Aki vegetáriánus, és nem csak divatból csinálja, az miért csinálja?
Mert 13 éves koromban (jó 12 éve) benőtt annyira a fejem lágya, hogy el tudjam dönteni, hogy a húsevés morálisan és erkölcsileg egy elítélendő, rossz dolog, gyakorlatilag gyilkosság.
Úgy gondolom, hogy az ember jövőjét illetően is ez az egyetlen helyes illetve lehetséges út; a húsipar tetemes részét teszi ki a környezetszennyezésnek, hatalmas energiákat él fel és nagyon veszteséges és kegyetlen is.
U.i.: nem, nem hordok bőr termékeket, és nem használok állatokon tesztelt kozmetikumokat, tisztítószereket, és az apróságokra is odafigyelek (pl. zselé).
Tejtermékeket, tojást fogyasztok, ha tehetem igyekszem háztájról beszerezni, mert a nagyipari állattartást ilyen téren is elítélem.
első válaszadó: bocsi, de el vagy tévedve. pont,hogy a jó hús nem hízlal, és nem is növényevők vagyunk..MINDENEVŐK!!!!....okos.
amúgy lelkiek miatt vegák,sokan, meg vallás, pl a krishnások..vega rokonom azt mondta,ő sosem evett és nem is fog dögöt enni..meg sajnálja őket..és hogy a karma visszaüt, mert egy állatot megesz
Nálam ami elindította az életmód-váltást, az az, hogy nem szeretnék sem közvetlenül fájdalmat okozni az állatoknak. Jobban szeretem őket annál.
Azóta viszont, mióta növényi étrenden élek, nagyon sokat igyekeztem olvasni a témában. Ennek az étrendben az egészségre gyakorolt előnyös hatásáról pedig A Kína tanulmány c. könyv győzött meg.
Ezen túl pedig ezt az életmódot tartom hosszútávon fenntarthatónak mind az emberiség, mind az állatvilág szempontjából.
Mert egészségesebb vagyok, mint valaha. A 7-es által említett Kína-tanulmány is ezt írja: "Az elsősorban növényi eredetű táplálékot fogyasztó emberek bizonyultak a legegészségesebbeknek, akiket a krónikus betegségek sokkal inkább elkerülnek."
A sportteljesítményem is javult, pl. egyéni csúcs Balaton-átúszáson.
A Százévesen egészségben c. könyv is arról ír, hogy a hunzák és a tibetiek között vannak a legjobb hegymászók, akik 99 %-ban növényi étrenden élnek.
1. Egyszerűen nem kívánom.
2. Megszűnt az ízületi fájdalmam a hús elhagyásával. Keresztanyámnak orvos javasolta, hogy ne egyen húst, amikor már lábra se bírt állni a fájdalomtól. Azóta köszöni szépen jobban van.
3. Azért, amit a vágóhidakon művelnek. Én is állatimádó vagyok.
4. 1 kg marhahús előállításához 13.000 liter ivóvíz minőségű vízre van szükség.
5. Sokkal időigényesebb a húsételek elkészítése, nekem meg nincs időm.
De amúgy alapvetően hányingerem van attól a felfogástól, hogy a kolbászt szalonnával, a pörköltet meg hurkával kell enni.
Másrészt, ami még felháborít az az, hogy ha az emberek látnak képet vagy élőben balesetes embereket, akkor fúj, meg úristen, ott szörnyülködnek, de ugyanezek az emberek meg bemennek a húsboltba csorgatni a nyálukat az állati tetemekre, csonkolt testrészekre stb. Szóval nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!