Hogyan lehetne leszoktatni az embereket a húsevésről?
Lehet bármilyen évszakban termelni, de azért a télen termett zöldség nem olyan mint a nyári akár milyen technológiával termeled... Zöldség, gyümölcsnek kell a tavaszi/nyári napfény, ha ez nincs olyan mintha füvetrágnál.
Jobbágyoknál hogy ki mennyi húst evett nyilván a "pénztárcája" határozta meg, ugyan úgy ahogy napjainkban....
"ma már nem. vannak technológiák, amikkel évszaktól függetlenül bármikor lehet zöldséget termeszteni"
Ez a baj alapvetően az emberiséggel, bálványozza a technológiát, és azt hiszi a természet felett áll. Lehet termeszteni persze a himalája tetején is, csak nem mindegy mennyiért termesztessz. Az ember ugyanúgy ki van szolgáltatva a természetnek, mint 500 évvel ezelőt, csak ma azt hiszi nem.
"A növények a tápláléklánc részei."
Mint ahogy az állatok is.
Szerintem egy nagyobb konyhakert képtelen ellátni egy egész vegetáriánus életmódú családot. Sok és változatos zöldség kell, hogy a hús hiányát kipótolják. Sokuk nem terem egész évben, ráadásul a termőtalaj, a csapadék hatalmas szerepet játszik benne. A végén ugyan oda jutunk, mint az állatokkal: nagyipari növénytermesztés. Ami szerintem szintén nyomot hagy a természetben, kiszipolyozott termőtalajok, amiket műtrágyával kell javitani (ami megint igen környezetszennyező), energiafelhasználás azért hogy egész évben lehessen őket termeszteni.
A takarmány növényeket sokkal nagyobb területen és az év nagyobb részében lehet termeszteni, gyorsabban "teremnek", sokkal igénytelenebbek, nem kell nekik sok viz és a hőmérsékletet is jól birja a legtöbb.
Utolsónál a pont! :D
Amúgy kérdező, miért jó neked az, ha másokat rákényszerítesz arra, amit te (nem) akarsz? Tehát neked miért fontos az, hogy mások leszokjanak a húsevésről? Zavar ez téged?
Hú,hát én vega vagyok *w* , de sehogy, ha megpróbálod , csak gyűlölködést fogsz kapni, hisz látod itt néhány válasz elég.. khm, furi.. :)
De mondom, sehogy, plusz, ha sors szempontjabol szukseguk lesz ra, leszoknak rola ;)
Én semmiféle beleszólást nem tűrnék az étkezési szokásaimba. Primitív dolognak tartom ha valaki abba is beleszól a saját számba mit merek rakni.
Nem vagyok vega egyébként és a vegákkal sincs semmi bajom amúgy (ugyanúgy van joguk ahhoz hogy azt egyenek amit akarnak mint nekünk húsevőknek).
A 16-os és 17-es válaszok miért lettek lepontozva?
Azok a randa tények. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!