Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Egyek halat vagy ne?

Egyek halat vagy ne?

Figyelt kérdés

8 éve vagyok vega. Most rám jött az egészség mánia plusz szálkásítani akarok. A halat nem szeretem, de

azért megenném, csak érzem, hogy bűntudatom lenne. A vegetáriánusság már a véremben van. Arra gondoltam, hogy inkább veszek ilyen fehérjeport amíg kell. Szerintetek mi legyen?

2012. júl. 4. 12:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
32%
Egyél halat. A fehérje por ahhoz képest inkább "árt", de nem használ.
2012. júl. 4. 12:06
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
a hal nem hús, hanem hal, böjtös étel. Nagyon egészséges. Egyél csak.
2012. júl. 4. 12:11
 3/20 A kérdező kommentje:
Igaz, nekem beleférne, mert ahogy nézem a halakat, nem tűnnek tudatosnak, kb, mintha mozgó növények lennének.
2012. júl. 4. 12:13
 4/20 A kérdező kommentje:
Csak félek, hogy drágább.
2012. júl. 4. 12:14
 5/20 anonim ***** válasza:
85%

Mozgó növény? Te milyen buta vagy. A hal ugyan olyan állat mint a csirke vagy a disznó, vagy bármi más, csak vízben él. Húsa van. Hülyeség, hogy a hal nem hús, de hús.

De nyugodtan egyél, mert egészséges, és állati eredetű fehérje nélkül nehezen leszel szálkás. A fehérje por meg hülyeség, egy mesterséges vacak.

Ha az állatot nem akarod megenni akkor egyél sok tejterméket és tojást, abban is van fehérje.

2012. júl. 4. 12:20
 6/20 A kérdező kommentje:
Azt mondtam, hogy mintha, mert, hogy nem igazán tűnnek tudatosnak.
2012. júl. 4. 12:30
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mimdjárt megnézem miket lehet kapni
2012. júl. 4. 12:32
 8/20 anonim ***** válasza:
92%

Ma már bizonyított, hogy a halak is ugyanúgy éreznek fájdalmat. Sőt, a szájuk extrém érzékeny, így amikor horoggal fogják ki őket, akkor nagyon szenvednek. Annyi hogy ők nem tudnak beszélni, és nincs annyi lehetőségük testileg sem kifejezni magukat mint nekünk, ezért sok "b.romarcú" azt hiszi nem éreznek semmit.

rengeteg vegetáriánus és vegán testépítő és sportoló van. Ők leginkább növényi fehérjét visznek be állati helyett, mégis sikeresek és izmosak. Én a helyedben nem ennék halat, ha már ilyen sokáig kiálltam az elveim mellett. Mivel vega vagy, ezért tejtermékekből, tojásból is pótolhatod a fehérjét a növényieken kívül. A fehérjepor pedig egyáltalán nem egészségtelenebb, mint egy Cola vagy más feldolgozott élelmiszerek. De keress olyat, amit nem állatokból készítenek. Ma már nagy a választék.

2012. júl. 4. 12:35
 9/20 anonim ***** válasza:
92%
2012. júl. 4. 12:38
 10/20 A kérdező kommentje:
Ohh, hát, ez nem jó, nem tudo mi legyen, mert két éle van a dolognak. Pl hogy eddig kibírtam mikor koleszba a többiek rendes kaját kaptak én meg csak valami rizst, és megérdemelném, másrészt meg ha már eddig kibírtam, akkor nem kéne, harmadik meg hogy nem szeretem a halat.
2012. júl. 4. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!