Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan lehetne leszoktatni az...

Hogyan lehetne leszoktatni az embereket a húsevésről?

Figyelt kérdés
2013. márc. 29. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 doboszoli ***** válasza:
86%

Hoz a kormány egy-két rendeletet,természetesen kétharmadosat, és máris megoldódik a probléma.

Nem lesz pénz húsra..))

2013. márc. 30. 05:13
 12/61 anonim ***** válasza:
66%

# 10/11

Köszönjük az ésszerűnek tűnő okfejtést, de a dolog azért mégsem ennyire egyszerű. Igen, szeretnék kérni kutatási eredményt, kimutatást. Szívesen elolvasnám. Bár azt is biztosan a hús fogyasztást ellenzők készítették.:)

Mezőgazdaságban dolgozom, azon belül állattenyésztésben. Tudom mit eszik a szarvasmarha, tudom milyen földben terem a takarmány. Több talajtípus van. Ami az egyik növénynek megfelelő, az a másiknak nem. Azért egy kicsit többről van szó, minthogy elszórjuk a magot ész kész is.Gyümölcsöst sem lehet akárhol létrehozni. A magyarországi mezőgazdasági adottságok nem csak Európához képest, de világviszonylatban is kedvezőek. Mi legyen azokkal az országokkal, akik nincsenek ilyen jó helyzetben, és kevésbé jók az éghajlati viszonyok? Te a húsfogyasztás teljes megszűnését szorgalmazod.

A húsfogyasztást nem lehet teljesen kiszorítani, és nem is indokolt. Mi legyen a sorsuk a tejelő teheneknek, és a birkák amik a gyapjút adják, és még sorolhatnám? Ők sem élnek örökké.

Böjt ide vagy oda, nekem most is készül a kakaspöri.:)) Akkor én most egy szörnyeteg vagyok?!

2013. márc. 30. 09:17
 13/61 anonim ***** válasza:
49%
hetes, az oroszlán, meg a többi, ragadozó. elpusztul, ha nem eszik húst. teljesen más a szervezete, mint az emberének. az ember elvan hús nélkül, az oroszlán nincs.
2013. márc. 30. 13:03
 14/61 anonim ***** válasza:
41%

Kedves Kérdező!

Ebben a korban az embereket nem tudod leszoktatni a húsevésről. Főleg azért nem, mert nem akarják kontrollálni az érzékeiket, valamint a legtöbben nem hiszik el, hogy az állatok is érző élőlények. De annyit tehetsz, hogy maradsz továbbra is vegetáriánus, ezzel is példát mutatva másoknak, hogy is lehet egészségesen, egészségesebben élni.

Egy lakto-vegetáriánus.

2013. márc. 30. 16:28
 15/61 anonim ***** válasza:
27%

Komolyan nem fér a fejembe,hogy "szerencsétlen"gorillák elefántok,zsiráfok,hogy képesek életben maradni hús nélkül?Gondolom stikában elfogyasztanak valamennyit,hogy megtartsák a jó kondijukat.A lovak is egészen satnya kis állatok,alig húzzák magukat legyengült állapotukban...

Amíg az Ember NEM TEKINT rá,úgy értem nem csak ránéz,hanem RÁ IS LÁT arra,mibe egyezik bele azzal,hogy húst vásárol és eszik azért,mert kényelmes,mert finom(a sok hozzáadott ízfokozótól)mert ez a "természetes",addig csak türelmesen és szeretettel várakozni lehet arra,míg a nagy többségnek már természetellenes lesz.Látom,hogy így lesz,bár most még erős a tagadás.Egyszer ez lesz a természetes.Mindenkinek.

2013. márc. 30. 19:34
 16/61 anonim ***** válasza:
69%

"Komolyan nem fér a fejembe,hogy "szerencsétlen"gorillák elefántok,zsiráfok,hogy képesek életben maradni hús nélkül?"

Az elefánt és a zsiráf növényevő, ilyennek formálta őket az evolúció.

A gorilla anatómiailag mindenevő de a tápláléka nagyrészt növények, bár elég gyakran fogyaszt rovarokat is.

A gorilla egyébként a növények csekély tápértéke miatt a kaját többször is átküldi a szervezetén. (koprofágia)

2013. márc. 30. 20:21
 17/61 anonim ***** válasza:
84%
A legközelebbi rokonunk, a csimpánz rendszeresen fogyaszt húst.
2013. márc. 30. 20:36
 18/61 gyorki92 ***** válasza:
65%

Kérdező, ne akard leszoktatni az embereket a húsevésről. Normális mindenevő emberek sem akarnak téged leszoktatni a vegetarianizmusról. Szivetek joga.

Az eddigi kommentek egyikére válaszolom, hogy a hústermékekban szerintem nem találsz hozzáadott anyagokat, már ha nem készkajákat veszel, hanem szinhúst.

Az ember mindenevő. Meg lehet élni hús nélkül, ha az ember figyel a bevitt tápanyagokra, de nem lesz attól kevesebb valaki, mert nem tagadja meg magától a húst. Szvsz attól lesz kevesebb, ha bunkó módon megpróbálja a saját nézeteit másokra erőszakolni. De túl szép és egyszerű is lenne a világ, ha mindenki elfogadná a többit olyannak amilyen...

2013. márc. 31. 12:47
 19/61 gráner andrás ***** válasza:
23%
Az ember mindenevő, tehát a húsra épp olyan szüksége van mint a növényi eredetű táplálékra. Ez csupán egy kis biológiai ismeret. A táplálék lánc mesterséges felborítása, nem divat vagy szokás kérdése. TENGERPIVI
2013. ápr. 2. 09:42
 20/61 anonim ***** válasza:

Én szeretnék átszokni lelkismereti okokból, de nem megy, nem nagyon van egy áttérő számára ehető, finom húsmentes étel. Próbálkoztam govindával, vegafutárral ... max a milánói spagetti megy, főzelékek feltét nélkül, vagy gabona virslivel.

Szóval elsősorban olyan ételek kellenének, amely nem éppen csak fogyasztahtó, de kifejezetten vonzó lehetőség az áttérni vágyók számára.

2013. ápr. 2. 12:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!