Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Most olyan emberek válaszára...

Most olyan emberek válaszára vagyok kíváncsi, akik vegetáriánusok, és fogyasztanak húspótló termékeket. Mely termékek finomak? Márkákat is írjatok! (virsli, kolbász, sonka, stb)

Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 18:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
55%

ez a TaplalkozasHarcmuves baromi idegesítő. valahogy mindig muszáj beleokoskodnia a vegetáriánussággal kapcsolatok kérdésekbe

egyébként az ikeában lehet kapni olyan "kaviárt" ami algából készült. teljesen ugyanolyan az íze meg az állaga mint az igazinak, de alga :D

én szóját is szoktam enni, leginkább szójakocka formában. meg gombát.

a szejtánról én is hallottam, de még nem próbáltam

2013. jan. 26. 00:29
 22/33 anonim ***** válasza:
38%

Bocsánat :(

Okosok beleokoskodnak. Nem szép dolog, a többiek nevében is elnézést :(

2013. jan. 26. 00:38
 23/33 anonim ***** válasza:
71%

TaplalkozasHarcmuves

ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, csak olyat, hogy nincs olyan hogy húspótló, húst kell enni, akkor inkább ne is szólalj meg. lehet hogy nem olvastad el a kérdést: Most olyan emberek válaszára vagyok kíváncsi, akik vegetáriánusok, és fogyasztanak húspótló termékeket. te már az első kritériumnak se teszel eleget

2013. jan. 26. 00:42
 24/33 anonim ***** válasza:
50%

Elméletben igen.

Gyakorlatban viszont a húsokat nem lehet pótolnia. Ami nem hús az nem lehet hús.

Tehát akkor bármit válaszolsz.. ki vagy szavazva, nem felel meg a válaszod a "húspótló" kritériumnak. Kötözködni én is tudok, sőt még örömet is okoz.

2013. jan. 26. 01:06
 25/33 anonim ***** válasza:
55%
szerintem menj be kötekedni az MTAhoz hogy vegyék ki a magyar szavak listájából a húspótlót, mert értelmetelen. a húspótló jelen esetben arra vonatkozik, hogy ilyen más ételeket lehet használni hús helyett pl pörköltbe, rántott hús helyett, stb
2013. jan. 26. 01:24
 26/33 anonim ***** válasza:
70%

A húspótló jelentése: olyan termék, ami a hússal nagyjából azonos mennyiségű és minőségű tápanyagot tartalmaz, esetleges konyhai praktikákkal annak állagára/ízére hajazó dolgot lehet belőle elkészíteni.

Na ilyenből van dögivel, tehát sem maga a szó, sem a kérdés nem értelmetlen.

2013. jan. 26. 01:51
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

TaplalkozasHarcmuves

aranyos dolog, hogy megpróbálod meggyőzni a vegetáriánusokat, hogy egyenek húst. megsúgom: nem fog sikerülni

ha a szójától meg lehetne betegedni, akkor tömegesen halnának az ázsiaiaktól kezdve kb mindenki (mert gyakorlatilag nincs olyan ember aki valamilyen formában ne enne szóját) szóval ez elég gyenge érv.

másrészt gondolod, hogy a húsban kevesebb káros anyag van, mint akármi másban? azokat az állatokat, amiket az emberek megesznek ugyanazzal a gépmanipulált szójával etetik amivel állítólag minket is. plusz hormonokkal, egyéb káros anyagokkal teli takarmánnyal, agyonpermetezett gabonával. a legtöbb állatot nem megfelelő körülmények között tartják, amitől még természetellenesebb lesz a fejlődésük, ezáltal a húsuk is. de edd csak nyugodtan

szerintem ma már nem lehet teljes mértékben kiszorítani a vegyszereket az étkezésünkből, de aki húst is eszik, az a többszörösét fogyasztja el káros anyagokból, mint aki nem eszik húst. tehát a vegetáriánusok még mindig jobban jártak :)

2013. jan. 26. 12:04
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
és amit te állítasz az miért nem feltételezés? ilyen alapon a te mondanivalódat is meg lehet kérdőjelezni, nem csak másét. azért, mert láttál a tévében olyan helyeket, ahol úgy tartják az állatokat, ahogy az a legtermészetközelibb nekik, és olyan takarmányt is kapnak, az nem jelenti azt, hogy a legtöbb boltban kapható állatot is így tartották. sőt, a legtöbbet üzemekben "gyártják", ahol elég sok káros anyaggal kerül kapcsolatba. az, hogy te esetleg háztáji állatok húsát eszed, nem jelenti azt, hogy a húsfogyasztó emberek nagy része is. de ha mondjuk minden reggelire egy szelet parizert megeszel, akkor neked máris meg van a rendszeres szójafogyasztásod. én csak akkor eszem szóját, ha konkrétan abból csinálok valamit, tehát kb kéthetente egyszer. akkor ki van jobban kitéve a "megbetegedésnek"?
2013. jan. 26. 12:57
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
a gomba ellen van valami ellenvetése a főtisztelendő úrnak?
2013. jan. 26. 14:42
 30/33 anonim ***** válasza:
Az kalapos, azért nem jó :D
2013. febr. 4. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!