Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan lehetne leszoktatni az...

Hogyan lehetne leszoktatni az embereket a húsevésről?

Figyelt kérdés
2013. márc. 29. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim válasza:
41%
És neked még van pofád megrágni szegény kis répát meg almácskát... Legyen lelked, dögölj meg inkább. Mekkora hülyeség még maga a gondolata is...
2013. ápr. 2. 15:17
 22/61 anonim ***** válasza:
58%

Ne akarj leszoktatni, semmi közös hozzá. Úgy eszem, úgy élem az életem, ahogy nekem tetszik. Fel se hozom ezt soha - mégis a "húsevőket" (=mindenevőket) vádoljátok provokálással... Én aztán soha nem provokálok semmit, te provokálsz, meg a hasonszőrű vega haverjaid :S

Hagyj békén, s én is békén hagylak téged.

Provokálj engem, én akkor lelépek -_-"

Nem vitázom, hagyj békén.

2013. ápr. 2. 20:56
 23/61 SuperUrzu7 ***** válasza:
12%

Arról nem is beszéltünk, hogy a növények is reagálnak az érzéseinkre?! LOL Hogy felejthettük el. Már nem azért, de képesek vagyunk megenni a nyers húst, sőt fel is tudjuk dolgozni, csak mivel nem vagyunk hozzászokva, ezért nehezebben megy, és könnyen elcsapja a hasunkat. Magam is szoktam néha enni, ugyanis igazán egészséges, hogy nem sütöm vagy főzöm ki a tápértékét. Ettől függetlenül valóban képesek vagyunk hús nélkül is élni, de ez annyit ér, mint motorozni abroncs nélkül. Lehet, csak fölösleges rizikóval és nehézségekkel jár. Fontos tudni, hogy a növények is mutatnak érzéseket. Már egy pár éve napvilágot látott ez a felfedezés, és nyugodtan kilehet próbálni a szobanövényeddel is, csak szerezni kell hozzávaló mérőműszert. Itt egy hellyel s közel jó leírás a dologhoz. ( [link] )

Én magam is kipróbáltam, mert én sem hittem el egykönnyen, de tényleg reagálnak a gondolatainkra, ha elég közel vagy hozzájuk. Bár mi emberek nem vagyunk jók a telepátiában, de a jeleket még attól kibocsátjuk, és a növények olykor igen hevesen reagálnak rá. Amikor azt gondoltam, hogy felgyújtom, kiakadt a mérő... Akkor őket sem ehetjük meg?

Figyelj, engem nem érdekel ha vega vagy, legfeljebb nem értem meg, de nem panaszkodom. De elvárom, hogy te se panaszkodj pláne, hogy kettőnk közül én folytatom a szervezetünk normális étrendjét. Kedves, hogy gondoltál ránk, de ez azért túlzás.

2013. ápr. 3. 19:40
 24/61 anonim válasza:

Tisztelt Walter!

Mi legyen a cukorbetegekkel, és az eszkimókkal? Pusztuljanak, mert nem illenek bele a vega világképbe?

Büntetésként leírok egy történetet:

Még a 80-as években sorkatona voltam. Eltávozáson voltam, a feleségemhez utaztam. A Déli Pályaudvaron belém kötött egy vega, nagyjából korombeli srác. Folyamatosan azt ismételgette:

- A hús bűzös, undorító. Aki megeszi, abban megrohad.

Szóhoz sem jutottam, hirtelen ott termett a váp ( katonai rendészet ). Konfliktus kezelésként velem kezdek szórakozni. A főnökük, egy főtörzs fenyegetett, és cseszegetett.

Nem szóltam, mert tudtam a túl okos fiúk a fogdában töltik az eltávozást. Más alkalommal sosem volt problémám a váppal. A történet egy egyéb részletei alapján biztos vagyok, a két esemény összefügg. A kis vegetáriánus valószínűleg valami nagykutya félresikerült kölke lehetett.

Azóta csendes ellenszenvvel fogadok minden vegetáriánus agitációt.

2013. ápr. 4. 05:06
 25/61 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem felháborító a felvetés is, hogy valakire rá kellene erőszakolni számára idegen nézeteket. Semmi nem indokolja a vegetarianizmust, mert az ember eredendően NEM növényevő. Gazdasági szempontok sem igazolják a degenerált, provokatív ideológiádat, és a haszonállatok NEM házikedvencek. Nyilván az állatkínzás bűn, de ha a Greenpeace-s liberális hipster gyerekek annyira szeretik az állatokat, apuci-anyuci pénzéből miért nem etetik a bezárt húsüzemek állományát? Ja, az már más... Ennyit rólatok, "vegetáriánusok".
2013. ápr. 4. 08:29
 26/61 anonim ***** válasza:
19%

