konyhanyelvi megfogalmazásért, de nem vagyok szakértő a témában. :)
Szóval nincs szükség az ételek összeválogatására, csupán a változatosságra, sokféleségre kell törekedni.
És ahogy már előttem is írta egy válaszoló, több vegetáriánus és vegán sportoló van.
Egyébként továbbra is csak azt tudom ajánlani, hogy olvasd el A Kína tanulmányt, abban sok kérdésedre megtalálod a választ. :)
"A vegán testépítőket meg ne vegyük ide szerintem. Táplálékkiegészítőkön élnek, szója, borsófehérje porokat szoktak használni. "
Na de kérdező!
Ez pont olyan általánosítás, mint hogy a normál testépítők meg normál fehérjeporokat használnak csalásképp!
Van rengeteg tisztességes vegán ÉS normál testépítő is. Feltételezem te sem porokon élsz, és nem is azzal dicsekszel, ugye? Akkor tiszteld meg azzal a másik tábort is, hogy nem állsz neki általánosítgatni, mert ott is pont annyi tisztességes sportoló, testépítő van, mint máshol.
a csak növényt fogyasztó embereknek (akik szerint az a tökéletes egy mindenevő "emlősnek" Ö ajánlom Gillian Mckeith fejét,aki világ életében csak növényeket evett,méregtelenítő kúrázott, sosem cigizett és ivott.
össze van aszva a feje a kevés fehérjétől..persze ,aki erkölcsileg nem tartja helyesnek,azt nem bántom,de akik azért,mert ez a jó az emberi testnek..hát haha. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!