Egyet értetek a vegetáriánusokkat, illetve a vegákkal?
vannak vega ismerőseim,és ők azt mondják,hogy nem egészséges a tojás,a tejtermékek illetve a hús ételek,állati zsírok.
Azt mondják,hogy ha ezeket esszük megbetegedhetünk.
Lehet,hogy egyes embereknek valóban az tenne jót,ha nem eszik ezeket ételeket,de többféle fehérje... kell az embernek a szervezetébe.
És úgy hallottam,hogy a nullás vércsoportúak húsevőek,vagyis a szervezetükbe kell némi hús.
Ki mit gondol erről?
Mi lenne az egészséges táplálkozás?
Vegetáriánusnak mondhatnám magam, de nem mondom. :D Csupán nem eszem meg a húst, mert nem szeretem, semmilyen formában már. (Kiskoromban párizsit, virslit még megettem) A tojás, tejtermékek fontosak, mert egészségesek. Igaz, ezekben a mostani tejekben (szerintem) nincs kálcium, de az amúgy nagyon fontos. Nem vagyok megőrült állatvédő sem. De bekategorizálhatnám magam Ovo-lakto vegetáriánusként.
Egyet értek velük addig a szintig, amíg saját elhatározásból teszik. Nem a divat miatt lesznek vegetáriánusok/vegánok.
Szerintem minden, amit ételnek nevezünk, egészséges, ha mértékkel eszed. Én mindent eszek, legyen az zöldség/gyümölcs/egyébi növényi részek vagy husi vagy gomba. Viszont nem eszem olyan kajákat, amiket csak az E-hozzátevő tart össze.
Nekem vannak vega barátaim, soha összetűzés még nem volt köztünk, és nem erőltetjük a másikra a magunk étrendjét vagy elveit. Ha nem szereti vagy nem akarja, ne egye!
Vega nem tudnék lenni, mert szeretem azt, amiről ők lemondanak. Vegán meg főleg nem. Talán sznobizmus, de sajt nélkül és méz nélkül képtelen lennék létezni. Tej nélkül megvagyok. Szalonna nélkül is. Más dolog, a tofut szeretem, de sosem gondoltam rá vegakajaként, hanem mindig mint ázsiai étel hozzávalójaként.
Chihiro nevezetű válaszoló!
én is majdnem úgy vagyok ahogy te.
egy időben én is vega akartam lenni.
és az édesapám nagyon húsevő állandóan húst csinál vacsorára,minden nap.
és már elegem van bár az én szüleimet nem zavarná,ha vega lennék még az sem ha vegán.
ha vega akarsz lenni,de a szüleid nem engedik akkor csak csináld azt,hogy egyre kvesebb húst eszel és a végén már egyáltalán nem és akkor talán elmézik és nem fogja zavarni a szüleidet.
Én nem bűnnek hanem butaságnak tartom a húsevést.
Sajnos a világban elkerülhetetlen a pusztítás, azaz mindig lesz egy bogár amit véletlenül megölsz, egy csiga amire a kertben rálépsz, de a harmónikus létezés alapelve hogy a lehető legkisebbre próbáljuk ezt a kárt szorítani.
Nem kell, és nem is lehetséges hogy mindenki vegetáriánus legyen, de majd ha eljön, akkor eljön annak is az ideje.
Azok akik azt mondják az ember nélkül kihalnának ezek az állatok, mert mi szaporítjuk őket, védjük meg, talán igazuk van, de a világ az elmúlt évmilliárdok alatt is képes volt fenntartani az egyensúlyt az ember közbeavatkozása nélkül is. A világ szerkezete tökéletes, az ember tudása még nem. Meglátjuk mik lesznek a következmények.
Másfél éve vagyok vegetáriánus, egyrészről világnézeti szempontból, másrészről tökéletes uralom teszt, képes vagyok e dönteni olyan kérdésben amiben a tudatom mást mond mint amit a testem kíván. Persze az utóbbit máshogy is meglehet nézni.
én irigyelem akinek tökéletes önuralma van, d e ki a fittyfenének van kedve egy jó kolbász láttán uralkodni magán??? hát csak hajrá több jut nekem!:)
Viccet félretéve részben egyetértek velük részben nem. Én ismerek kettőt is aki az állatok életével példálózik-bőrcipővel a lábán. no comment. az erről a véleményem,hogy szép dolog ez, de nekem az én egészségem a legfontosabb,és abban a legtöbb helye a tojásnak tejnek és sajtnak van- na de nem a teszkósnak, hanem mamám-félének! Mi ilyen szempontból mintacsalád vagyunk, majdnem teljesen önellátóak (sütőport és szódabikarbónát termő fánk mondjuk nincsen), a hús,tojás,tej és sajt, valamint a tejföl, tejszín és joghurt házi. cukrot nem eszünk,helyette ott a házi méz. Nincs is semmi bajunk. Se elhízás, sem magas koleszterin, sem ittfájottfáj. A vega ismerőseim meg elég kis satnyák (de ez lehet,hogy mástól)...