Már bocs, de ennyi korlátolt barmot! A kérdező egy ártatlan kérdést tett fel. Semmi erőszakra felhívás nem volt a kérdésében. Nem megölni, vagy fenyegetni akarja a húsevőket. Én eszem húst, de minden egyes alkalommal van bennem lelkiismeret furdalás. Kedves húsevők felteszek egy kérdést: akkor is megennétek azt a rántotthúst ha előtte 10 perccel nektek kellene azt az állatot leölnötök? És minden egyes húsevés előtt és közben mondjuk vágóhíd videokat kéne néznetek? Nem gondoljátok hogy nem teljesen etikus hogy más fájdalomérzettel rendelkező lényeket csak azért leölnek mert mi jól akarunk lakni? És nagyon téved aki úgy gondolja hogy nem lenne mit enni ha nem lenne hús. 35 milliárd emlős állatot tartanak a világon a mezőgazdaságban. Közel ennyi embert lehetne eltartani ha azok nem lennének.

Itt egy érdekes tanulmány, szerintem önmagáért beszél: Marhahús vagy kelkáposzta?

1. Fenntarthatóság. Míg a kelkáposzta csupán 2 hónap alatt érik meg, a szarvasmarha 18-24 hónap elteltével vágható le. Egy kg marhahús „előállítása” 4800 liter víz és 32 kg gabona felhasználásával jár.

2. Gyulladáscsökkentő. Az állati fehérjék túlzott fogyasztása az egyik fő oka az autoimmun betegségek, szívbetegségek és ízületi gyulladások kialakulásának. A kelkáposztában található tápanyagok gyulladáscsökkentő hatásúak. Olyannyira, hogy néhány ilyen állapotot ténylegesen képesek visszafordítani.

3. Vas. Kalóriára elosztva, a kelkáposzta több vasat tartalmaz, mint a marhahús.

4. Rost. Minden nap szükséges, mégis kevesen fogyasztanak belőle eleget. Folyamatos rosthiány okozhat számos betegséget, többek közt emésztési rendellenességeket, rákos megbetegedéseket és szívbetegséget. A kelkáposzta a szükséges napi rostmennyiség 5 százalékát biztosítja adagonként, valamint két gramm fehérjét is tartalmaz.

5. Kalcium. A magas marhahús és tejtermékfogyasztás ellenére, még mindig komoly problémát jelent a csontritkulás és más kalciumhiány okozta megbetegedés. A kelkáposztában kalóriánként több kalcium található, mint a tejben, ráadásul könnyebben is hasznosítható. Emellett magnéziumot is tartalmaz, ami szükséges a kalcium felhasználásához.

6. Omega zsírsavak. A hagyományos húsipari termékek nem rendelkeznek az egészséghez szükséges esszenciális zsírsavakkal. A kelkáposzta azonban adagonként 120 mg omega-3 zsírsavat és több mint 90 mg omega-6 zsírsavat tartalmaz.

7. Vitaminok. A kelkáposzta gazdag vitamin és ásványi anyag forrás, így táplálja és támogatja a máj működését, elősegíti az emésztést és segíti a szervezet természetes méregtelenítő folyamatát. A mezőgazdasági gyárak hús- és tejtermékei azonban tovább súlyosbítják a szuperbaktériumok és ellenálló baktériumok problémáját.

A környezetvédők az ipari méretű „hústermelést” nevezik meg az éghajlatváltozás egyik fő okának. Jelenleg 7 milliárd ember él a bolygón és kb. 55 milliárd nagyméretű tenyészállat, melyek hatalmas mennyiségű hulladékot termelnek és természeti forrást használnak fel. Ezért is javasolja a táplálkozáskutatás egyik legelismertebb gondolkodója, Michael Pollan a „húsmentes hétfőt”. Azt állítja, hogy „ha már kis mértékben is eltérünk a tipikus nyugati étrendtől, akkor a koszorúér betegség kialakulásának kockázatát 80 százalékkal, a 2-es típusú cukorbetegség előfordulását 90 százalékkal, a vastagbélrákét pedig 70 százalékkal csökkenthetjük.”

Tehát a takarékos húsevés jó a testnek, a pénztárcának és a környezetnek.

2013. ápr. 4. 09:28
 27/61 anonim ***** válasza:
Igen, amit megeszek általában én ölöm le. Ennyi.
2013. ápr. 4. 11:23
 28/61 anonim ***** válasza:
És növényeket is eszem!!!!! Szóval nem húsevő vagyok, hanem mindenevő, te nagyon okos -_-
2013. ápr. 4. 11:25
 29/61 anonim ***** válasza:
53%

Az hogy az ember vega/tej-vega/hal-vega, meg egyéb változatok (nem is tudom az elnevezéseket) a saját döntése. (szerintem helytelen)

De tudnod kell, hogy az ember mindenevő. Ezért eszünk mindent. 1 tonna salátáért sem adnék oda egy tál csülkös bablevest.

