Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Furcsa kérdés: milyen halat...

Furcsa kérdés: milyen halat egyek, és hogy készítsem el?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: nemrég eldöntöttem, hogy szeretnék egészségesebben élni, és ezzel pár kilótól megszabadulni. Rengeteg helyen olvastam, hogy a hal nagyon ajánlott fogyókúra esetén, viszont a családban senki sem szereti a halat. Ha ettem is, azt még gimis koromban, menzán, viszont azokról nincs túl jó emlékem.

Tehát a kérdésem: milyen halat ajánlanátok egy abszolút kezdő halevőnek :D amit egyszerű elkészíteni? és hogyan csináljam meg? (természetesen rántott vagy olajos/tejszínes nem lehet a fogyókúra miatt).


2011. jan. 1. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Vegyél valamilyen fagyasztott halfilét,aminek nincs bőre sem.Még fagyottan válaszd szét a darabokat,és sózd meg,tegyél rá ízlés szerint bármilyen fűszert,és csepegtess rá citromlét. Ezt most a tányérral együtt húzd bele egy nylon zacskóba és tedd a hűtőbe. Ha reggel csinálod, délutánra már jó, ill.,ha este,akkor reggelre.Ha felolvadt,öntsd le róla a lét,itasd le a felesleget is papírtörlővel.Többféleképpen is megsütheted, mikróban-igy a legegyszerűbb,és semmilyen zsiradék nem kell hozzá. Vagy contact grillben-ekkor nagyon vékonyan -ecsettel-be kell kenni olajjal,vagy alufóliába csavarva a sütőben,ekkor az alufóliára kell egy kis olaj,különben rásül.A legkevésbé jó teflonban a gázon,mert akkor is kell rá kicsi olaj,és ekkor jó halszag is lesz tőle a lakásban.Ha kész van, ismét fűszerezd meg ízlés szerint.Ha így megsütötted, továbbgondolhatod valamilyen mártással,vagy salátával,esetleg lerétegezheted főtt krumplival stb,és rakott ételként is elkészítheted.Ebben a formában elő kell sütni,nyersen nem jó a halat belerakni,mert szörnyű halszaga lesz mindennek(a citromlé is arra szolgál,hogy enyhítse a szagokat)
2011. jan. 1. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm :) és milyen típusú halat vegyek? tonhal? vagy ponty? vagy nemtom még mik vannak... :D
2011. jan. 1. 22:02
 3/4 anonim ***** válasza:

tokehal, lazac, tonhal

neem tudom Mo-on milyen az ara, de nincs benne szalka es isteni finom

2011. jan. 1. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:

Sokfelé kapható most a pangasius filé, 1000 HUF/kg.

Nem egy karakteres ízű hal, de szálkamentes, fehér húsú,

jól fűszerezhető. Kezdő halevőnek tökéletes.

Ott van még a hekk,(1400), a tenyésztett vadlazac filé(2500)

tonhal és társai.

Mondjuk a keszeg és a ponty is elkészíthető szálkamentesen, de ez már egy felsőbb iskola.

2011. jan. 2. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!