Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan lehetne leszoktatni az...

Hogyan lehetne leszoktatni az embereket a húsevésről?

Figyelt kérdés
2013. márc. 29. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%

Lehet bármilyen évszakban termelni, de azért a télen termett zöldség nem olyan mint a nyári akár milyen technológiával termeled... Zöldség, gyümölcsnek kell a tavaszi/nyári napfény, ha ez nincs olyan mintha füvetrágnál.

Jobbágyoknál hogy ki mennyi húst evett nyilván a "pénztárcája" határozta meg, ugyan úgy ahogy napjainkban....

"ma már nem. vannak technológiák, amikkel évszaktól függetlenül bármikor lehet zöldséget termeszteni"

Ez a baj alapvetően az emberiséggel, bálványozza a technológiát, és azt hiszi a természet felett áll. Lehet termeszteni persze a himalája tetején is, csak nem mindegy mennyiért termesztessz. Az ember ugyanúgy ki van szolgáltatva a természetnek, mint 500 évvel ezelőt, csak ma azt hiszi nem.

2013. ápr. 11. 10:49
 52/61 anonim ***** válasza:
16%
Felejtsük már el a növények sajnálatát! NINCS fájdalomérzetük, nincs idegrendszerük. A növények a tápláléklánc részei. És egy érdekesség: biztos mindenki hallott az ökológiai lábnyomról! Nagyon meglepődik a legtöbb ember, de az ugyanolyan életmódúak között (pl 2 testvér) kb 60%-a a "lábnyoma" annak aki vegetáriánus. De ha belegondoltok logikus, hisz ha nem eszik húst, akkor nem kell tonnaszámra termeszteni a háziállatoknak tápot, sokkal kevesebb terület kell, szinte elég egy nagyobb konyhakert. Persze képletesen, hisz nem lehet mindent egy égöv alatt megtermelni amit egy igényes ember fogyaszt (répa, banán, krumpli, ananász ...)
2013. ápr. 11. 19:55
 53/61 gyorki92 ***** válasza:
78%

"A növények a tápláléklánc részei."

Mint ahogy az állatok is.

Szerintem egy nagyobb konyhakert képtelen ellátni egy egész vegetáriánus életmódú családot. Sok és változatos zöldség kell, hogy a hús hiányát kipótolják. Sokuk nem terem egész évben, ráadásul a termőtalaj, a csapadék hatalmas szerepet játszik benne. A végén ugyan oda jutunk, mint az állatokkal: nagyipari növénytermesztés. Ami szerintem szintén nyomot hagy a természetben, kiszipolyozott termőtalajok, amiket műtrágyával kell javitani (ami megint igen környezetszennyező), energiafelhasználás azért hogy egész évben lehessen őket termeszteni.

A takarmány növényeket sokkal nagyobb területen és az év nagyobb részében lehet termeszteni, gyorsabban "teremnek", sokkal igénytelenebbek, nem kell nekik sok viz és a hőmérsékletet is jól birja a legtöbb.

2013. ápr. 11. 22:18
 54/61 anonim ***** válasza:
84%
Én tulajdonképpen áttételesen vegetariánus vagyok. Csak növényevő állatok húsát eszem meg.
2013. ápr. 17. 10:20
 55/61 anonim válasza:
62%

Utolsónál a pont! :D

Amúgy kérdező, miért jó neked az, ha másokat rákényszerítesz arra, amit te (nem) akarsz? Tehát neked miért fontos az, hogy mások leszokjanak a húsevésről? Zavar ez téged?

2013. ápr. 17. 21:53
 56/61 anonim válasza:
68%
Minden ember más és más. Vannak a kannibálok, akik embert esznek, mi lenézzük őket, nekik az a normális. Vannak a vegetáriánusok, akik elítélnek mindenkit, aki húst fogyaszt. Az átlag ember sajnálja az állatokat, de éhen azért nem szeretnénk halni. Ha lenne valami, ami ízre és tápanyagait tekintve pótolná a húst, elképzelhető, hogy az ember részben átszokna. Táplálkozási szokásaink folyamatosan változnak, de még az ősember is húst evett.
2013. ápr. 17. 23:02
 57/61 anonim válasza:

Hú,hát én vega vagyok *w* , de sehogy, ha megpróbálod , csak gyűlölködést fogsz kapni, hisz látod itt néhány válasz elég.. khm, furi.. :)

De mondom, sehogy, plusz, ha sors szempontjabol szukseguk lesz ra, leszoknak rola ;)

2013. ápr. 19. 17:45
 58/61 anonim ***** válasza:

Én semmiféle beleszólást nem tűrnék az étkezési szokásaimba. Primitív dolognak tartom ha valaki abba is beleszól a saját számba mit merek rakni.

Nem vagyok vega egyébként és a vegákkal sincs semmi bajom amúgy (ugyanúgy van joguk ahhoz hogy azt egyenek amit akarnak mint nekünk húsevőknek).

2013. szept. 5. 19:06
 59/61 anonim válasza:

A 16-os és 17-es válaszok miért lettek lepontozva?

Azok a randa tények. :/

2014. jan. 22. 00:20
 60/61 anonim ***** válasza:
Végig olvastam a kommenteket,több súlyos gondolkodásmódbeli hiba van az ilyen vitáknál a húsevőknek: ők magánügyre,jogra hivatkoznak. Valójában semmilen jogunk nem lenne egy másik élőlény bőrét,húsát birtokolni,kihasználni, magunkénak tekinteni. Az emberek úgy tesznek,mintha civilizáltak lennének,miközben ugyanúgy barbárok,mint az őseik,csak más keretek között. Nyilván ha nekik kéne leölni az állatot, feldolgozni, arra se lenne már a többség hajlandó. Ha a háziállatát ellopná egy éhező ember,mondván,hogy muszáj volt táplálékkoz jutnia, feljelentené ,megverné,ráhívná a médiát. Ha neki lenne kötelező felajánlani halála után a húsát, szerveit, bőrét, haját, fel lenne rajta háborodva. Mivel pénzt ad ki a húsért, tejért, azt képzeli önmagáról, hogy ez az övé. Senkinek nem szokott eszébe jutni, hogy a hús,a bőr,a tej,a tojás az állaté.
2020. nov. 6. 00:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!