Röviden: NEM
Hosszan: Természetellenes és az evolúcióval szembemenő.
Aki ilyen kérdésekben az ismerőseinek hisz, az vessen magára. Beszélj dietetikussal, orvossal! Na azoknak a véleménye jelent valamit.
Mindig azon gondolkodom, hogy amikor valaki ilyeneket állít, akkor abból mennyi az őszinteség, mennyi a lustaság (nem tud főzni és nem tud jól és ízletesen elkészíteni egy sült húst), mennyi a csóróság (sajnálja a pénzt a húsra, mert drága), mennyi a feltűnőségi viszketegség (valami miatt meg kell különböztetnem magam és jó, ha beszélnek rólam) és mennyi a tudatlanság... Ez egy DÖNTÉS, amivel bizonyos típusú előnyökért feladnak más előnyöket.
A bosszantó az, amikor a vegetáriánus szülők a gyereket is így nevelik/táplálják - na az kifejezetten káros is lehet! Ha valaki nem akar húst enni, az döntse el ezt felnőtt fejjel, ép ésszel, ismerve a következményeit. Amikor egy gyerektől hallom, hogy ő vegatáriánus (sic! - nem azt mondja, hogy nem eszik húst, mert nem szereti, hanem hogy Ő VEGETÁRIÁNUS), a legszívesebben jól nyakonverném! Mondjátok rám, hogy agresszív vagyok, de akkor is!
Már olyat is hallottam, hogy valaki azért nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat... hát gratulálok hozzá! A világ ilyen, nem a húsfogyasztók! Amikor 100 éve még hírből sem volt vegetáriánus hóbort, akkor dédanyámék úgy tartották a tehenet, hogy az a tenyerükből evett és bedugta a fejét a konyhába, hogy simogassák meg. A tyúk meg odaterelte dédanyám szoknyájához a csibéit. Nem várták meg, hogy végelgyengülésben kimúljon, de azért az életminőségére nem lehetett panasza annak az állatnak (persze nem tudom magam a helyébe képzelni).
Van egy közeli szerető ismerősöm 32 éves,de olyan mintha testvérek lennénk,
van neki egy férje illetve van egy 2éves és egy 4 éves kislányuk
már a 2éves kislány is megkérdezi,hogy ebben van e tojás.
mert már is meg tanulták,hogy nem esznek ők se húst,se tojást,tejtermékeket...
amikor ott vagyok náluk,tegyük fel;ott alszom náluk néhány napot és megkérdezik tőlem,hogy mit csináljunk ebédre,egyszerűen nem tudok mit mondani,nem szoktam vegán receptkönyvet olvasni,és hírtelen nem is jut eszembe olya étel amit nagyon szeretk én nincsn benn cukor...meg amiket ők nem esznek meg.Illet ve az nagyon kellemetlen tud lenni amikor megkérdezik,hogy te szereted a tojásrántottát,vagy szoktál enni bundás kenyeret,és az is kellemetlen amikor megkérdezik,hogy mi a kedvenc ételem,mi az amit nagyon szeretek(a halat szeretem,rengeteg fehérje van benn,és nagyon szeretem)és egyszerűen nem mondok semmit,vagy azt mondom,hogy nem tudom kiválasztani mert sok finom étel van.
Amikor ilyen dolgokat kérdeznek tőlem akkor olyan érzés mintha valami rosszat tettem volna,és mintha arra akarnának rávenni,hogy én is legyek vegetán,mert ha nem akkor beteg leszek(de hát a dédpapám 3éve halt meg és 96 éves volt szerintem az elég szép kor,evett húst rengeteget,nagyon szerette a húst,nem volt olyan hét,hogy nem evett volna húst,és tejtermékeket is evett,tojást is és nem azért hunyt el mert az egészségtelen,szerintem "kényelmesem" hunyt el nem szenvedett,nem is volt különös betegsége. Szóval szerintem ha én eszek húst meg a többit........ akkor sem lesz semmi bajom,élem az életem és kész egyszer úgy is mindenki meghal.
11:53
"Amikor 100 éve még hírből sem volt vegetáriánus hóbort"
már a középkorban is voltak vegetáriánus keresztes lovagok. amikor azt hallottad, hogy valaki azért nem eszik húst mert sajnálja az állatokat... azt sajnálja azon a szerencsétlen csirkén, vagy disznón, hogy tömegnyomorban, napfénytől elzárva, a szarban fetrengve, hormonokat zabálva élt kb 2 hónapot. kíváncsi lennék mit tennél, ha hirtelen 90 emberrel együtt egy 25 négyzetméteres helyen találnád magad. elárulnád, hogy szerinted mik azok a tápanyagok, amik a zöldségekben nem találhatók meg, a húsban viszont igen? miért lenne káros egy kisgyerekre nézve? milyen baromságot beszélsz már - az emberek nem azért lesznek vegetáriánusok, hogy kitűnjenek a tömegből. ha egy kisgyereket megkérdezel, akkor azért mondja azt hogy, vegetáriánus, mert feleannyi idő alatt ki lehet ejteni, mint hogy "én nem szoktam húst enni".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!