Valaki írhatna egy olyan érvet nekem, ami miatt jó hogy valaki vegetáriánus!!!!!!!! A zöldség és gyümölcs finom.... köretnek. Legyen az a desszert. De a fő étel, az hús.

Ez egy hülye kérdés. Szoktass rá valakit, hogy vallásos legyen..... stb.

2013. ápr. 4. 12:56
 30/61 gyorki92 ***** válasza:
74%

"Már bocs, de ennyi korlátolt barmot! A kérdező egy ártatlan kérdést tett fel."

Tévedés, a kérdező egy provokativ kérdést tett fel.

"Nem gondoljátok hogy nem teljesen etikus hogy más fájdalomérzettel rendelkező lényeket csak azért leölnek mert mi jól akarunk lakni?"

Mi is állatok vagyunk, fenn akarjuk magunkat tartani valahogy. Ösztönszerűen. Ezek alapján egyébként minden hús- és mindenevő állat pusztulhat.

"És nagyon téved aki úgy gondolja hogy nem lenne mit enni ha nem lenne hús. 35 milliárd emlős állatot tartanak a világon a mezőgazdaságban. Közel ennyi embert lehetne eltartani ha azok nem lennének."

Alapjaiban kéne átstruktúrálni a mezőgazdaságot hozzá szerintem, bár nem vagyok járatos ilyenben. Amig az egész világ átállna húsmentes étkezésre, rengetegen halnának éhen.

"1. Fenntarthatóság. Míg a kelkáposzta csupán 2 hónap alatt érik meg, a szarvasmarha 18-24 hónap elteltével vágható le. Egy kg marhahús „előállítása” 4800 liter víz és 32 kg gabona felhasználásával jár."

A kelkáposztát az év bizonyos szakaszaiban lehet csak termeszteni. A marhákat egész évben lehet tartani. A végét, hogy 1 kiló marhahúshoz mennyi viz és gabona kell, nem tudom elhinni. Ha ennyire költséges lenne az ág, nem ölnének bele milliókat, milliárdokat.

"4. Rost. Minden nap szükséges, mégis kevesen fogyasztanak belőle eleget. Folyamatos rosthiány okozhat számos betegséget, többek közt emésztési rendellenességeket, rákos megbetegedéseket és szívbetegséget. A kelkáposzta a szükséges napi rostmennyiség 5 százalékát biztosítja adagonként, valamint két gramm fehérjét is tartalmaz."

Ez hogyan kötődik a húsevéshez? Normális ember természetesen eszik zöldséget és gyümölcsöt, hogy bevigye a szükséges rostokat. Nem kell a húsról lemondani miatta.

"5. Kalcium. A magas marhahús és tejtermékfogyasztás ellenére, még mindig komoly problémát jelent a csontritkulás és más kalciumhiány okozta megbetegedés. A kelkáposztában kalóriánként több kalcium található, mint a tejben, ráadásul könnyebben is hasznosítható. Emellett magnéziumot is tartalmaz, ami szükséges a kalcium felhasználásához."

Ez megint olyan, hogy a húst nem igazán ezekért esszük. Inkább a fehérje és a zsirtartalom miatt. Ennyiből a káposztában hol találsz annyi zsirt és fehérjét mint a húsokban?

"6. Omega zsírsavak. A hagyományos húsipari termékek nem rendelkeznek az egészséghez szükséges esszenciális zsírsavakkal. A kelkáposzta azonban adagonként 120 mg omega-3 zsírsavat és több mint 90 mg omega-6 zsírsavat tartalmaz."

A modern tündérmesék, az omega zsirsav, a bifitusz esszenszisz és társai. Hogyan maradt fel Xezer éve az emberiség nélküle? Hogyan maradnak meg a vadállatok nélküle? Nem értem.

"7. Vitaminok. A kelkáposzta gazdag vitamin és ásványi anyag forrás, így táplálja és támogatja a máj működését, elősegíti az emésztést és segíti a szervezet természetes méregtelenítő folyamatát. A mezőgazdasági gyárak hús- és tejtermékei azonban tovább súlyosbítják a szuperbaktériumok és ellenálló baktériumok problémáját."

3. pont amiben ugyanazt szajkózod. Egybe is leirhatnád. A húst nem a vitaminjaiért esszük. Arra ott vannak a zöldségek. Mellette lehet állati termékeket is fogyasztani. Kiegészitik egymást. Egyikből megkapod a fehérjét, másikból a vitamint.

Amivel egyetértek, hogy mint mindennel, a húsevéssel is mértéket kell tartani. De nem elitélendő dolog. A vegetarianizmus sem elitélendő dolog. Mások leszólása, mert más életmódot képviselnek: elitélendő.

2013. ápr. 4. 15:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!