Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szeretnék vegetáriánus lenni,...

Szeretnék vegetáriánus lenni, tanácsok?

Figyelt kérdés
Szeretnék vegetáriánus lenni, nem szívesen eszek húst, többnyire undorodom tőle. Nincs vallási oka, egyszerűen nem ízlik, meg állatbarát vagyok. Tippeket, tanácsokat várnék, elsősorban vegetáriánusoktól, hogy mire figyeljek, mit szerezzek be, hogy elkerüljem az esetleges hiánybetegségeket. 21 éves vékony lány vagyok, a tojást ill. tejterméket nem utasítom el. Szívesen várok recepteket is. Mi a helyzet a szójával? Tényleg egészségtelen? Köszi előre is.

2013. máj. 17. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
4%
Ha nem eszel már most húst, nem szereted, akkor ennyi. Ehhez nem kell külön vegetáriánusnak lenned. Egyél zöldséget, mint a nyulak.
2013. máj. 17. 20:54
 2/12 A kérdező kommentje:
Kicsit részletesebben gondoltam, mit kell egyek, hogy pótoljam a húst, stb azért köszi
2013. máj. 17. 21:42
 3/12 anonim ***** válasza:
31%
nem vagyok vegetáriánus, de az tuti hogy halat érdemes enned,hüvelyeseket,szóját,magvakat,tojást,tejtermékeket
2013. máj. 17. 21:58
 4/12 anonim válasza:
7%
De akkor undorodj a tojástól is, mert az olyan, mint az abortusz. A tejet meg a bociktól veszik el, bár azokat később úgyis levágják mielőtt az izomzatuk elkezdene fejlődni.
2013. máj. 17. 22:09
 5/12 A kérdező kommentje:
A tojás nem érez, a kisbocik meg ma már őgyis többnyire tápszert esznek, nem tejet. A 2.nak: Köszi :)
2013. máj. 17. 22:30
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Nem kell pótolni a húst. Fogyassz sok tojást, tejterméket, azok ugyanúgy teljes értékű fehérjék :)
2013. máj. 18. 16:06
 7/12 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező!

Néhány éve vagyok lakto-vegetáriánus. Tojást (ahogy húst is) etikai, és vallási okokból nem fogyasztok. Tej terméket is csak termelőtől veszem meg, mivel a bolti tej nem tiszta.

Gratulálok ez egy jó lépés az egészséges életmód felé.

A legfontosabb amire figyelj oda, az a megfelelő fehérje, tápanyag és vitamin bevitel. Szerencsére sok növény és maga a tej is az egyik legjobb fehérje forrás.

Növények közül a csicseriborsó, illetve a hüvelyes növények sok fehérjét tartalmaznak. A zöld levelesek pedig gazdag vastartalmúak (spenót, sóska, mángold stb). A lényeg, hogy egy nagyon jól összeállított étrended legyen.

A szójáról nem tudok sokat nyilatkozni. Én nem szeretem, mert emlékeztet a húsra.

Tudok küldeni recepteket, szakácskönyveket, csak privátban írj rám.

2013. máj. 18. 16:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. máj. 18. 18:56
 9/12 lencsefőzelék ***** válasza:
92%

A szója jó fehérjeforrás, de nem mindennapos fogyasztásra. Legalább 50, maximum 65-70 percig kell főzni, akkor a legjobb emésztés szempontjából. Ezt Tóth Gábor interjújában hallottam, amit letölthetsz innen:

[link]

A tökmag is jó fehérjeforrás, és én eszem parlagfüvet is, amiért biztos lepontoznak páran, azért pedig még többen, amiért azt állítom, hogy a tehéntej nem az embernek való, hanem a bocinak. Erről is megtudhatsz többet, ha a fenti oldalról leszeded és meghallgatod a Weixl-Várhegyi Lászlóval készült interjút. Én a tejről előbb szoktam le, mint a húsról, és bár tojást még eszem, azért igyekszem egyre kevesebb állati eredetű táplálékot betolni a szervezetembe. Na jó, néha egy kis kecskesajtot... :)

Nekem nemhogy nincs hiánybetegségem, de egészségesebb vagyok, mióta nem eszem húst, és a sportteljesítményem is javult.

2013. máj. 19. 03:25
 10/12 BluePeace válasza:
100%

21 éves, vékony, állatbarát, (leendő) vegetáriánus. Lehet Te vagy az életem értelme... :D

De hogy a kérdésre is válaszoljak valami érdemlegeset...

Ha fogyasztasz tojást, tejterméket, ill. nem egyoldalúan táplálkozol, akkor nagy baj nem lehet, ahogy már fentebb is írták. :)

Nameg hiánybetegségek nem máról-holnapra alakulnak ki. Van időd kiokosodni a témában. Kezdd el nyugodtan...

2013. máj. 22. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!